Tältä sivulta löytyy lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2022. Lohkossa pelaavat vuoden 2018 MM-finalisti Kroatia, vuoden 2018 MM-pronssimitalisti Belgia ja Marokko sekä Kanada. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon lohkosta ja sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Marokko
3
2
1
0
4 - 1
7
2
Kroatia
3
1
2
0
4 - 1
5
3
Belgia
3
1
1
1
1 - 2
4
4
Kanada
3
0
0
3
2 - 7
0

F-lohkon ottelut Qatarin MM-kisoissa 2022

F-lohkon ensimmäiset pelit pelataan MM-kisojen neljäntenä päivänä eli 23. marraskuuta. Tuolloin toisensa kohtaavat Marokko ja Kroatia sekä Belgia ja Kanada.

Seuraavat kaksi ottelua pelataan tiistaina 27. marraskuuta, jolloin Belgia saa vastaansa Marokon ja Kroatia Kanadan. Viimeisen kierroksen ottelut pelataan lauantaina 1. joulukuuta. Jos kaikki menee odotusten mukaisesti, pelaavat vuoden 2018 MM-kisojen mitalijoukkueet Kroatia ja Belgia tuolloin toisiaan vastaan lohkon voitosta. F-lohkon kolmannen kierroksen ottelut ovat historian ensimmäiset joulukuussa pelattavat jalkapallon MM-kisojen pelit.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella pelit pelataan eri aikoihin, jotta faneilla on mahdollisuus katsoa kumpikin ottelu. Viimeisellä kierroksella ottelut tullaan puolestaan pelaamaan samanaikaisesta, jotta vältytään mahdollisilta sopupeliepäilyiltä.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2022: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

23. marraskuuta 2022 klo 12:00: Marokko – Kroatia (Al Bayt Stadium)
23. marraskuuta 2022 klo 21:00: Belgia – Kanada (Ahmad bin Ali Stadium)

27. marraskuuta 2022 klo 15:00: Belgia – Marokko (Al Thumama Stadium)
27. marraskuuta 2022 klo 18:00: Kroatia – Kanada (Khalifa International Stadium)

1. joulukuuta 2022 klo 17:00: Kroatia – Belgia (Ahmad bin Ali Stadium)
1. joulukuuta 2022 klo 17:00: Kanada – Marokko (Al Thumama Stadium)

Lohko F jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä

Fifan ennakkoon suunnittelema turnauskaavio antaa mahdollisuuden tutkia etukäteen, mitä joukkueita F-lohkon kaksi parasta tulevat kohtaamaan pudotuspeleissä.

F-lohkon voittaja pelaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella E-lohkon kakkosta vastaan Education City Stadiumilla Al Rayyanissa. Ottelu pelataan Suomen itsenäisyyspäivänä eli 6. joulukuuta. Todennäköinen vastustaja on joko Espanja tai Saksa.

Jos F-lohkon voittaja etenee tuosta ottelusta jatkoon, on luvassa puolivälierä joko H-lohkon voittajaa tai G-lohkon kakkosta vastaan. Tällöin vastassa voi olla esimerkiksi Portugali tai Serbia. Ottelu tullaan pelaamaan Dohassa Al Thumama Stadiumilla.

F-lohkon toiseksi tullut joukkue kohtaa neljännesvälierissä E-lohkon voittajan, jonka odotetaan olevan Espanja tai Saksa. Ottelu pelataan 5. joulukuuta Al Janoub Stadiumilla. Ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin joko G-lohkon voittajaa tai H-lohkon kakkosta vastaan. Peli pelataan Education City Stadiumilla. Mahdollisia vastustajia ovat muun muassa Brasilia ja Uruguay.

Qatarin MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on suosikki voittamaan MM-kisojen F-lohkon?

Jos katsoo vain nimiä pelipaitojen selässä, ei ole kysymystäkään siitä, etteikö Belgia olisi F-lohkon suurin voittajasuosikki. Eden Hazardin, Thibaut Courtois’n, Romelu Lukakun, Kevin de Bruynen ja muiden tähtien edustama joukkue on yksi koko turnauksen varteenotettavimmista voittajaehdokkaista, vaikka onkin menettänyt asemansa Fifa-rankingin pitkäaikaisena ykkösenä. Neljä vuotta sitten MM-hopeaa voittanut Kroatia ei ole ihan samassa vireessä kuin tuolloin, mutta on edelleen potentiaalinen yllättäjä ja ennakolta selvästi F-lohkon toiseksi vahvin joukkue. Kanada on puolestaan yksi Qatarin MM-kisojen mielenkiintoisimpia maita. Joukkueella on hurja määrä potentiaalia esimerkiksi Alphonso Daviesin ja Jonathan Davidin muodossa, ja maa osallistuu nyt ensimmäisiin miesten MM-kisoihinsa lähes 40 vuoteen. Myös Marokolla on mielenkiintoinen joukkue, joka pelasi viime tammikuussa pelatuissa Afikan mestaruuskisoissa näyttävää ja viihdyttävää jalkapalloa.

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2022: voittajakertoimet

Joukkue LeoVegas Mobilebet
🇧🇪 Belgia 1.65 1.47
🇭🇷 Kroatia 3.25 3.75
🇲🇦 Marokko 10.00 9.50
🇨🇦 Kanada 13.00 11.00

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2022: stadionit

Qatarin MM-kisoja varten on rakennettu kahdeksan stadionia, joista neljä on käytössä F-lohkon otteluissa. Lohkon pelit avataan Al Bayt Stadiumilla Al Khorissa, jossa ei pelata enää muita F-lohkon otteluita. Myös Khalifa International Stadiumilla Al Rayyanissa pelataan vain yksi tämän lokon ottelu, kun Belgia ja Marokko kohtaavat stadionin nurmella. Ahmad bin Ali Stadium ja Al Thumama Stadium puolestaan isännöivät kumpikin kahta F-lohkon ottelua.

🇧🇪​ Belgia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Milloin Belgia voittaa ensimmäinen arvokisakultansa? Monen mielestä vuoden 2018 kisat olivat maan paras mahdollisuus nousta jalkapallomaailman valtiaaksi, mutta tuolloin matka pysähtyi lopulta maailmanmestaruuden voittaneeseen Ranskaan välierissä. Belgia voitti lopulta MM-pronssia, joka oli sen historian ensimmäinen MM-mitali, mutta odotukset huippulahjakasta pelaajasukupolvea kohtaan ovat olleet vielä korkeammalla. Nyt Belgia on kuitenkin menettänyt asemansa Fifa-rankingin ykkösmaana, ja moni 2010-luvun kantavista voimista on joko eläköitynyt tai vähintäänkin nähnyt jo uransa parhaat päivät. Myös joukkueen kapteeni Eden Hazard, johon Belgian nousu pitkälti henkilöityi, on ajautunut Real Madridiin siirtymisensä jälkeen loukkaantumiskierteeseen, eikä ole lähellekään sama pelaaja kuin neljä vuotta sitten. Kevin de Bruyne on edelleen maailman todennäköisesti paras pelintekijä, mutta joukkueen kokonaistaso ei ole enää yhtä korkealla kuin mihin viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme tottuneet.

Faktoja Belgian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Roberto Martínez
 • Kapteeni: Eden Hazard
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan karsintojen E-lohkon
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 2.
 • Aiemmat MM-kisat: 13
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-pronssia Venäjällä 2018

Belgian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 F-lohkossa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 21:00
Belgia – Kanada
Ahmad bin Ali Stadium

Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 15:00
Belgia – Marokko
Al Thumama Stadium

Torstaina 1. joulukuuta klo 17:00
Kroatia – Belgia
Ahmad bin Ali Stadium

Lue lisää Belgian maajoukkueesta

🇭🇷​ Kroatia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Kroatian maajoukkue oli lähellä paukauttaa jalkapallon MM-kisojen historian suurimman yllätyksen voittamalla MM-kultaa todellisena altavastaajana vuoden 2018 MM-kisoissa. Tuhkimotarina päättyi lopulta finaalitappioon Ranskalla, mutta Kroatian MM-hopeaa voi silti pitää yhtenä MM-kisahistorian upeimmista saavutuksista. Vain viiden miljoonan asukkaan maa on muutenkin esimerkillinen palloilumaa; se on selvinnyt itsenäistymisensä jälkeen yhtä lukuun ottamatta kaikkiin MM-lopputurnauksiin ja voittanut viidellä yrittämällä jo kaksi mitalia. Myös tällä kertaa kroatialaisten odotukset maajoukkuettaan kohtaan ovat korkealla, joskin realismin rajoissa. Joukkue on hieman uusiutunut vuoden 2018 jälkeen, mutta on jälleen kisojen potentiaalinen musta hevonen. Samanlaista juhlamarssia kuin neljä vuotta sitten tuskin kuitenkaan nähdään.

Faktoja Kroatian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Zlatko Danic
 • Kapteeni: Luka Modric
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan karsintalohkon H
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 16.
 • Aiemmat MM-kisat: 5 (1998, 2002, 2006, 2014, 2018)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-hopea vuonna 2018

Kroatian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 F-lohkossa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 12:00
Marokko – Kroatia
Al Bayt Stadium

Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 18:00
Kroatia – Kanada
Khalifa International Stadium

Torstaina 1. joulukuuta klo 17:00
Kroatia – Belgia
Ahmad bin Ali Stadium

Lue lisää Kroatian maajoukkueesta

🇲🇦​ Marokko jalkapallon MM-kisoissa 2022

Marokko osallistuu Qatarissa historiansa kuudensiin MM-kisoihin. Joukkue oli mukana myös neljä vuotta sitten, mutta jäi tuolloin oman lohkonsa hännille. Marokolla on huippulahjakas pelaajamateriaali, joka pitää sisällään lukuisia muualla syntyneitä, mutta marokkolaiset juuret omaavia tähtiä, kuten Hakim Ziyechin, Achraf Hakimin, Munir El-Haddadin ja Noussair Mazraouin. Marokko pystyy pelaamaan todella viihdyttävää ja vauhdikasta jalkapalloa, minkä se osoitti Afrikan mestaruuskisoissa tammikuussa. Välillä joukkue kuitenkin sortuu höntyilyyn, eikä osaa rauhoittaa peliä silloin, kun sitä kaivattaisiin. tavoitteet Qatarin MM-kisoissa ovat korkealla, mutta todella vaikea alkulohko voi koitua kohtaloksi.

Faktoja Marokon miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Vahid Halilhodžić
 • Kapteeni: Roman Saiss
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti oman karsintalohkonsa; pudotuspeleissä kaatui Kongo
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 24.
 • Aiemmat MM-kisat: viisi
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät 1986

Marokon ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 F-lohkossa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 12:00
Marokko – Kroatia
Al Bayt Stadium

Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 15:00
Belgia – Marokko
Al Thumama Stadium

Torstaina 1. joulukuuta klo 17:00
Kanada – Marokko
Al Thumama Stadium

Lue lisää Marokon maajoukkueesta

🇨🇦​ Kanada jalkapallon MM-kisoissa 2022

Kanada ei kenties ole perinteinen jalkapallomaa, mutta sen tähti on tällä hetkellä todella kovassa nousussa. Kiinnostus jalkapalloa kohtaan kasvaa jatkuvasti, ja maa tuottaa tällä hetkellä koko maailman mittakaavassa aivan huippuluokan talentteja. Alphonso Davies ja Jonathan David ovat pelaajia, jotka jokainen maa haluaisi riveihinsä. Kaksikko kuuluu tällä hetkellä koko maailman lupaavimpien pelaajien joukkoon, ja he pääsevät olemaan Kanadan uuden tulemisen kasvot. Davis ja David pääsevät myös edustamaan maataan kotikisoissa parhaassa peli-iässä, kun jalkapallon MM-kisat pelataan osittain Kanadassa vuonna 2026. Kanada voitti Concacafin MM-karsinnat upeasti ja eteni vasta historiansa toisiin MM-kisoihin vakuuttavalla pelillä. Joukkueella on päällä sen luokan hurmos, että mitä tahansa voi tapahtua, vaikka odotukset vaikeassa alkulohkossa eivät olekaan järin suuret.

Faktoja Kanadan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: John Herdman
 • Kapteeni: Aliba Hutchinson
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Pohjois- ja Väli-Amerikan MM-karsinnat
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 38.
 • Aiemmat MM-kisat: kerran (1986)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Lohkovaihe

Kanadan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 F-lohkossa

Keskiviikkona 23. marraskuuta klo 21:00
Belgia – Kanada
Ahmad bin Ali Stadium

Sunnuntaina 27. marraskuuta klo 18:00
Kroatia – Kanada
Khalifa International Stadium

Torstaina 1. joulukuuta klo 17:00
Kanada – Marokko
Al Thumama Stadium

Lue lisää Kanadan maajoukkueesta

Lohko F jalkapallon MM-kisoissa 2018

Vuonna 2018 juuri lohko F:ssä nähtiin MM-kisojen lohkovaiheen suurin yllätys, kun hallitseva maailmanmestari Saksa jäi nöyryyttävästi ulos pudotuspeleistä. Saksa jäi lohkonsa jumboksi edellään Ruotsi, Meksiko ja Etelä-Korea.

Saksan turnaus alkoi surullisesti 0–1 tappiolla Meksikoa vastaan. Päivää myöhemmin Ruotsi kaatoi omassa avausottelussaan Etelä-Korean 1–0 Andreas Granqvistin rangaistuspotkumaalilla.

Toisella kierroksella Meksiko voitti Etelä-Korean 1–2 huolimatta Heung-min Sonin viime hetken tasoituksesta. Viime hetkien maali nähtiin myös Saksan ja Ruotsin välisessä ottelussa, jossa Toni Kroosin lisäajan viidennen minuutin vapaapotku toi Saksalle 2–1 voiton ja piti joukkueen jatkohaaveet elossa.

Viimeisellä kierroksella hallitsevien mestareiden taivas kuitenkin putosi, kun Etelä-Korea nappasi täyden pistepotin 2–0 voitolla. Edelliseltä kierrokselta tuttu kaava jatkui, sillä kumpikin ottelun maaleista syntyi vasta toisen puoliajan lisäajalla. Tasapelikään ei kuitenkaan olisi riittänyt Saksalle, sillä toisessa päätöskierroksen ottelussa Ruotsi murskasi Meksikon 3–0 ja marssi näin lohkovoittoon. Meksiko jatkoi pudotuspeleihin lohkokakkosena mutta heikommalla maalierolla.