Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohko. Lohkossa pelaavat Espanja, Costa Rica, Japani ja Sambia. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon sekä lohkosta että sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Japani
3
3
0
0
11 - 0
9
2
Espanja
3
2
0
1
8 - 4
6
3
Sambia
3
1
0
2
3 - 11
3
4
Costa Rica
3
0
0
3
1 - 8
0

Jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkon ottelut

C-lohkon joukkueet aloittavat turnauksensa jo heti toisena kisapäivänä, eli perjantaina 21. heinäkuuta, kun Espanja ja Costa Rica iskevät yhteen Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa. Toisessa avauskierroksen ottelussa kohtaavat Japani ja Sambia päivää myöhemmin.


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal

Lohkon toinen ottelukierros pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 26. heinäkuuta, jolloin toisensa kohtaavat Japani ja Costa Rica sekä Espanja ja Sambia. Päätöskierros on edessä maanantaina 31. heinäkuuta, jolloin Sambian ja Costa Rican lisäksi yhteen iskevät lohkon lähtökohtaisesti kaksi parasta joukkuetta, eli Espanja ja Japani.

Jokaisella ottelukierroksella pelataan kaksi ottelua. Ottelut on kahdella ensimmäisellä kierroksella porrastettu niin, että molempien lohkon pelien katsominen on mahdollista. Päätöskierroksella ottelut pelataan kuitenkin samaan aikaan, minkä avulla pyritään välttämään mahdolliset sopupelit tai pelin laatuun vaikuttavat himmailut.

C-lohkon otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Perjantaina 21. heinäkuuta 2023 klo 10:30: Espanja – Costa Rica (Wellington Regional Stadium)
Lauantaina 22. heinäkuuta 2023 klo 10:00: Sambia – Japani (Waikato Stadium)

Keskiviikkona 26. heinäkuuta 2023 klo 08:00: Japani – Costa Rica (Forsyth Barr Stadium)
Keskiviikkona 26. heinäkuuta 2023 klo 10:30: Espanja – Sambia (Eden Park)

Maanantaina 31. heinäkuuta 2023 klo 10:00: Japani – Espanja (Wellington Regional Stadium)
Maanantaina 31. heinäkuuta 2023 klo 10:00: Costa Rica – Sambia (Waikato Stadium)

Jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohko pudotuspeleissä

Jo hyvissä ajoin pystyi sanomaan, kenet C-lohkon joukkueet tulevat kohtaamaan MM-kisojen pudotuspeleissä. Fifan virallinen turnauskaavio on ollut tiedossa jo kauan ennen turnausta, ja sen pohjalta tiedämme, kuinka pudotuspeliparit määräytyvät.

C-lohkon voittaja kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella A-lohkon kakkosen. C-lohkon toiseksi tullut joukkue taas kohtaa neljännesvälierissä A-lohkon voittajan. Niinpä C-lohkon joukkueiden ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustajat tulevat nelikosta Uusi-Seelanti, Norja, Filippiinit ja Sveitsi.

C-lohkon voittaja pelaa oman neljännesvälieränsä Wellington Regional Stadiumilla. Jos joukkue etenee ottelusta jatkoon, kohtaa se seuraavalla kierroksella G-lohkon voittajan tai E-lohkon kakkosen.

C-lohkon kakkonen puolestaan kohtaa A-lohkon voittajan Eden Parkilla Aucklandissa. Jos joukkue etenee puolivälieriin, kohtaa se voittajan E-lohkon ykkösen ja G-lohkon kakkosen välisestä neljännesvälierästä.

Vuoden 2023 MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkon voittajasuosikki?

C-lohkon ennakkosuosikista ei edellisten MM-kisojen suoritusten perusteella pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Japani ei ole jäänyt sivuun yhdestäkään aiemmasta lopputurnauksesta, ja vuosina 2011 ja 2015 se eteni jopa MM-kisojen finaaliin saakka. Yhdellä kultamitalillaan ja yhdellä hopeallaan Japani onkin yksi MM-historian menestyneimpiä maita. Edellisissä MM-kisoissa Japani kuitenkin putosi jo neljännesvälierissä – samoin kuin Espanja, jota voi kuitenkin ehkä jopa yllättäen pitää aivan tasaveroisena voittajasuosikkina C-lohkolle. Espanja on tehnyt raketinomaista nousua kansainvälisen naisjalkapalloilun eliittiin, ja se löytyy Fifan rankingista jo korkeammalta sijalta kuin Japani. Suurin odotuksin turnaukseen lähtevä Espanja omaakin potentiaalia mennä jopa päätyyn asti. Sekä Costa Rica että Sambia ovat todella kovan paikan edessä alkulohkossaan.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohko: voittajakertoimet

Joukkue MobileBet
 🇪🇸  Espanja 1.15
🇯🇵  Japani 5.00
🇿🇲  Sambia 67.00
🇨🇷  Costa Rica 501.00

Jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohko: stadionit

Uuden-Seelannin ja Australian MM-kisat pelataan kymmenellä eri stadionilla. C-lohkon otteluita pelataan näistä neljällä. Wellington Regional Stadiumilla ja Hamiltonissa sijaitsevalla Waikato Stadiumilla pelataan molemmilla kaksi ottelua, minkä lisäksi Dunedinin ja Forsyth Barr Stadiumilla ja Aucklandin Eden Parkilla pelataan kertaalleen.

🇪🇸  Espanja jalkapallon MM-kisoissa 2023

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkue ei ole vielä saavuttanut yhtä paljon menestystä kuin miesten vastaava, mutta se on silti kovassa nousussa oleva joukkue. Joukkue on osallistunut kaikkiin EM- ja MM-kisoihin viimeisten kymmenen vuoden aikana, ja kaikissa EM-kisoissa se on edennyt myös puolivälieriin. MM-kisojen osalta Espanjassa odotetaan vielä todellista läpimurtoa, ja ehkä vuoden 2023 MM-kisat on se turnaus, jossa kaikki loksahtaa kohdalleen. Jos Espanja saa kaikki avainpelaajansa terveinä kisoihin, sen materiaali ei häviä merkittävästi yhdellekään maalle maailmassa.

Faktoja Espanjan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Jorge Vilda
 • Kapteeni: Irene Paredes
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan MM-karsintojen B-lohkon
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 7.
 • Aiemmat MM-kisat: kahdet
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 2019

Espanjan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkossa

Perjantaina 21. heinäkuuta klo 10:30
Espanja – Costa Rica
Wellington Regional Stadium

Keskiviikkona 26. heinäkuuta klo 10:30
Espanja – Sambia
Eden Park

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 10:00
Japani – Espanja
Wellington Regional Stadium

Lue lisää Espanjan maajoukkueesta

🇨🇷  Costa Rica jalkapallon MM-kisoissa 2023

Costa Rican naisten jalkapallomaajoukkue debytoi MM-kisoissa kahdeksan vuotta sitten, jolloin se putosi lohkovaiheessa. Nyt joukkue toivoo pääsevänsä pidemmälle. Maanosan mestaruuskisoissa Costa Rica on voittanut vuosien varrella yhden hopean ja yhden pronssin. Mitaleja on tullut myös muista yhteyksistä, muun muassa kolme kultaa Väli-Amerikan kisoista. Menestyshaaveet eivät ole aivan tuulesta temmattuja, mutta joukkue joutuu yltämään parhaimpaansa, jos se haluaa päästä jatkoon haasvasta alkulohkostaan.

Faktoja Costa Rican naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Amelie Valverde
 • Kapteeni: Shirley Cruz
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Neljäs sija Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruuskisoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 37.
 • Aiemmat MM-kisat: Yhdet (2015)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Lohkovaihe

Costa Rican ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkossa

Perjantaina 21. heinäkuuta klo 10:30
Espanja – Costa Rica
Wellington Regional Stadium

Keskiviikkona 26. heinäkuuta klo 08:00
Japani – Costa Rica
Forsyth Barr Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta 10:00
Costa Rica – Sambia
Waikato Stadium

Lue lisää Costa Rican maajoukkueesta

🇿🇲  Sambia jalkapallon MM-kisoissa 2023

Yksi tämän vuoden MM-kisoissa debytoivista joukkueista on Sambia. Joukkue otti ensimmäisen ison askeleen kansainväliselle näyttämölle vuoden 2020 olympialaisissa, joissa se pelasi tasapelin Kiinaa vastaan. Sambian maajoukkueella oli intensiivinen vuosi 2022, jonka aikana se pelasi paljon kansainvälisiä otteluita, joiden toivotaan antaneen joukkueelle hyvän valmistautumisen tulevaan lopputurnaukseen.

Faktoja Sambian naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Bruce Mwape
 • Kapteeni: Barbra Branda
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Kolmas sija Afrikan mestaruuskisoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 81.
 • Aiemmat MM-kisat: Tekee debyyttinsä 2023
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Ei aiempia MM-kisoja

Sambian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 10:00
Sambia – Japani
Waikato Stadium

Keskiviikkona 26. heinäkuuta 10:30
Espanja – Sambia
Eden Park

Maanantaina 31. heinäkuuta 10:00
Costa Rica – Sambia
Waikato Stadium

Lue lisää Sambian maajoukkueesta

🇯🇵  Japani jalkapallon MM-kisoissa 2023

Japanin naisten jalkapallomaajoukkue on yksi maailman menestyneimmistä ja yksi niistä joukkueista, jotka eivät ole vuosien varrella jääneet sivuun yksistäkään MM-kisoista. Japani on napannut MM-kisoista vuosien varrella sekä kultaa että hopeaa, ja sillä on tilillään myös olympiahopea vuodelta 2012. Viime aikoina Japanin tähti on kuitenkin vähän hiipunut, eikä sitä voi pitää tällä hetkellä yhtenä suurimmista suosikeista MM-kisojen voittajaksi – tai välttämättä edes oman lohkonsa voittajaksi.

Faktoja Japanin naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Futoshi Ikeda
 • Kapteeni: Saki Kumagai
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Kolmas sija Aasian mestaruuskisoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 11.
 • Aiemmat MM-kisat: kahdeksat
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-kultaa vuonna 2011

Japanin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 C-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 10:00
Sambia – Japani
Waikato Stadium

Keskiviikkona 26. heinäkuuta klo 08:00
Japani – Costa Rica
Forsyth Barr Stadium

Maanantaina 31. heinäkuuta klo 10:00
Japani – Espanja
Wellington Regional Stadium

Lue lisää Japanin maajoukkueesta

Jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohko

Kun miesten MM-kisat pelattiin talvella 2022, C-lohkoon kuuluivat Argentiina, Saudi-Arabia, Meksiko ja Puola. Lohkovaihe alkoi yhdellä koko MM-kisahistorian suurimmista yllätyksistä, kun Saudi-Arabia voitti Argentiinan 2-1. Voitolla oli niin merkittävä vaikutus, että Saudi-Arabian valtion johto julisti sen kunniaksi kansallisen juhlapäivän. Samaan aikaan Meksiko ja Puola pelasivat keskenään maalittoman tasapelin, joka jätti lohkon tilanteen hyvin kimurantiksi. Seuraavalla kierroksella Argentiina voitti Meksikon 2-0 ja Puola löi Saudi-Arabian samoin numeroin, joten päätöskierroksella oltiin tilanteessa, jossa jopa joukkueiden ottamat kortit saattoivat ratkaista pudotuspelipaikan kohtalon. Mutta Argentiinan voitettua Puolan 2-0 ja Meksikon kukistettua Saudi-Arabian vain 2-1 – ottelussa, jossa Saudi-Arabia teki ainoan maalinsa toisen puoliajan lisäajalla – pudotuspeleihin jatkoivat lohkovoittajana Argentiinan ja lohkokakkosena, yhtä maalia Meksikoa paremmalla maalierolla, Puola.

Jalkapallon MM-kisojen 2019 C-lohko

Kun naisten MM-kisat pelattiin kesällä 2019, Australia, Italia, Brasilia ja Jamaika muodostivat kisojen C-lohkon. Lohkosta tuli yksi kisojen tiukimpia, sillä jopa kolme joukkuetta päätyi lopulta samaan pistemäärään. Italia kuitenkin vei lohkovoiton maalieronsa turvin, kiitos 5-0 voiton Jamaikasta. Australia nappasi lohkon kakkostilan samalla maalierolla, mutta useammalla tehdyllä maalilla kuin kolmanneksi jäänyt Brasilia, joka toki sekin pääsi pudotuspeleihin yhtenä parhaista lohkokolmosista. Jamaikan kohtalona oli olla lohkon heittopussi, sillä se hävisi kaikki kolme otteluaan maalierolla 1-12.

Jalkapallon MM-kisojen 2018 C-lohko

Vuoden 2018 jalkapallon miesten MM-kisoissa tuleva maailmanmestari pelasi juuri C-lohkossa. Seurakseen Ranska sai alkulohkossa Tanskan, Perun ja Australian.

Lohkon avausottelussa Australia laittoi Ranskan ahtaalle, mutta Les Bleus pelastui lopulta Aziz Behichin omalla maalilla, joka syntyi vain yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa, ja voitti ottelu 2–1. Toisessa avauskierroksen ottelussa Tanska kaatoi Perun 0–1.

Toisella ottelukierroksella Australia jatkoi hienoja otteitaan ja väänsi väkisin tasapelin Tanskaa vastaan. Ranska puolestaan kaatoi Perun 1–0 Kylian Mbappén uran ensimmäisellä maalilla MM-kisoissa. Kolmannella ottelukierroksella Ranska varmisti lohkovoittonsa pelaamalla 0–0 tasapelin Tanskan kanssa. Samaan aikaan Australia menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin, kun se hävisi Perulle 0–2.

Ranska jatkoi neljännesvälieriin lohkovoittajana ja eteni aina MM-kultaan asti. Tanska puolestaan eteni pudotuspeleihin C-lohkon kakkosena.