Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohko. Lohkossa pelaavat Puola, Argentiina, Meksiko ja Saudi-Arabia. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon sekä lohkosta että sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Argentina
3
2
0
1
5 - 2
6
2
Puola
3
1
1
1
2 - 2
4
3
Meksiko
3
1
1
1
2 - 3
4
4
Saudi-Arabia
3
1
0
2
3 - 5
3

Jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkon ottelut

C-lohkon joukkueet tulevat pelaamaan ensimmäiset pelinsä MM-kisojen kolmantena päivänä, eli tiistaina 22. marraskuuta. Ensimmäisellä kerroksella lohkon ykkössijoitettu, eli Argentiina, kohtaa neljänneksi sijoitetun Saudi-Arabian. Toisessa ottelussa lähtökohtaisesti lohkon kakkossijasta kisaavat Puola ja Meksiko kohtaavat toisensa.

C-lohkon toinen ottelukierros on vuorossa lauantaina 26. marraskuuta. Päätöskierros pelataan keskiviikkona 30. marraskuuta. Viimeisellä ottelukierroksella Robert Lewandowskin Puola haastaa Lionel Messin Argentiinan ja Saudi-Arabia kohtaa Meksikon.

Jokaisella ottelukierroksella pelataan kaksi ottelua. Ottelut on kahdella ensimmäisellä kierroksella porrastettu niin, että molempien lohkon pelien katsominen on mahdollista. Päätöskierroksella ottelut pelataan kuitenkin samaan aikaan, minkä avulla pyritään välttämään mahdolliset sopupelit tai pelin laatuun vaikuttavat himmailut.

C-lohkon otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

22. marraskuuta 2022 klo 12:00: Argentiina – Saudi-Arabia (Lusail Iconic Stadium)
22. marraskuuta 2022 klo 18:00: Meksiko – Puola (Stadium 974)

26. marraskuuta 2022 klo 15:00: Puola – Saudi-Arabia (Education City Stadium)
26. marraskuuta 2022 klo 21:00: Argentiina – Meksiko (Lusail Iconic Stadium)

30. marraskuuta 2022 klo 21:00: Puola – Argentiina (Stadium 974)
30. marraskuuta 2022 klo 21:00: Saudi-Arabia – Meksiko (Lusail Iconic Stadium)

Jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohko pudotuspeleissä

Jo hyvissä ajoin pystyi sanomaan, kenet C-lohkon joukkueet tulevat kohtaamaan MM-kisojen pudotuspeleissä. Fifan virallinen turnauskaavio on ollut tiedossa jo kauan ennen turnausta, ja sen pohjalta tiedämme, kuinka pudotuspeliparit määräytyvät.

C-lohkon voittaja kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella D-lohkon kakkosen. C-lohkon toiseksi tullut joukkue taas kohtaa D-lohkon voittajan. Niinpä C-lohkon ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustajat tulevat joukosta Ranska, Tanska, Tunisia ja Costa Rica. Lähtökohtaisesti Ranskan ja Tanskan pitäisi jatkaa pudotuspelien ensimmäisellä kierrokselle melko vaivatta.

C-lohkon voittaja pelaa oman neljännesvälieränsä Ahmed bin Ali Stadiumilla Al Rayyanissa. Jos joukkue etenee ottelusta jatkoon, kohtaa se seuraavalla kierroksella A-lohkon voittajan tai B-lohkon kakkosen. Tällöin vastustaja voisi olla esimerkiksi Hollanti tai USA.

C-lohkon kakkonen puolestaan kohtaa D-lohkon voittajan Al Thumama Stadiumilla Dohassa. Jos joukkue etenee puolivälieriin, kohtaa se voittajan A-lohkon ykkösen ja B-lohkon kakkosen välisestä neljännesvälierästä, jossa saattavat kohdata esimerkiksi Englanti ja Senegal.

Qatarin MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkon voittajasuosikki?

C-lohkossa ero ennakkosuosikin (Argentiina) ja lähtökohtaisesti heikoimman joukkueen (Saudi-Arabia) välillä on yksi koko Qatarin MM-kisojen suurimpia. Argentiina lähtee MM-kisoihin historiallinen Copa Américan voitto takataskussaan. Joukkuetta johtavat kaksi Lioneliä (päävalmentaja Lionel Scaloni ja kapteeni Messi), jotka haluavat osoittaa, ettei maanosan mestaruus ollut mikään tähdenlento. Argentiina oli lähellä MM-kultaa jo vuonna 2014, jolloin se kuitenkin hävisi Saksalle finaalissa jatkoajan jälkeen. MM-finaali ei ole tälläkään kertaa mahdoton ajatus, sillä Argentiina lähtee Qatarin kisoihin yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Etukäteen melko tasaväkiset Meksiko ja Puola varjostavat lähimpinä Argentiinan lohkovoittoa, ja kumpikin on valmis käyttämään tilaisuuden hyödykseen, jos Argentiina kompuroi. Meksikolla on, kuten totuttua, mielenkiintoinen ja potentiaalinen joukkue, joka voi hyvin edetä pudotuspeleihin. Puola puolestaan henkilöityy ehkä liikaakin Robert Lewandowskiin, ja hyökkääjän pelikunto määrittää pitkälti joukkueen mahdollisuuksia, vaikka Puolan maajoukkueesta löytyy useita muitakin huippupelaajia. Saudi-Arabia on selkeä altavastaaja, jolle yksikin piste on jo hieno saavutus, vaikka se pelasikin todella hyvät MM-karsinnat.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohko: voittajakertoimet

Joukkue LeoVegas MobileBet
🇦🇷 Argentiina 1.40 1.45
🇲🇽 Meksiko 5.50 5.50
🇵🇱 Puola 6.50 5.00
🇸🇦 Saudi-Arabia 22.00 23.00

Jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohko: stadionit

Qatarin MM-kisat pelataan kahdeksalla eri stadionilla, jotka sijaitsevat kaikki hyvin lähellä toisiaan. C-lohkon otteluita pelataan näistä kolmella. Lusail Iconic Stadiumilla, joka on MM-kisojen suurin stadion ja myös finaalin pelipaikka, pelataan kolme ottelua. Stadium 974:lla pelataan puolestaan yksi lohkon avauskierroksen ja yksi päätöskierroksen ottelu, kun taas Education City Stadiumilla pelataan vain Puolan ja Saudi-Arabian välinen mittelö.

🇦🇷​ Argentiina jalkapallon MM-kisoissa 2022

Argentiina on yksi historian menestyneimpiä ja maailman intohimoisimpia jalkapallomaita, kuten monesti varmasti tietävät. Maa on myös onnistunut voittamaan kaksi MM-kultaa, joista ensimmäinen tuli vuonna 1978 kotikisoissa, ja toinen tunnetusti Diego Maradonan johdolla vuonna 1986 Meksikossa. Sen jälkeen Argentiina ei ole enää onnistunut maailmanmestaruutta voittamaan, vaikka on edennytkin kahdesti (vuosina 1990 ja 2014) MM-finaaliin. Maradonaa pidetään maassa edelleen kaikkien aikojen jalkapalloilijana, ja Messi voi nousta hänen rinnalleen ainoastaan johdattamalla maansa MM-kultaan. Qatar lienee 35-vuotiaan Messin viimeinen mahdollisuus.

Faktoja Argentiinan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Lionel Scaloni
 • Kapteeni: Lionel Messi
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Etelä-Amerikan MM-karsintojen kakkonen
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 4.
 • Aiemmat MM-kisat: 16
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-kulta vuosina 1978 ja 1986

Argentiinan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 12:00
Argentiina – Saudi-Arabia
Lusail Iconic Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 21:00
Argentiina – Meksiko
Lusail Iconic Stadium

Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 21:00
Puola – Argentiina
Stadium 974

Lue lisää Argentiinan maajoukkueesta

🇲🇽​ Meksiko jalkapallon MM-kisoissa 2022

Vaikka Meksiko ei ole koskaan yltänyt MM-kisojen mitaleille, on kyseessä todellinen miesten MM-kisojen konkari. Meksiko osallistuu Qatarissa jo historiansa 17. MM-kisoihin, mikä on yhtä paljon kuin esimerkiksi Argentiinalla. Maa on myös järjestänyt MM-kisat kahdesti – vuosina 1970 ja 1986 – ja järjestävät kolmannen kerran vuonna 2026, kun MM-kisat pelataan jaetusti USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa. Myös joukkueen parhaat tulokset ovat peräisin kotikisoista, eikä Meksiko olekaan koskaan vieraassa maassa järjestyissä MM-kisoissa edennyt neljännesvälieriä pidemmälle.

Faktoja Meksikon miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Gerardo Martino
 • Kapteeni: Andrés Guardado
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Pohjois- ja Väli-Amerikan MM-karsintojen toinen
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 9.
 • Aiemmat MM-kisat: 16
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierät vuosina 1970 ja 1986

Meksikon ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 18:00
Meksiko – Puola
Stadium 974

Lauantaina 26. marraskuuta klo 21:00
Argentiina – Meksiko
Lusail Iconic Stadium

Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 21:00
Saudi-Arabia – Meksiko
Lusail Iconic Stadium

Lue lisää Meksikon maajoukkueesta

🇵🇱​ Puola jalkapallon MM-kisoissa 2022

Puola selviytyi vuoden 2022 MM-kisoihin pudottamalla Ruotsin Chorzowissa pelatussa trillerissä. Voitto MM-karsintojen pudotuspeleissä vei Puolan jo historiansa yhdeksänteen MM-turnaukseen. Joukkue joutuu kuitenkin taas venymään parhaimpaansa, mikäli se mielii pudotuspeleihin, sillä espanjakieliset Argentiina ja Meksiko ovat C-lohkon ennakkosuosikit jatkoonmenijöiksi. Puola seuraa lähes kaikessa suurta tähteään Robert Lewandowskia, joka on absoluuttisesti yksi maailman parhaista maalintekijöistä.

Faktoja Puolan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Czeslaw Michniewicz
 • Kapteeni: Robert Lewandowski
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Oman karsintalohkonsa kakkonen, voitti jatkokarsintojen finaalissa Ruotsin
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 26.
 • Aiemmat MM-kisat: kahdeksan
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-pronssia vuosina 1974 ja 1982

Puolan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 18:00
Meksiko – Puola
Stadium 974

Lauantaina 26. marraskuuta klo 15:00
Puola – Saudi-Arabia
Education City Stadium

Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 21:00
Puola – Argentiina
Stadium 974

Lue lisää Puolan maajoukkueesta

🇸🇦​ Saudi-Arabia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Saudi-Arabialla on melko nimetön maajoukkue, ja on rehellisyyden nimissä ollut aina. Maan historian tunnetuin pelaaja lienee Mohamed Al-Deayea, joka pelasi maalivahtina yhteensä 178 maaottelua. Muilta osin Saudi-Arabian nykyjoukkue on kuitenkin yllättävän mielenkiintoinen. Hervé Renardin valmentama joukkue voitti oman karsintalohkonsa Aasian MM-karsinnoissa ja jätti taakseen muun muassa Japanin ja Australian. Ranskalainen on myös voittanut Afrikan mestaruuden Norsunluurannikon peräsimessä, minkä lisäksi mies tunnetaan todella upeista saavutuksista Zambian valmentajana. Jos joku valmentaja pystyy tekemään Saudi-Arabian joukkueella urotöitä MM-kisoissa, se on todennäköisesti Renard. Saudi-Arabia osallistuu historiansa kuudensiin MM-kisoihin.

Faktoja Saudi-Arabian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Hervé Renard
 • Kapteeni: Salman Al-Faraj
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Aasian MM-karsintojen B-lohkon
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 49.
 • Aiemmat MM-kisat: kuusi (1994, 1998, 2002, 2006, 2018)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 1994

Saudi-Arabian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 C-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 12:00
Argentiina – Saudi-Arabia
Lusail Iconic Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 15:00
Puola – Saudi-Arabia
Education City Stadium

Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 21:00
Saudi-Arabia – Meksiko
Lusail Iconic Stadium

Lue lisää Saudi-Arabian maajoukkueesta

Jalkapallon MM-kisojen 2018 C-lohko

Edellisissä jalkapallon MM-kisoissa tuleva maailmanmestari pelasi juuri C-lohkossa. Seurakseen Ranska sai alkulohkossa Tanskan, Perun ja Australian.

Lohkon avausottelussa Australia laittoi Ranskan ahtaalle, mutta Les Bleus pelastui lopulta Aziz Behichin omalla maalilla, joka syntyi vain yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa, ja voitti ottelu 2–1. Toisessa avauskierroksen ottelussa Tanska kaatoi Perun 0–1.

Toisella ottelukierroksella Australia jatkoi hienoja otteitaan ja väänsi väkisin tasapelin Tanskaa vastaan. Ranska puolestaan kaatoi Perun 1–0 Kylian Mbappén uran ensimmäisellä maalilla MM-kisoissa. Kolmannella ottelukierroksella Ranska varmisti lohkovoittonsa pelaamalla 0–0 tasapelin Tanskan kanssa. Samaan aikaan Australia menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin, kun se hävisi Perulle 0–2.

Ranska jatkoi neljännesvälieriin lohkovoittajana ja eteni aina MM-kultaan asti. Tanska puolestaan eteni pudotuspeleihin C-lohkon kakkosena.