Tältä sivulta löytyy vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohko. Lohkossa pelaavat Kanada, Australia, Nigeria ja Irlanti. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon lohkosta ja sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Australia
3
2
0
1
7 - 3
6
2
Nigeria
3
1
2
0
3 - 2
5
3
Kanada
3
1
1
1
2 - 5
4
4
Irlanti
3
0
1
2
1 - 3
1

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkon ottelut

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohko käynnistyy kisojen avajaispäivänä, kun toinen emäntämaa Australia kohtaa Suomen lohkossa MM-karsinnoissa pelanneen Irlannin. Kyseessä on avauspäivän ja koko turnauksen toinen ottelu, joka kruunaa kisojen avajaiset.


Kanada - Uusi-Seelanti

Toinen ensimmäinen kierroksen ottelu, Nigeria – Kanada, pelataan seuraavan päivän puolella. Lohkovaiheen toisella kierroksella toisensa kohtaavat Kanada ja Irlanti sekä Australia ja Nigeria. Päätöskierroksella, jonka ottelut pelataan samanaikaisesti sopupelien estämiseksi, toisensa kohtaavat lohkon kaksi suurinta suosikkia, Australia ja Kanada, sekä Irlanti ja Nigeria.

B-lohkon otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

20. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Australia – Irlanti (Stadium Australia)
21. heinäkuuta 2023 klo 05:30: Nigeria – Kanada (Melbourne Rectangular Stadium)

26. heinäkuuta 2023 klo 15:00: Kanada – Irlanti (Perth Rectangular Stadium)
27. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Australia – Nigeria (Lang Park)

31. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Kanada – Australia (Melbourne Rectangular Stadium)
31. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Irlanti – Nigeria (Lang Park)

MM-kisojen B-lohkon joukkueet pudotuspeleissä

Fifan virallinen turnauskaavio on ollut tiedossa jo hyvissä ajoin ennen turnausta, ja siitä tiedämme, kuinka pudotuspeliparit määräytyvät. B-lohkon voittaja kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella D-lohkon kakkosen, kun taas B-lohkon toiseksi tullut joukkue kohtaa D-lohkon voittajan. B-lohkon joukkueiden vastustajat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tulevat siis nelikosta Englanti, Haiti, Tanska ja Kiina. Jos ottelut sujuvat lähtökohtiin nähden odotusten mukaisesti, pystyisi B-lohkon voittamalla välttämään hallitsevan Euroopan mestarin Englannin kohtaamisen jo neljännevälierissä.

B-lohkon voittaja pelaa oman neljännevälieränsä Sydneyssä Stadium Australialla maanantaina 7. elokuuta. Jos joukkue jatkaa puolivälieriin, pelaa se Brisbanen Lang Parkilla lauantaina 12. elokuuta.

B-lohkon kakkonen pelaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Brisbanen Lang Parkilla maanantiana 7. elokuuta. Selviytyessään puolivälieriin tulee se pelaamaan Sydneyn Stadium Australialla lauantaina 12. elokuuta. Välierissä B-lohkon joukkueet voivat taas kohdata toisensa.

Vuoden 2023 MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on suosikki voittamaan MM-kisojen B-lohkon?

Australia pääsee pelaamaan MM-kisoissa kotikentällään, mikä takaa maalle lohkon kovimman kannatuksen. Australia on myös varteenotettava lohkovoittaja, joka varmasti pystyy ainakin haastamaan lohkon kärkipaikasta. Nigeria on puolestaan naisten MM-kisojen vakiokävijä, mutta ei kuulu enää nykykunnossaan turnauksen kovimpiin suosikkeihin, ja Irlanti osallistuu nyt historiansa ensimmäisiin naisten MM-kisoihin. Lohkon selkeän ykkössuosikin viittaa kantaakin Kanada, joka ei ole vuoden 2003 jälkeen onnistunut selviämään MM-kisojen mitalipeleihin, mutta on erittäin arvostetun naisten olympiaturnauksen hallitseva voittaja.

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkon voittajakertoimet

Joukkue XX
🇦🇺  Australia XX
🇨🇦  Kanada XX
🇮🇪  Irlanti XX
🇳🇬  Nigeria XX

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohko: stadionit

Australian ja Uuden-Seelannin MM-kisoissa pelataan yhteensä kahdeksalla stadionilla. Näistä neljällä pelataan B-lohkon otteluja. Lohkon pelipaikkoina toimivat stadionit ovat Stadium Australia Sydneyssä, Melbourne Rectangular Stadium Melbournessa, Perth Rectangular Stadium Perthissä ja Lang Park Brisbanessa. Sekä Lang Parkilla että Melbourne Rectrangular Stadiumilla pelataan kaksi ottelua.

🇦🇺  Australia jalkapallon MM-kisoissa 2023

Matildat, kuten Australian naisten maajoukkueen lempinimi kuuluu, pääsee pelaamaan MM-kisoja ensimmäistä kertaa kotikentällään. Maan jalkapalloliitto päätti 2000-luvun puolivälissä jättää Oseanian lajiliiton ja liittyä osaksi Aasian jalkapalloliittoa, mikä on johtanut kovempitasoisiin vastustajiin ja ylipäätään kovempitasoisiin otteluihin sekä maanosan omissa mestaruuskisoissa että MM-karsinnoissa. Tämä on myös siivittänyt Australian maajoukkueen hyvii suorituksiin, ja joukkue onkin varteenotetteva menestyjäehdokas kotikisoissaan.

Faktoja Australian naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Tony Gustavsson
 • Kapteeni: Sam Kerr
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Ei osallistunut karsintoihin
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 12.
 • Aiemmat MM-kisat: 7
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät (2007, 2011 ja 2015)

Australian ottelut vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa

Torstaina 20. heinäkuuta klo 13:00
Australia – Irlanti
Stadium Australia

Torstaina 27. heinäkuuta klo 13:00
Australia – Nigeria
Brisbane Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 13:00
Kanada – Australia
Melbourne Rectangular Stadium

Lue lisää Australian maajoukkueesta

🇮🇪  Irlanti jalkapallon MM-kisoissa 2023

Vuoden 2023 MM-kisat ovat Irlannin naisten jalkapallomaajoukkueelle ensimmäiset arvokisat. Joukkue ei ole koskaan aiemmin päässyt MM- tai EM-kisoihin, joten on vaikea sanoa, mitkä ovat sen realistiset mahdollisuudet. Mutta taattua on, että Irlannin saarella on paljon kiinnostusta turnausta kohtaan. Irlanti eteni MM-kisoihin samasta karsintalohkosta Suomen kanssa ja jätti Helmarit kylmästi karsintalohkon kolmannelle sijalle.

Faktoja Irlannin naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Vera Pauw
 • Kapteeni: Katie McCabe
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Euroopan MM-karsintojen A-lohkon toinen sija, paikka MM-kisoissa jatkokarsinnan kautta
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 23.
 • Aiemmat MM-kisat: Debyytti
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Ei ole aiemmin pelannut MM-kisoissa

Irlannin ottelut vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa

Torstaina 20. heinäkuuta klo 13:00
Australia – Irlanti
Stadium Australia

Keskiviikkona 26. heinäkuuta klo 15:00
Kanada – Irlanti
Perth Rectangular Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 13:00
Irlanti – Nigeria
Brisbane Stadium

Lue lisää Irlannin maajoukkueesta

🇳🇬  Nigeria jalkapallon MM-kisoissa 2023

Nigeria on yksi Afrikan kovimmista naisten jalkapallomaajoukkueista ja yksi niistä harvoista joukkueista, jotka eivät ole jääneet pois yksistäkään naisten MM-kisoista. Afrikan mestaruuskisoissa joukkue on voittanut mestaruuden ennätykselliset 11 kertaa, mutta MM-kisoissa Nigeria yrittää edelleen saavuttaa ensimmäistä mitaliaan. Onko tämä se vuosi, jolloin se tapahtuu?

Faktoja Nigerian naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Randy Waldrum
 • Kapteeni: Onome Ebi
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Neljäs sija Afrikan mestaruuskisoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 45.
 • Aiemmat MM-kisat: Kahdeksat
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 1999

Nigerian ottelut vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa

Perjantaina 21. heinäkuuta klo 05:30
Nigeria – Kanada
Melbourne Rectangular stadium

Torstaina 27. heinäkuuta klo 13:00
Australia – Nigeria
Brisbane Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 13:00
Irlanti – Nigeria
Brisbane Stadium

Lue lisää Nigerian maajoukkueesta

🇨🇦  Kanada jalkapallon MM-kisoissa 2023

Kanada on yksi kovimmista naisten maajoukkueista maailmassa, ja on pystynyt myös näyttämään sen toteen viime vuosina. Erityisesti olympialaisissa Kanada on menestynyt erinomaisesti. Se muun muassa voitti maailman parhaana pidetyn USA:n matkallaan historiansa ensimmäiseen olympiakultaan vuoden 2020 olympialaisissa. MM-kisoissa menestys on kuitenkin antanut odotuttaa itseään.

Faktoja Iranin miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Bev Priestman
 • Kapteeni: Christine Sinclair
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Toinen sija Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruuskisoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 6.
 • Aiemmat MM-kisat: seitsemät
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierä vuonna 2003

Kanadan ottelut vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa

Perjantaina 21. heinäkuuta klo 05:30
Nigeria – Kanada
Melbourne Rectangular Stadium

Keskiviikkona 26. heinäkuuta klo 15:00
Kanada – Irlanti
Perth Rectangular Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 13:00
Kanada – Australia
Melbourne Rectangular Stadium

Lue lisää Kanadan maajoukkueesta

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen B-lohko

Miesten MM-kisoissa vuonna 2022 B-lohkossa pelasivat Englanti, USA, Iran ja Wales. Lohkon avausottelusta tuli koko turnauksen maalirikkain ottelu, kun Englanti murjoi heikon Iranin jopa 6-2. Ottelussa nähtiin kaksi aivotärähdysepäilyä, kun sekä Iranin maalivahti Alireza Beiranvand että Englannin Harry Maguire joutuivat jättämään pelin kesken päähän kohdistuneen iskun takia. Toisessa avauskierroksen ottelussa USA meni Walesia vastaan johtoon Timothy Weahin maalilla, mutta Gareth Bale tasoitti loppulukemat 1-1 rangaistuspotkusta.

Wales kuitenkin hävisi seuraavassa ottelussa Iranille 2-0 ja jätti jatkohaaveensa vain hiuskarvan varaan. Walesin maalivahti Wayne Hennessey ajettiin suoralla punaisella ulos hänen epäonnistuttuaan vastaantulossaan. Englanti ja USA puolestaan pelasivat keskenään melko tylsän ja maalittoman tasapelin.

Päätöskierroksella Englanti nuiji britteinsaarten derbyssä Walesin 3-0 ja eteni pudotuspeleihin lohkovoittajana. USA onnistui voittamaan Iranin niukasti 1-0 ja nappasi lohkon toisen neljännesvälieräpaikan.

Vuoden 2019 jalkapallon MM-kisojen B-lohko

Naisten MM-kisoissa kesällä 2019 B-lohkon muodostivat Espanja, Saksa, Kiina ja Etelä-Afrikka. Kukaan tuskin yllättyi, kun yksi lajihistorian menestyneimmistä maista, Saksa, marssi lohkon voittoon keräten täyden pistepotin. Etelä-Afrikka teki kisoissa MM-debyyttinsä, ja joutui lohkossa odotetun koville. Kotimatka koitti lopulta lohkojumbona ilman ainuttakaan pistettä ja vain yhden tehdyn maalin kera. Espanja ja Kiina taistelivat jokseenkin odotetusti lohkon kakkossijasta, joka meni lopulta Espanjalle paremman maalieron ansiosta. Kiina kuitenkin pääsi myös jatkoon yhtenä parhaista lohkokolmosista.

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen B-lohko

Vuoden 2018 jalkapallon miesten MM-kisojen B-lohkossa pelasivat Espanja, Portugali, Iran ja Marokko. Lohkossa nähtiin yllättävän paljon ristiin pelaamista, ja kaksi ennakkosuosikkia jatkoivat pudotuspeleihin vain niukasti.

Ensimmäisellä ottelukierroksella Iran kaatoi Marokon 0–1 viidennen lisäaikaminuutin rangaistuspotkun turvin. Iberian niemimaan derbyssä puolestaan pelattiin värikäs 3–3 tasapeli. Espanja johti ottelua vielä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta Cristiano Ronaldo toi pelin kolmannella maalillaan Portugalin vielä tasoihin.

Toisella kierroksella ennakkosuosikit nappasivat odotetut voitot. Portugali voitti Marokon 1–0 ja Espanja Iranin samoin lukemin. Päätöskierroksella kumpikin jalkapallon suurmaa joutui kuitenkin tyytymään tasapeliin. Iran nappasi Portugalilta pisteen, jälleen ottelun lisäajalla tuomitun pilkun ansiosta. Espanja puolestaan oli jo hävitä Marokolle, mutta onnistui tasoittamaan ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla Iago Aspasin maalilla.

Tasapelit riittivät Portugalille ja Espanjalle jatkopaikkaan. Espanja voitti lohkon, koska sillä oli yksi tehty maali enemmän kuin Portugalilla. Portugali puolestaan jatkoi neljännesvälieriin lohkokakkosena.