Tältä sivulta löytyy lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2023. Lohkossa pelaavat Brasilia, Ranska, Panama ja Jamaika. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon lohkosta ja sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Ranska
3
2
1
0
8 - 4
7
2
Jamaika
3
1
2
0
1 - 0
5
3
Brasilia
3
1
1
1
5 - 2
4
4
Panama
3
0
0
3
3 - 11
0

F-lohkon ottelut Qatarin MM-kisoissa 2023

F-lohkon ensimmäiset pelit pelataan MM-kisojen neljäntenä päivänä eli sunnuntaina 23. heinäkuuta. Tuolloin toisensa kohtaavat Ranska ja Jamaika. Seuraavana päivänä pelataan lohkon toinen avauskierroksen ottelu, kun Brasilia ja Panama kohtaavat toisensa.


Wolverhampton Wanderers - Burnley
Luton Town - Arsenal

Seuraavat kaksi ottelua pelataan lauantaina 29. heinäkuuta, jolloin Ranska saa vastaansa Brasilian ja Jamaika Panaman. Viimeisen kierroksen ottelut pelataan keskiviikkona 2. elokuuta. Päätöskierroksen otteluissa vastakkain pelaavat Jamaika ja Brasilia sekä Ranska ja Panama.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella pelit pelataan eri aikoihin, jotta faneilla on mahdollisuus katsoa kumpikin ottelu. Viimeisellä kierroksella ottelut tullaan puolestaan pelaamaan samanaikaisesta, jotta vältytään mahdollisilta sopupeliepäilyiltä.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2023: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Sunnuntaina 23. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Ranska – Jamaika (Sydney Football Stadium)
Maanantaina 24. heinäkuuta 2023 klo 14:00: Brasilia – Panama (Hindmarsh Stadium)

Lauantaina 29. heinäkuuta 2023 klo 13:00: Ranska – Brasilia (Lang Park)
Lauantaina 29. heinäkuuta 2023 klo 15:30: Jamaika – Panama (Perth Rectangular Stadium)

Keskiviikkona 2. elokuuta 2023 klo 13:00: Jamaika – Brasilia (Melbourne Rectangular Stadium)
Keskiviikkona 2. elokuuta 2023 klo 13:00: Ranska – Panama (Sydney Football Stadium)

Lohko F jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä

F-lohkon voittaja pelaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella H-lohkon kakkosta vastaan Adelaiden Hindmarsh Stadiumilla. Ottelu pelataan 8. elokuuta klo 11:00 Suomen aikaa. Jos F-lohkon voittaja etenee tuosta ottelusta jatkoon, on luvassa puolivälierä joko B-lohkon voittajaa tai D-lohkon kakkosta vastaan. Ottelu tullaan pelaamaan Brisbanen Lang Parkilla 12. elokuuta.

F-lohkon toiseksi tullut joukkue kohtaa neljännesvälierissä H-lohkon voittajan. Ottelu pelataan 8. elokuuta klo 14:00 Melbourne Rectangular Stadiumilla. Ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin joko D-lohkon voittajaa tai B-lohkon kakkosta vastaan. Puolivälieräottelu pelataan 12. elokuuta Sydneyn Stadium Australialla.

Vuoden 2023 MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on suosikki voittamaan MM-kisojen F-lohkon?

Ranska ja Brasilia jakavat ennakkosuosikin aseman MM-kisojen F-lohkossa. Kumpikin maa on sekä historiallisesti että nykyvireensä puolesta jalkapallon suurmaa, ja lähtökohtaisesti näiden joukkueiden keskinäinen ottelu lohkovaiheen toisella kierroksella määrittää pitkälti F-lohkon voittajan. Kumpikaan joukkue ei halua jäädä lohkokakkoseksi ja saada todennäköisesti Saksaa vastaansa heti neljännesvälierissä. Niin Jamaika kuin Panamakin kuuluvat turnauksen heikoimpiin joukkueisiin, eikä kummankaan odoteta selviytyvän pudotuspeleihin.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2023: voittajakertoimet

Joukkue MobileBet
🇸🇪  Ruotsi 1.18
🇮🇹  Italia 6.00
🇦🇷  Argentiina 17.00
🇿🇦  Etelä-Afrikka 67.00

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2023: stadionit

Uuden-Seelannin ja Australian MM-kisoissa on käytössä kahdeksan stadionia. Näistä viisi tulee emännöimään F-lohkon otteluita. Kahdesti pelataan sekä Sydney Football Stadiumilla, minkä lisäksi Hindmarsh Stadium Adelaidessa, Lang Park Brisbanessa, Perth Rectangular Stadium Perthissä ja Melbourne Rectangular Stadium Melbournessa emännöivät yhden ottelun.

🇧🇷  Brasilia jalkapallon MM-kisoissa 2023

Nukkuva jättiläinen? Näin voisi kuvailla Brasiliaa naisten MM-kisoissa. Joukkue kuuluu kerrasta toiseen MM-kisojen suosikkeihin, ja on myös naisten puolella kiistatta jalkapallon suurmaa, mutta silti se on vain kerran aikaisemmin onnistunut etenemään MM-kisojen finaaliin, ja jäi tuolloinkin hopealle. Tänä vuonna Brasilia ei hieman poikkeuksellisesti edes kuulu turnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin, mutta se on siitä huolimatta varteenotettava mitaliehdokas. Ehkä altavastaajan rooli onkin käänteentekevä asia Pia Sundhagen joukkueelle?

Faktoja Brasilian naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Pia Sundhage
 • Kapteeni: Marta
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Copa América Femeninan
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 9.
 • Aiemmat MM-kisat: Kahdeksat
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-hopeaa vuonna 2007

Brasilian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 F-lohkossa

Maanantaina 24. heinäkuuta klo 14:00
Brasilia – Panama
Hindmarsh Stadium

Lauantaina 29. heinäkuuta klo 13:00
Brasilia – Ranska
Lang Park

Keskiviikkona 2. elokuuta klo 13:00
Brasilia – Jamaika
Melbourne Rectangular Stadium

Lue lisää Brasilian maajoukkueesta

🇫🇷  Ranska jalkapallon MM-kisoissa 2023

Ranskan liiga on pitkään kuulunut naisjalkapallon parhaimpiin, ja ranskalaiset seurat ovat perinteisesti olleet koko Euroopan kovimpia. Siitä huolimatta Ranskan maajoukkue ei ole koskaan voittanut MM-kisoja tai saavuttanut turnauksessa edes mitalia. Viime aikoina Ranska on kuitenkin tehnyt vääjäämätöntä nousua kohti kansainvälistä eliittiä. Näihin kisoihin Ranska lähtee ikään kuin kakkoskorista – ei suurimpana voittajasuosikkina, mutta potentiaalisena finaalijoukkueena.

Faktoja Ranskan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Corinne Diacre
 • Kapteeni: Wendie Renard
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan karsintalohkon I
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 5.
 • Aiemmat MM-kisat: Neljät
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljäs sija vuonna 2011

Ranskan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 F-lohkossa

Sunnuntaina 23. heinäkuuta klo 13:00
Ranska – Jamaikka
Sydney Football Stadium

Lauantaina 29. heinäkuuta klo 13:00
Ranska – Brasilia
Lang Park

Keskiviikkona 2. elokuuta klo 13:00
Ranska – Panama
Sydney Football Stadium

Lue lisää Ranskan maajoukkueesta

🇯🇲  Jamaika jalkapallon MM-kisoissa 2023

Jamaika osallistuu kesällä 2023 toisiin peräkkäisiin MM-kisoihinsa. Edellisellä kerralla joukkue hävisi kaikki kolme alkulohkon otteluaan, ja joutui lähtemään nöyryytettynä kotimatkalle. Nyt tarkoitus on yltää parempaan. Pääsy lohkovaiheesta jatkoon tulee kuitenkin tuottamaan vaikeuksia, sillä huolimatta siitä, että Jamaikalla on kasassa mielenkiintoinen joukkue, sen materiaali on selvästi perässä sekä Ranskaa että Brasiliaa. Jumbosijan välttäminen on kuitenkin realismia.

Faktoja Jamaikan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Lorne Donaldson
 • Kapteeni: Khadija Shaw
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruuskisojen A-lohkon toinen sija
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 44.
 • Aiemmat MM-kisat: Yhdet (2019)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Lohkovaihe

Jamaikan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 F-lohkossa

Sunnuntaina 23. heinäkuuta klo 13:00
Jamaika – Ranska
Sydney Football Stadium

Lauantaina 29. heinäkuuta klo 15:30
Jamaika – Panama
Perth Rectangular Stadium

Keskiviikkona 2. elokuuta klo 13:00
Jamaika – Brasilia
Melbourne Rectangular Stadium

Lue lisää Jamaikan maajoukkueesta

🇵🇦 Panama jalkapallon MM-kisoissa 2023

Panama tekee Australiassa ja Uudessa-Seelannissa MM-debyyttinsä. Joukkue jäi alkulohkoon Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruuskisoissa kesällä 2022, mutta voitti sijoitusottelussa Trinidad ja Tobagon, minkä ansiosta se pääsi maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin. Jatkokarsinnassa kaatuivat sekä Papua-Uusi-Guinea että Paraguay, mikä toi maalle sen historian ensimmäisen naisten MM-kisapaikan. Itse turnauksesta Panaman tuskin tarvitsee odottaa kovin paljoa menestystä.

Faktoja Panaman naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Ignacio Quintana
 • Kapteeni: Natalia Mills
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Papua-Uusi-Guinean ja Paraguayn maanosien välisissä MM-jatkokarsinnoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 57.
 • Aiemmat MM-kisat: MM-debyytti
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Ei ole osallistunut aiemmin MM-kisoihin

Panaman ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 F-lohkossa

Maanantaina 24. heinäkuuta klo 14:00
Brasilia – Panama
Hindmarsh Stadium

Lauantaina 29. heinäkuuta klo 15:30
Jamaika – Panama
Perth Rectangular Stadium

Keskiviikkona 2. elokuuta klo 13:00
Ranska – Panama
Sydney Football Stadium

Lue lisää Panaman maajoukkueesta

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2022

Vuoden 2022 miesten MM-kisoissa F-lohkossa pelasivat niin edellisten MM-kisojen hopeamitalisti Kroatia kuin edellisten kisojen pronssimitalisti Belgiakin. Heidän lisäkseen lohkosta löytyivät Marokko ja Kanada. Lähtökohtaisesti lohkon marssijärjestyksen piti olla selvä: Belgia ja Kroatia kamppailisivat lohkovoitosta, kun taas Kanadan ja Marokon kohtalona olisi kirota huono arpaonnea. Lohko tuotti kuitenkin yhden koko turnauksen suurimmista yllätyksistä.

Avauskierroksella Marokko ja Kroatia nyhjäsivät todella tylsän 0-0 tasapelin, joka tuntui olevan kummallekin tyydyttävä lähtölaukaus turnaukseen. Kanada sen sijaan käynnisti todellisen myrskyn Belgiaa vastaan ja käytännössä dominoi koko ottelua alusta loppuun. Kokemattomuus kuitenkin paistoi, sillä joukkue ei hyödyntänyt maalipaikkojaan ja missasi jopa rankkarin. Belgia hyödynsi ainoan vaarallisen maalintekopaikkansa ja voitti ottelun 1-0.

Toisella ottelukierroksella Belgia jäi kuitenkin Marokon jalkoihin maalein 2-0. Tulos aiheutti levottomuuksia Belgiassa, kun tyytymättömät fanit mellakoivat kaduilla. Lohkon toisessa ottelussa Kroatia näytti todellisen tasonsa murskaamalla Kanadan 4-1.

Kolmannella ottelukierroksella nähtiinkin sitten todellinen paukku, kun Marokko voitti, huolimatta Kanadan todella hyvästä pelaamisesta, Kanadan 2-1 ja nousi lohkokärkeen. Kun Kroatia ja Belgia jäivät samaan aikaan maalittomaan tasapeliin, voitti Marokko koko lohkon. Kroatia jatkoi pudotuspeleihin lohkokakkosena ja Belgia jäi Kanadan kanssa alkulohkoon.

Sekä Kroatia että Marokko etenivät aina välieriin asti. Marokon pääsyä välieriin on pidetty yhtenä MM-historian suurimmista yllätyksistä. Joukkueet kohtasivat uudestaan pronssipelissä, jonka Kroatia voitti napaten historiansa kolmannen MM-mitalin.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2019

Kun naisten MM-kisat pelattiin kesällä 2019, Ruotsi, Yhdysvallat, Chile ja Thaimaa olivat mukana lohkossa F. Etukäteen USA oli lohkon suuri suosikki, ja joukkue nappasikin turnauksen suurinumeroisimman voiton, kun se voitti Thaimaan lohkovaiheessa 13-0. Muissa otteluissaan Yhdysvallat kaatoi Chilen 3-0 ja Ruotsin 2-0 ja eteni jatkoon odotetusti lohkovoittajana. Myös Ruotsi esitti alkulohkossa vahvoja otteita ja eteni pudotuspeleihin lohkokakkosena, voitettuaan sekä Thaimaan että Chilen. Molemmat joukkueet pääsivät välieriin, joissa Yhdysvallat kukisti Englannin 2-1. Ruotsi hävisi Hollannille jatkoajalla, mutta onnistui pronssiottelussa kaatamaan Englannin ja nappaamaan MM-mitalin. Yhdysvallat puolestaan voitti finaalissa neljännen maailmanmestaruutensa.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2018

Vuonna 2018 juuri lohko F:ssä nähtiin MM-kisojen lohkovaiheen suurin yllätys, kun hallitseva maailmanmestari Saksa jäi nöyryyttävästi ulos pudotuspeleistä. Saksa jäi lohkonsa jumboksi edellään Ruotsi, Meksiko ja Etelä-Korea.

Saksan turnaus alkoi surullisesti 0–1 tappiolla Meksikoa vastaan. Päivää myöhemmin Ruotsi kaatoi omassa avausottelussaan Etelä-Korean 1–0 Andreas Granqvistin rangaistuspotkumaalilla.

Toisella kierroksella Meksiko voitti Etelä-Korean 1–2 huolimatta Heung-min Sonin viime hetken tasoituksesta. Viime hetkien maali nähtiin myös Saksan ja Ruotsin välisessä ottelussa, jossa Toni Kroosin lisäajan viidennen minuutin vapaapotku toi Saksalle 2–1 voiton ja piti joukkueen jatkohaaveet elossa.

Viimeisellä kierroksella hallitsevien mestareiden taivas kuitenkin putosi, kun Etelä-Korea nappasi täyden pistepotin 2–0 voitolla. Edelliseltä kierrokselta tuttu kaava jatkui, sillä kumpikin ottelun maaleista syntyi vasta toisen puoliajan lisäajalla. Tasapelikään ei kuitenkaan olisi riittänyt Saksalle, sillä toisessa päätöskierroksen ottelussa Ruotsi murskasi Meksikon 3–0 ja marssi näin lohkovoittoon. Meksiko jatkoi pudotuspeleihin lohkokakkosena mutta heikommalla maalierolla.