Tältä sivulta näet, millainen on lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2022. Qatarin MM-kisojen D-lohkossa pelaavat hallitseva maailmanmestari Ranska, Tanska, Tunisia ja Australia. Tältä sivulta näet lohkon pistetilanteen, otteluohjelman ja tietoa lohkon joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Ranska
3
2
0
1
6 - 3
6
2
Australia
3
2
0
1
3 - 4
6
3
Tunisia
3
1
1
1
1 - 1
4
4
Tanska
3
0
1
2
1 - 3
1

D-lohkon ottelut Qatarin MM-kisoissa 2022

D-lohkon avauskierros pelataan MM-kisojen kolmantena päivänä, eli tiistaina 22. marraskuuta. Avauskierroksella vastakkain ovat Tanka ja Tunisia Suomen aikaa klo 15 alkavassa ottelussa, sekä Ranska ja Australia, jotka kohtaavat toisensa klo 21.

Jokaisella ottelukierroksella pelataan samaan tapaan kaksi ottelua. Toinen ottelukierros on luvassa lauantaina 26. marraskuuta ja silloin on edessä lohkon oletettu kärkikamppailu Ranskan ja Tanskan välillä. Viimeinen ottelukierros pelataan keskiviikkona 30. marraskuuta. Silloin kohtaavat Ranska ja Tunisia sekä Tanska ja Australia.

Kahden ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan eri aikoihin, jotta faneilla on mahdollisuus seurata kumpaakin ottelua. Päätöskierroksen pelit tullaan pelaamaan samanaikaisesti, minkä avulla pyritään välttämään mahdolliset sopupelit.

D-lohkon ottelut pelataan samoina päivinä C-lohkon pelien kanssa.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2022: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

22. marraskuuta 2022 klo 15:00: Tanska – Tunisia (Education City Stadium)
22. marraskuuta 2022 klo 21:00: Ranska – Australia (Al JAnoub Stadium)

26. marraskuuta 2022 klo 12:00: Tunisia – Australia (Al Janoub Stadium)
26. marraskuuta 2022 klo 18:00: Ranska – Tanska (Stadium 974)

30. marraskuuta 2022 klo 17:00: Tunisia – Ranska (Education City Stadium)
30. marraskuuta 2022 klo 17:00: Australia – Tanska (Al Janoub Stadium)

Lohko D jalkapallon MM-kisojen 2022 pudotuspeleissä

Jo etukäteen tiedämme, mitkä joukkueet D-lohkon kaksi parasta saavat vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Fifan virallinen turnauskaavio tarjosi mahdollisuuden tarkastella tulevia pudotuspelipareja jo ennen kuin lohkot on edes arvottu.

D-lohkon voittaja tulee pelaamaan neljännesvälieräpelinsä Dohassa sijaitsevalla Al Thumama Stadiumilla. Vastaan asettuu C-lohkon toiseksi tullut joukkue, joka voi olla esimerkiksi Meksiko tai Puola. Tämän ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin Al Bayt Stadiumille, ja saa vastaansa joko B-lohkon voittajan tai A-lohkon kakkosen. Tällöin mahdollisia vastustajia ovat esimerkiksi Englanti tai Senegal.

D-lohkon kakkonen puolestaan kohtaa neljännesvälierissä C-lohkon voittajan, jonka oletetaan olevan Argentiina. Ottelu pelataan Ahmed bin Ali Stadiumilla Al Rayyanissa. Jos D-lohkon toiseksi tullut joukkue etenee tästä otteluparista jatkoon, saa se seuraavalle kierroksella vastaan A-lohkon voittajan ja B-lohkon kakkosen välisen ottelun voittajan. Tämä puolivälieräottelu pelataan Lusail Iconic Stadiumilla, joka on MM-kisojen suurin stadion. Mahdollisia vastustajia ovat muun muassa Hollanti, USA ja Wales.

Qatarin MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on suosikki voittamaan D-lohkon jalkapallon MM-kisoissa?

Ranska on selvästi suurin suosikki voittamaan Qatarin MM-kisojen D-lohkon; onhan se hallitseva maailmanemstari ja yksi maailman parhaimpina pidetyistä maajoukkueista. Ranska on myös yksi koko turnauksen suurimpia voittajasuosikkeja. Les Bleus tulee kuitenkin saamaan täyden vastuksen Tanskasta, joka on Kasper Hjulmandin alaisuudessa noussut Euroopan parhaiden maajoukkueiden joukkoon. Tanska eteni vuoden 2021 EM-kisoissa välieriin ja oli MM-karsinnoissa lähes murskaava. Tanska saattaakin tulla yllättämään Qatarissa. Tunisia ja Australia ovat hyviä joukkueita, mutta joutuvat ylittämään oman tasonsa, jos haluavat tässä lohkossa kahden parhaan joukkoon.

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2022: voittajakertoimet

Joukkue LeoVegas MobileBet
🇫🇷 Ranska 1.47 1.40
🇩🇰 Tanska 3.50 3.75
🇹🇳 Tunisia 13.00 17.00
🇦🇺 Australia 19.00 21.00

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2022: stadionit

Qatarin MM-kisojen otteluita pelataan yhteensä kahdeksalla stadionilla, joista lähes kaikki on rakennettu nollista vain näitä MM-kisoja varten. D-lohkon otteluita pelataan näillä kolmesta. Lohkon avausottelu Tanskan ja Tunisian välillä käydään Education City Stadiumilla AL Rayyanissa. Samalla stadionilla pelataan myös Tunisian ja Ranskan välinen päätöskierroksen ottelu. Al Janoub Stadium Al Wakrahissa puolestaan isännöi Ranskan ja Australian, Tunisian ja Ranskan sekä Tanskan ja Australian välisiä otteluita. Ranskan ja Tanskan välinen huippukamppailu pelataan Stadium 974:llä pääkaupunki Dohassa.

🇫🇷​ Ranska jalkapallon MM-kisoissa 2022

Ranska yrittää murtaa Qatarin MM-kisoissa hallitsevan maailmanmestarin kirouksen. Koko 2000-luvulla vain kerran on hallitseva maailmanmestari onnistunut selviämään jatkoon alkulohkostaan. Tämä tapahtui vuonna 2006, kun Brasilia onnistui voittamaan oman alkulohkonsa. Joukkue kuitenkin putosi puolivälierissä juuri Ranskalle, joka eteni lopulta vuoden 2006 kisojan finaaliin, jossa se hävisi Italialle. Ranskan pelaajamateriaali on tällä hetkellä maailman laajin, ja maa voisi nimittää MM-kisoihin vaikka kaksi erillistä joukkuetta, joilla kummallakin olisi realistiset mahdollisudet MM-kultaan. Les Bleus joutuu kuitenkin lähtemään MM-kisoihin ilman kahta elintärkeää palasta, kun keskikenttää vuonna 2018 hallinneet Paul Pogba ja N’Golo Kanté joutuvat jättämään kisat väliin loukkaantumisten takia. Poissaoloista huolimatta Ranska on yksi turnauksen suurimpia mestarisuosikkeja.

Faktoja Ranskan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Didier Deschamps
 • Kapteeni: Hugo Lloris
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan karsintalohkon D, jossa pelasi myös Suomi
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 3.
 • Aiemmat MM-kisat: 15
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Maailmanmestarina vuosina 1998 ja 2018

Ranskan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 D-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 21:00
Ranska – Australia
Al Janoub Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 18:00
Ranska – Tanska
Stadium 974

Keskiviikkona 30. marraskuuta klo 17:00
Tunisia – Ranska
Education City Stadium

Lue lisää Ranskan maajoukkueesta

🇩🇰​ Tanska jalkapallon MM-kisoissa 2022

Tanskan maajoukkue on kokenut todellisen renessanssin sen jälkeen, kun Kasper Hjulmand otti tanskalaisen dynamiitin komentoonsa. Joukkue oli yksi ensimmäisiä, jotka varmistivat paikkansa vuoden 2022 MM-kisoissa, kun se jyräsi vastustajiensa yli MM-karsinnoissa. Tanska myös yllätti kaikki vuoden 2021 EM-kisoissa etenemällä henkisesti todella vaikean alun jälkeen aina välieriin asti – joissa se hävisi, joidenkin mielestä hyvin epäoikeudenmukaisesti, Englannille. Tanska lähtee vasta historiansa kuudenteen MM-turnaukseen, mutta on tällä hetkellä paljon enemmän kuin osiensa summa ja huomattavasti parempi joukkue kuin paperilla näyttää. Hjulmandin suojatit ovat yllätysvalmiita ja haluavat varmasti vähintään toistaa historiansa parhaan saavutuksen, eli edetä puolivälieriin. Potentiaalia on pidemmällekin.

Faktoja Tanskan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Kasper Hjulmand
 • Kapteeni: Simon Kjaer
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti oman MM-karsintalohkonsa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 11.
 • Aiemmat MM-kisat: viisi (1986, 1998, 2002, 2010, 2018)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierät 1998

Tanskan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 D-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 15:00
Tanska – Tunisia
Education City Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 18:00
Ranska – Tanska
Stadium 974

Keskiviikkona 20. marraskuuta klo 17:00
Australia – Tanska
Al Janoub Stadium

Lue lisää Tanskan maajoukkueesta

🇹🇳​ Tunisia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Tunisia on yksi viidestä afrikkalaisesta joukkueesta Qatarin MM-kisoissa. Ranskan entinen siirtomaa pystyy usein rekrytoimaan Ranskassa syntyneitä, mutta tunisialaiset juuret omaavia pelaajia riveihinsä, mikä tekee siitä hieman itseään suuremman jalkapallomaan. Tunisia pelaa kurinalaista jalkapalloa, mutta pystyy myös venymään iloiseen ja taitavaan hyökkäyspeliin. Joukkueen taitotaso on yllättävän korkea, mutta helppo ei sen taival alkulohkossa tule olemaan.

Faktoja Tunisian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Jalel Kadri
 • Kapteeni: Youssef Msakni
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti karsintalohkonsa ja peittosi Malin jatkokarsinnassa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 35.
 • Aiemmat MM-kisat: 5 (1978, 1998, 2002, 2006, 2018)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Pudonnut aina lohkovaiheessa

Tunisian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 D-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 15:00
Tanska – Tunisia
Education City Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 12:00
Tunisia – Australia
Al Janoub Stadium

Keskiviikkona 20. marraskuuta klo 17:00
Tunisia – Ranska
Education City Stadium

Lue lisää Tunisian maajoukkueesta

🇦🇺​ Australia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Australia nappasi viimeisen paikan jalkapallon MM-kisoissa 2022, kun se voitti Perun maanosien välisissä jatkokarsinnoissa viime kesäkuussa. Australia epäonnistui Aasian omissa MM-karsinnoissa ja tuli lohkonsa kolmanneksi, minkä takia se joutui hakemaan paikkaa MM-kisoissa todella pitkän kaavan kautta. Joukkue kuitenkin kaatoi Arabiemiraatit Aasian jatkokarsinnoissa, ja petasi itselleen paikan MM-kisoissa voittamalla Perun dramaattisten vaiheiden jälkeen maanosien välisissä MM-jatkokarsinnoissa. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana, mutta Australia voitti rangaistuspotkukisan, jonka sankariksi nousi varta vasten pilkkukisaan kentälle vaihdettu maalivahti Andrew Redmayne. Australia osallistuu jo viidenteen peräkkäiseen MM-turnaukseensa, mikä tekee siitä jo lähes vakiokalustoa, mutta pudotuspelipaikka tulee olemaan jälleen kiven alla.

Faktoja Australian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Graham Arnold
 • Kapteeni: Matthew Ryan
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Oman lohkonsa kolmas, voitti Arabiemiraatit Aasian jatkokarsinnoissa ja Perun maanosien välisissä jatkokarsinnoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 42.
 • Aiemmat MM-kisat: 5 (1974, 2006, 2010, 2014, 2018)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 2006

Australian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 D-lohkossa

Tiistaina 22. marraskuuta klo 21:00
Ranska – Australia
Al Janoub Stadium

Lauantaina 26. marraskuuta klo 12:00
Tunisia – Australia
Al Janoub Stadium

Keskiviikkona 20. marraskuuta klo 17:00
Australia – Tanska
Al Janoub Stadium

Lue lisää Australian maajoukkueesta

Lohko D jalkapallon MM-kisoissa 2018

Vuoden 2018 MM-kisoissa D-lohkosta muodostui yksi kisojen mielenkiintoisimmista. Lohkossa pelasivat Islanti, Nigeria, Argentiina sekä lopulta aina finaalin asti yltänyt Kroatia.

Avauskierroksella Argentiina jäi pettymyksekseen 1–1 tasapeliin Islantia vastaan. Sergio Agüero vei Argentiinan johtoon jo ottelun alussa, mutta Alfreð Finnbogason tasoitti vain neljä minuuttia myöhemmin.  Toisessa ottelussa Kroatia kaatoi Nigerian 2–0 – joskin ilman yhtään itse tehtyä pelitilannemaalia. Ottelun ensimmäinen maali merkittiin Nigerian omaksi maaliksi, toisen iski pilkulta turnauksen paras pelaaja Luka Modrić.

Toisella kierroksella Kroatia antoi Argentiinalle oppitunnin siitä, mikä on joukkueellisen huippuyksilöitä ja huippujoukkueen välinen ero. Kroatia voitti ottelun peräti 3–0 ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä jo ennen lohkon päätöskierrosta. Päivän toisessa ottelussa Nigeria voitti islannin 2–0 ja nousi lohkon kakkospaikalle ohi Argentiinan.

Päätöskierroksella Kroatia kaatoi Islannin 1–2 ja jatkoi pudotuspeleihin lohkovoittajan puhtaalla pelillä. Toisessa ottelussa Argentiina ja Nigeria ratkoivat toisen jatkoon menijän paikan keskenään. Lionel Messi vei Argentiinan johtoon ottelun alussa, mutta Nigeria tasoitti heti toisen jakson alkuun. Tasapeli olisi riittänyt Nigerialle, mutta neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Marcos Rojo aloitti argentiinalaisten juhlat tekemällä ottelun voittomaalin.