ComeOn

Senegal voitti Ecuadorin 1–2 ja eteni jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleihin kuudella pisteellä. Ottelun ratkaisu tuli dramaattisesti toisella puoliajalla, kun Kalidou Koulibaly iski Senegalin toisen osuman vain kaksi minuuttia Ecuadorin tasoituksen jälkeen. Ecuadorille olisi riittänyt ottelusta tasapeli jatkopaikkaan. Lohkon toinen pudotuspelijoukkue on Hollanti, joka varmisti lohkovoiton voittamalla omassa ottelussaan Qatarin.

Senegal aloitti ottelun todella hyvin. Heti ensiminuuteilla joukkue murtautui upeasti vasemmalta laidalta ja pallo saatiin pelattua Ecuadorin rangaistusalueelle Idrissa Gana Gueyelle, jonka veto karkasi kuitenkin ohi maalin. Senegalin vahva vaihe jatkui, kun Youssouf Sabaly pelasi Boulaye Dian läpi. Hyökkääjän laukaus jäi kuitenkin heikoksi. Vajaan puolen tunnin jälkeen Ismaila Sarr haastoi Ecuadorin puolustuksen hyvin, mutta laukaus kimposi yli eteläamerikkalaisten maalin.

Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Sarr tunkeutui väkisin Ecuadorin rangaistusalueelle ja joutui Piero Hincapién kovaa ajamaksi. Erotuomari Clément Turpin tuomitsi pallon pilkulle ja Sarr kävi itse sijoittamassa pallon varmasti alakulmaan. Senegal oli avausjaksolla selvästi parempi ja voitti laukaukset 10–2.

Senegal luovutti toisella jaksolla pallonhallinnan Ecuadorille, mutta piti oman puolustusmuotonsa tiiviinä, eikä Ecuador päässyt murtautumaan kentän vaara-alueille. Passiivinen puolustaminen kuitenkin kostautui 68. minuutilla. Ecuador sai kulmapotkun, joka putosi takatolpalle unohtuneelle Moisés Caicedolle, joka sai nikata joukkueensa tasoihin. Tällä tuloksella Ecuador oli menossa pudotuspeleihin.

Tasatulosta kesti kuitenkin alle kaksi minuuttia. Senegal sai sivuvapaapotkun. Gana Gueye lähetti keksityksen, joka kimposi Ecuadorin kapteenin Enner Valencian kautta Senegalin kapteenille Kalidou Koulibalylle. Toppari vei uransa ensimmäisellä maajoukkuemaalilla Senegalin lähelle pudotuspelipaikkaa.

Hetki maalin jälkeen Gonzalo Plata pääsi kääntymään Senegalin rangaistusalueen keskellä, mutta ei saanut suunnattua vetoaan riittävästi nurkkaan, jotta se olisi yllättänyt Edouard Mendyn. Senegalin toinen maali piti pelin kuvan samana. Ecuador piti palloa ja yritti löytää aukkoja Senegalin tiiviistä puolustuksesta. Senegal sai kuitenkin vaihtoja tekemällä hieman uutta virtaa ja pystyi myös hyökkäämään vastaan tilanteen sen salliessa.

Ottelun lopussa Ecuador sai vielä hyvän paineen Senegalin päätyyn, mutta ei onnistunut murtautumaan todellisiin maalipaikkoihin.

Senegal jatkaa MM-kisojen pudotuspeleihin toista kertaa historiassaan. Edellisen kerran joukkue on esiintynyt neljännesvälierissä vuonna 2002. Senegal pelaa nyt historiansa kolmannessa MM-turnauksessa. Neljännevälierissä joukkue kohtaa B-lohkon voittajan.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town