Tältä sivulta näet, millainen on lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2023. Naisten MM-kisojen D-lohkossa pelaavat hallitseva Euroopan mestari Englanti, Tanska, Kiina ja Haiti. Tältä sivulta näet lohkon pistetilanteen, otteluohjelman ja tietoa lohkon joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Englanti
3
3
0
0
8 - 1
9
2
Tanska
3
2
0
1
3 - 1
6
3
Kiina
3
1
0
2
2 - 7
3
4
Haiti
3
0
0
3
0 - 4
0

D-lohkon ottelut Qatarin MM-kisoissa 2023

D-lohkon avauskierros pelataan MM-kisojen kolmantena päivänä, eli lauantaina 22. heinäkuuta. Avauskierroksella vastakkain ovat Englanti ja Haiti Suomen aikaa klo 12:30 alkavassa ottelussa, sekä Tanska ja Kiina, jotka kohtaavat toisensa klo 15.


Kanada - Uusi-Seelanti

Jokaisella ottelukierroksella pelataan samaan tapaan kaksi ottelua. Toinen ottelukierros on luvassa perjantaina 28. heinäkuuta ja silloin on edessä lohkon toinen kärkikamppailu Englannin ja Tanskan välillä. Viimeinen ottelukierros pelataan tiistaina 1. elokuuta. Silloin kohtaavat Englanti ja Kiina sekä Tanska ja Haiti.

Kahden ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan eri aikoihin, jotta faneilla on mahdollisuus seurata kumpaakin ottelua. Päätöskierroksen pelit tullaan pelaamaan samanaikaisesti, minkä avulla pyritään välttämään mahdolliset sopupelit.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2023: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Lauantaina 22. heinäkuuta 2023 klo 12:30: Englanti – Haiti (Lang Park)
Lauantaina 22. heinäkuuta 2023 klo 15:00: Ranska – Australia (Perth Rectangular Stadium)

Perjantaina 28. heinäkuuta 2023 klo 11:30: Tunisia – Australia (Sydney Football Stadium)
Perjantaina 28. heinäkuuta 2023 klo 14:00: Ranska – Tanska (Hindmarsh Stadium)

Tiistaina 1. elokuuta 2023 klo 14:00: Tunisia – Ranska (Perth Rectangular Stadium)
Tiistaina 1. elokuuta 2023 klo 14:00: Australia – Tanska (Hindmarsh Stadium)

Lohko D jalkapallon MM-kisojen 2023 pudotuspeleissä

Jo etukäteen tiedämme, mitkä joukkueet D-lohkon kaksi parasta saavat vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Fifan virallinen turnauskaavio tarjosi mahdollisuuden tarkastella tulevia pudotuspelipareja jo ennen kuin lohkot on edes arvottu.

D-lohkon voittaja tulee pelaamaan neljännesvälieräpelinsä Brisbanen Lang Parkilla. Vastaan asettuu B-lohkon toiseksi tullut joukkue, joka voi olla esimerkiksi Australia tai Nigeria. Tämän ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin Sydneyn Stadium Australialle, ja saa vastaansa joko H-lohkon voittajan tai F-lohkon kakkosen.

D-lohkon kakkonen puolestaan kohtaa neljännesvälierissä B-lohkon voittajan, jonka oletetaan olevan Kanada. Ottelu pelataan Stadium Australialla, eli MM-kisojen suurimmalla stadionilla, Sydneyssä. Jos D-lohkon toiseksi tullut joukkue etenee tästä otteluparista jatkoon, saa se seuraavalle kierroksella vastaan F-lohkon voittajan ja H-lohkon kakkosen välisen ottelun voittajan. Tämä puolivälieräottelu pelataan Brisbanen Lang Parkilla.

Vuoden 2023 MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on suosikki voittamaan D-lohkon jalkapallon MM-kisoissa?

Englanti on, ilman kysymystäkään, selvä suosikki voittamaan MM-kisojen D-lohkon. Hallitseva Euroopan mestari on maailmanrankingin nelossijalla ja yksi suurimmista suosikeista voittamana koko MM-kisat. Englanti on noussut viimeisten muutaman vuoden aikana aivan maailman kirkkaimmalle huipulle, ja sillä on, ehkä USA:n jälkeen, koko turnauksen suurimmat paineet harteillaan. Myös Tanska on perinteisesti ollut merkittävä voima naisjalkapallossa, mutta aivan viime vuosina kolminkertainen EM-mitalisti ei ole kuulunut maailman terävimpään eliittiin. Tässä lohkossa Tanska saattaa kuitenkin olla toiseksi suurin suosikki jatkoon menijäksi. Kiina tarjoaa sille kuitenkin todella kovan vastuksen. Vuoden 1999 MM-hopeamitalisti ei ole enää yksi naisjalkapallon suurista, mutta se on täysin varteenotettava pudotuspelijoukkue. MM-debyyttinsä tekevän Haitin eteneminen pudotuspeleihin olisi puolestaan jättiluokan yllätys.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2023: voittajakertoimet

Joukkue XX
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  Englanti XX
🇩🇰  Tanska XX
🇨🇳  Kiina XX
🇭🇹  Haiti XX

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2023: stadionit

Australian ja Uuden-Seelannin MM-kisojen otteluita pelataan yhteensä kymmenellä stadionilla. D-lohkon otteluita pelataan näistä neljällä. Käytössä olevat stadionit ovat Brisbanen Lang Park, Perthin Perth Rectangular Stadium, Adelaiden Hindmarsh Stadium ja Sydney Football Stadium, joka on näiden kisojen ainoa uusi stadion.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  Englanti jalkapallon MM-kisoissa 2023

Englanti voitti ensimmäisen naisten arvokisamestaruutensa, kun se nappasi EM-kultaa kotikentällään viime kesänä. Nyt joukkue lähtee tavoittelemaan uutta mestaruutta, tällä kertaa MM-kisoissa. Ja vaikka englantilaisfanien odotukset eivät ehkä aina ole kohdanneet realismin kanssa, on tällä kertaa maailmanmestaruus aidosti haarukassa. Sarina Wiegman saattaa hyvinkin olla koko turnauksen paras valmentaja, eikä Englannin pelaajamateriaali kalpene yhdellekään kilpakumppanille.

Faktoja Englannin naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Sarina Wiegman
 • Kapteeni: Leah Williamson
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan karsintalohkon D
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 4.
 • Aiemmat MM-kisat: Viidet
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-pronssia vuonna 2015

Englannin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 D-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 12:30
Englanti – Haiti
Lang Park

Perjantaina 28. heinäkuuta klo 11:30
Englanti – Tanska
Sydney Football Stadium

Tiistaina 1. elokuuta klo 14:00
Englanti – Kiina
Hindmarsh Stadium

Lue lisää Englannin maajoukkueesta

🇩🇰​ Tanska jalkapallon MM-kisoissa 2023

Tanska on aina ollut hyvä maajoukkue naisjalkapallossa, mutta huolimatta menestyksestä Euroopan kentillä ja EM-kisojen 2017 hopeamitalista, se on nyt mukana MM-kisoissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007. Nyt joukkueella on kuitenkin mahdollisuus jättää jälkensä MM-viheriölle, kun se pääsee kisaamaan pudotuspelipaikasta lohkossa, jossa sillä on aito mahdollisuus napata vähintään kakkossija.

Faktoja Tanskan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Lars Söndergaard
 • Kapteeni: Pernille Harder
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti oman MM-karsintalohkonsa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 18.
 • Aiemmat MM-kisat: Neljät (1991, 1995, 1999, 2007)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuosina 1991 ja 1995

Tanskan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 D-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 15:00
Tanska – Kiina
Perth Rectangular Stadium

Perjantaina 28. heinäkuuta klo 11:30
Englanti – Tanska
Sydney Football Stadium

Tiistaina 1. elokuuta klo 14:00
Haiti – Tanska
Perth Rectangular Stadium

Lue lisää Tanskan maajoukkueesta

🇨🇳  Kiina jalkapallon MM-kisoissa 2023

Kiina on yksi Aasian kovimmista jalkapallomaista, ja sen tuore Aasian mestari vuodelta 2022. Vain kerran Kiina on jäänyt MM-kisojen ulkopuolelle, mikä tekee siitä yhden naisten MM-kisahistorian vakionimistä ja kestomenestyjistä. Sen paras saavutus on kuitenkin jo vuoden 1995 Ruotsissa pelattujen MM-kisojen neljäs sija, eikä se enää kuulu kisojen voittajasuosikkeihin.

Faktoja Kiinan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Shui Qingxia
 • Kapteeni: Wu Haiyan
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Aasian mestaruuskisat
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 14.
 • Aiemmat MM-kisat: Seitsemät (1991, 1995, 1999, 2003, 2007, 2015, 2019)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljäs sija vuonna 1994

Kiinan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 D-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 15:00
Kiina – Tanska
Perth Rectangular Stadium

Perjantaina 28. heinäkuuta klo 14:00
Kiina – Haiti
Hindmarsh Stadium

Tiistaina 1. elokuuta klo 14:00
Englanti – Kiina
Hindmarsh Stadium

Lue lisää Kiinan maajoukkueesta

🇭🇹  Haiti jalkapallon MM-kisoissa 2023

Haiti osallistuu ensimmäistä kertaa historiassaan MM-kisoihin, mikä on pienelle maalle jo itsessään hieno saavutus. Karbian maa selviytyi MM-kisoihin etenemällä ensin maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin ja peittomalla niissä sekä Senegalin että Chilen. Haitin maajoukkueessa voi nähdä paljon ranskalaisen jalkapallon vaikutteita, mikä on osaltaan siivittänyt maan hienoihin tuloksiin.

Faktoja Haitin naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Nicolas Delpine
 • Kapteeni: Nerilia Mondesir
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Selvisi ensin maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin, joissa voitti Senegalin ja Chilen
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 55.
 • Aiemmat MM-kisat: MM-debyytti
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Ei ole aiemmin osallistunut MM-kisoihin

Haitin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 D-lohkossa

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 12:30
Englanti – Haiti
Lang Park

Perjantaina 28. heinäkuuta klo 14:00
Haiti – Kiina
Hindmarsh Stadium

Tiistaina 1. elokuuta klo 14:00
Haiti – Tanska
Perth Rectangular Stadium

Lue lisää Haitin maajoukkueesta

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2022

Vuoden 2022 miesten MM-kisojen D-lohkossa pelasivat Ranska, Tanska, Tunisia ja Australia. Lohkon ennakkoasetelmat olivat melko selvät; Ranskan odotettiin voittavan lohkon ilman ongelmia, ja Tanskaa pidettiin yhtä selkeänä kakkosena. Yllättäen lohkosta muodostui kuitenkin todella kimurantti, ja lopulta pudotuspeleihin etenivät lohkovoittajana Ranska ja lohkokakkosena Australia. Tanska puolestaan jäi vain yhdellä pisteellä koko lohkon jumboksi.

Lohkon avauskierroksella Tanska jäi todella vaisun esityksen jälkeen maalittomaan tasapeliin Tunisiaa vastaan. Samaan aikaan Ranska aloitti turnauksen odotetusti voittamalla Australian 4-1 Graig Goodwinin aikaisesta johtomaalista huolimatta. Olivier Giroud nousi kahdella maalillaan jakamaan Ranskan maajoukkueen maalitilaston ykköspaikkaa Thierry Henryn kanssa.

Seuraavalla kierroksella Australia voitti yllättäen Tunisian. Kyseessä oli Australian ensimmäinen voitto MM-kisoissa sitten vuoden 2010. Samaan aikaan Tanska hävisi Ranskalle melko ehjän esityksen päätteeksi Kylian Mbappén viime hetken maalin ansiosta, mikä jätti lohkon päätöskierroksen melko kimurantiksi. Päätöskierroksella Tunisia voitti kakkosmiehistöllään pelanneen Ranskan ja otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan, mutta joutui pettymään, kun kaikkien yllätykseksi Australia voitti hampaattoman Tanskan ja eteni pudotuspeleihin lohkokakkosena.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2019

Kun naisten MM-kisat pelattiin kesällä 2019, Englanti, Skotlanti, Argentiina ja Japani muodostivat D-lohkon. Ei ollut yllättävää, että Englanti voitti lohkon puhtaalla pelillä, kun taas Japani eteni pudotuspeleihin lohkokakkosena Argentiinan jäätyä Skotlannin kanssa tasapeliin lohkovaiheen päätöskierroksella.

Englanti hoiti leiviskänsä melko tyylipuhtaasti ja voitti kaikki kolme otteluaan maalierolla 5-1. Argentiina ja Japani jäivät maalittomaan tasapeliin avauskierroksella, mutta toisella kierroksella Japani onnistui voittamaan Skotlannin, mikä tarjosi sille hyvät asetelmat jatkoon menemisen suhteen. Tappio Englannille tiesi kuitenkin sitä, että Argentiina olisi voinut edetä pudotuspeleihin voittamalla Skotlannin. Tähän joukkue ei kuitenkaan pystynyt, mikä tarjosi Japanille väylän pudotuspeleihin.

Japanin turnaus päättyi neljännesvälierissä Hollanti vastana, kun taas Englanti jatkoi aina välieriin asti, mutta jäi lopulta turnauksen neljänneksi.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2018

Vuoden 2018 miesten MM-kisoissa D-lohkosta muodostui yksi kisojen mielenkiintoisimmista. Lohkossa pelasivat Islanti, Nigeria, Argentiina sekä lopulta aina finaalin asti yltänyt Kroatia.

Avauskierroksella Argentiina jäi pettymyksekseen 1–1 tasapeliin Islantia vastaan. Sergio Agüero vei Argentiinan johtoon jo ottelun alussa, mutta Alfreð Finnbogason tasoitti vain neljä minuuttia myöhemmin.  Toisessa ottelussa Kroatia kaatoi Nigerian 2–0 – joskin ilman yhtään itse tehtyä pelitilannemaalia. Ottelun ensimmäinen maali merkittiin Nigerian omaksi maaliksi, toisen iski pilkulta turnauksen paras pelaaja Luka Modrić.

Toisella kierroksella Kroatia antoi Argentiinalle oppitunnin siitä, mikä on joukkueellisen huippuyksilöitä ja huippujoukkueen välinen ero. Kroatia voitti ottelun peräti 3–0 ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä jo ennen lohkon päätöskierrosta. Päivän toisessa ottelussa Nigeria voitti islannin 2–0 ja nousi lohkon kakkospaikalle ohi Argentiinan.

Päätöskierroksella Kroatia kaatoi Islannin 1–2 ja jatkoi pudotuspeleihin lohkovoittajan puhtaalla pelillä. Toisessa ottelussa Argentiina ja Nigeria ratkoivat toisen jatkoon menijän paikan keskenään. Lionel Messi vei Argentiinan johtoon ottelun alussa, mutta Nigeria tasoitti heti toisen jakson alkuun. Tasapeli olisi riittänyt Nigerialle, mutta neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Marcos Rojo aloitti argentiinalaisten juhlat tekemällä ottelun voittomaalin.