Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma

Home/Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma
Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma2022-12-01T11:30:56+02:00

Expekt

Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma, eli kaikkien pelien tarkat alkamisajat ja päivämäärät. Qatarissa pelattavien MM-kisojen aikana pelataan yhteensä 64 ottelua.

Turnaus alkaa lohkovaiheella, jonka aikana kaikki joukkueet pelaavat kolme ottelua. Lohkot-välilehdeltä näet jokaisen lohkon reaaliaikaisen tilantee, kunhan MM-kisat alkavat. Kunkin alkulohkon kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin, joissa tasapelejä ei enää tunneta, vaan jokaisesta ottelusta haetaan voittaja tavalla tai toisella. Qatarin MM-kisojen finaali pelataan 18. joulukuuta Lusail Iconic -stadionilla. Alla olevassa otteluaikataulussamme luetellaan kaikki turnauksen aikana pelattavat ottelut. Otteluohjelmasta näet myös kaikkien MM-kisojen otteluiden alkamisajat. Suomessa jalkapallon MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Yle, joka jakaa vuoden 2022 kisat MTV:n kanssa. Kumpikin yhtiö tulee näyttämään turnauksen pelejä omilla kanavillaan. Kaikki MM-kisojen pelit nähdään kuitenkin maksuttomilla TV-kanavilla.

OTTELUOHJELMA JALKAPALLON MM 2022


Expekt


Expekt

PUDOTUSPELIEN OTTELUOHJELMA JALKAPALLON MM 2022

Päivämäärä Alkamisaika Ottelu TV
Lauantai 3. joulukuuta 2022 17:00 Hollanti – USA MTV3 & C More
Lauantai 3. joulukuuta 2022 21:00 Argentiina – Australia Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 17:00 Ranska – Puola Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 21:00 Englanti – Senegal Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 5. joulukuuta 2022 17:00 Japani – Kroatia Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 5. joulukuuta 2022 21:00 Brasilia – Etelä-Korea MTV3 & C More
Tiistai 6. joulukuuta 2022 17:00 Marokko – Espanja Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 6. joulukuuta 2022 21:00 Portugali – Sveitsi Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 9. joulukuuta 2022 17:00 Brasilia – Kroatia Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 9. joulukuuta 2022 21:00 Hollanti – Argentiina MTV3 & C More
Lauantai 10. joulukuuta 2022 17:00 Puolivälierä 3 Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 10. joulukuuta 2022 21:00 Englanti – Ranska Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 13. joulukuuta 2022 21:00 Välierä 1 MTV3 & C More
Keskiviikko 14. joulukuuta 2022 21:00 Välierä 2 Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 17. joulukuuta 2022 17:00 Pronssiottelu MTV3 & C More
Sunnuntai 18. joulukuuta 2022 17:00 Finaali Yle TV2 & Yle Areena

Jalkapallon MM 2022: Uutiset

Katso lisää uutisia

Kaikki otteluiden alkamisajat ilmoitetaan Suomen ajassa. Huomioithan, että MM-kisojen otteluiden alkamisajat ja TV-kanavat voivat muuttua vielä vähän ennen ottelun alkua, eikä Jalkapallon-EM.fi ole vastuussa näistä muutoksista.

Vuoden 2022 maailmanmestaruuskilpailut pidetään Aasian maanosaan lukeutuvassa Qatarissa, jossa ottelut järjestetään viidessä eri kaupungissa: Al-KhorAl-RayyanAl-WakrahLusail ja pääkaupunki Doha.

Qatarin kisat ovat 22. jalkapallon MM-kisat ja samalla ensimmäinen kerta, kun turnaus pelataan Lähi-Idässä. Normaalisti jalkapallon MM-kisat pelataan kesällä, mutta alueella kesällä vallitsevan äärimmäisen kuumuuden vuoksi turnaus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa talvella, eli keskellä eurooppalaista seurajoukkuekautta. Päätös siirtää MM-kisat talvella pelattaviksi on kerännyt paljon kritiikkiä eri jalkapallotoimijoilta ympäri maailmaa.

Qatar on myös pienin valtio, joka on koskaan saanut kunnian isännöidä jalkapallon MM-kisoja, jotka keräävät miljardeja katsojia ympäri maailman. Pisimmilläänkin kahden eri kisakaupungin välillä on vain 65 kilometriä.

⏰ Aikaero Suomen ja Qatarin välillä

Talvella Suomen ja Qatarin välillä on vain 1 tunnin aikaero, mikä tarkoittaa, että otteluiden ajankohdat ovat suomalaisten kannalta miellyttäviä pitkin turnausta. Ratkaisuottelut tullaan pelaamaan suomalaisten kannalta käytännössä parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan. Kaikki tällä sivustolla ilmoitetut ajat ovat Suomen ajassa.

🔮 Tulevat jalkapallon MM-kisat

Huolimatta siitä, että vuoden 2022 kisoja ei ole vielä edes pelattu, on jo mahdollista odottaa niitä seuraavia MM-kisoja. Kesäkuussa 2018 päätettiin, että seuraava turnaus, joka pidetään vuonna 2026, järjestetään yhteistapahtumana Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun kolme maata jakaa turnauksen. Tämä sopii toisaalta hyvin osallistuvien maiden määrän kasvua ajatellen. Qatarin MM-kisojen jälkeen turnaukseen osallistuvien joukkueiden määrää kasvatetaan jälleen, ja jopa 48 maajoukkuetta osallistuu MM-kisoihin vuonna 2026!

Karsinta näihin MM-kisoihin alkaa todennäköisesti vuonna 2024, jolloin Eurooppa aloittaa karsintansa EM-kisojen päätyttyä. MM-kisojen joukkuemäärän kasvaessa myös jokainen maanosa saa luonnollisesti aiempaa enemmän kiintiöpaikkoja turnaukseen. Euroopan osalta paikkojen määrä nousee 13:sta 16:een.

Vuoden 2030 MM-kisojen isäntämaata ei ole vielä päätetty. Neljä Fifan jäsenmaata tai useamman maan yhteenliittymää on jättänyt hakemuksen MM-kisojen järjestäjäksi. Afrikasta isännöintioikeutta on hakenut Marokko ja Etelä-Amerikasta Uruguayn, Argentiinan, Paraguayn ja Chilen yhteenliittymä. Euroopasta on tullut kaksi hakemusta; Romanian, Kreikan, Bulgarian ja Serbian yhteishakemus sekä Espanjan ja Portugalin yhteishakemus. Myös Lähi-Idästä on tullut yksi hakemus, sillä Saudi-Arabia on hakenut kisojen isännyyttä.

Lisäksi Englanti, Irlanti, Skotlanti ja Wales aikoivat hakea yhdessä vuoden 2030 MM-kisojen isännyyttä. Hakemus ehti jo saada tukea aina Uefan puheenjohtajaa Aleksander Čeferiniä myöden, mutta maiden jalkapalloliitot päättivät kuitenkin hakea vuoden 2028 EM-kisoja MM-kisojen sijaan.

Myös esimerkiksi Kamerunin, Egyptin, Kiinan ja Australian sekä Indonesian on huhuttu hakevan vuoden 2030 MM-kisojen järjestäjiksi, mutta virallisia hakemuksia ei mailta ole vielä tullut.

📅 Täydellinen jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma

Turnauksen lohkovaiheen ottelut pelataan 20. marraskuuta – 2. joulukuuta. Kun nämä ottelut on saatu päätökseen, nähdään mitkä joukkueet etenevät pudotuspeleihin ja mikä vastustaja heitä odottaa seuraavaksi. Pudotuspelit jatkuvatkin sitten koko turnaukseen loppuun asti, ja jokaisen pelatun ottelun jälkeen turnauksessa jäljellä olevien joukkueiden määrä vähenee. Vaikka alkulohkon kaikki ottelut ovat tärkeitä pudotuspeleihin pääsemiseksi, ovat pudotuspeliottelut ne, joita koko maailma seuraa aidosti herkeämättä. Enintään yksi joukkue voi pelata MM-kisojen aikana seitsemän ottelua, jos se selviää mitaliotteluihin asti.

Jalkapallon MM-kisojen aikana pelataan yhteensä 64 ottelua. Keskimäärin turnauksen otteluissa on tehty yleensä 2,5 maalia per ottelu, mutta on selvää, että turnaus tulee sisältämään sekä maalittomia että maalirikkaita otteluita. Suurimmillaan MM-kisoissa on tehty 12 maalia yhdessä ottelussa, mikä tapahtui, kun Sveitsi ja Itävalta pelasivat toisiaan vastaan ​​1950-luvulla. Yhtä lailla lukuisissa otteluissa ei ole tehty maalin maalia, vaan ottelu on jouduttu lopulta ratkaisemaan rangaistuspotkukilpailun avulla.

🏆 Tiesitkö, että…
viimeisten kolmen maailmamestaruuskilpailun aikana (2010, 2014 ja 2018) hallitseva mestari on pudonnut aina jo alkulohkovaiheessa. Kukapa esimerkiksi ei muistaisi sitä shokkia, kun Saksa jäi alkulohkossaan viimeiseksi Venäjän MM-kisoissa? Tai kun Espanja kompasteli lohkonsa kolmossijalle vuonna 2014? Jää nähtäväksi, miten Ranskalle käy vuoden 2022 MM-kisoissa.

📆 MM-kisojen lohkovaiheen otteluohjelma

Lohkovaiheessa päivät täyttyvät jännittävistä otteluista. Koska ottelukaupungit sijaitsevat niin lähellä toisiaan, ei kisojen aikana tarvitse pitää välipäiviä peliaikataulussa matkustamisen vuoksi. Varhaisesta aamupäivästä alkaen aina iltamyöhään asti riittää jalkapalloa seurattavaksi. Päivittäinen aikataulu on käytännöllinen ja otteluiden peliajat ovat samoja kaikkina päivinä. Tämän ansiota on helppo tarkistaa, mitä otteluita seuraavina päivinä on tulossa.

MM-kisat 2022 alkavat sunnuntaina 20. marraskuuta. Turnauksen piti alun perin alkaa päivää myöhemmin, mutta Fifa oli mokannut otteluohjelma kanssa niin, ettei isäntämaa Qatar olisi alkuperäisen ohjelman mukaan pelannut turnauksen avausottelussa. Niinpä MM-kisojen alkamista siirrettiin päivää aiemmaksi vain kolme kuukautta ennen kisojen alkua. Ensimmäiset lohkovaiheen ottelut pelataan 20.–24. marraskuuta ja toiset 25.–28. marraskuuta. Aikavälillä 29. marraskuuta – 2. joulukuuta saatetaan lohkovaiheen pelit loppuun kaikissa kahdeksassa alkulohkossa.

Lohkovaiheen ottelut alkavat klo 12.00, 15.00, 18:00 ja 21:00 Suomen aikaa. Ensimmäisen ja toisen ottelukierroksen aikana saman lohkon joukkueet saattavat pelaavat ottelunsa eri aikoihin, mutta viimeisen ja ratkaisevan kierroksen ottelunsa kaikki lohkon joukkueet pelaavat samanaikaisesti. Tämä tehdään siksi, ettei joukkue voi muokata pelityyliään haluamansa lohkosijoituksen saavuttamiseksi, eivätkä joukkueet voi pelata esimerkiksi sopuisaa tasapeliä tietäen, että se riittää kummallekin jatkopaikkaan.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma lohkovaiheessa

 • Ensimmäinen ottelukierros: 20.-24.11.2022
 • Toinen ottelukierros: 25.-28.11.2022
 • Kolmas ottelukierros: 29.11. – 2.12.2022

🏅 MM-kisojen pudotuspelien otteluohjelma

Lauantaina 3. joulukuuta alkavat MM-kisojen pudotuspelit. Ensimmäisenä jatkoon päässeitä joukkueita odottavat neljännesvälierät. Nämä ottelut pelataan 3–6. joulukuuta ja otteluiden myötä 16 joukkuetta puolittuu 8 joukkueeseen. Tämän jälkeen edessä on kaksi välipäivää ennen kuin turnaus jatkuu puolivälierillä, jotka pelataan 9. ja 10. joulukuuta. Näiden otteluiden voittajien otteita saamme seurata turnauksen viimeisessä vaiheessa.

Välierät eli semifinaalit ovat monien mielestä turnauksen tärkeimpiä otteluita, koska niiden tulokset määräävät sen, saako joukkue varmuudella MM-mitalin vai ei. Kaksi joukkuetta, jotka voittavat 13. ja 14. joulukuuta järjestettävät välierät, etenevät kamppailemaan turnauksen kultamitalista. Häviäjien on puolestaan ​​oteltava toisiaan vastaan pronssiottelussa.

MM-finaali päättää maailmanmestaruuskilpailut sunnuntaina 18. joulukuuta. Ottelun myötä saamme tietää, mikä joukkue ottaa maailman johtavan jalkapallomaajoukkueen tittelin hallitsevalta mestarilta Ranskalta. Finaalia edeltävänä päivänä, 17. joulukuuta, pelataan pronssiottelu.

Jos katsot pudotuspelien otteluohjelmaa, näet, ettei ole vielä selvää, mitkä eri joukkueet kohtaavat otteluissa. Joukkueet määräytyvät alkulohkopelien sijoituksien perusteella, joten jokaiselle joukkueelle on tärkeää saada mahdollisimman monta pistettä lohkovaiheessa. Pudotuspelikaavio on toki ennalta määritetty, joten tiedämme, minkä lohkon joukkueet kohtaavat missäkin otteluparissa. Näin voimme yrittää päätellä, millainen kunkin joukkueen polku finaaliin asti olisi.

Kaikki pudotuspelien ottelut pelataan joko klo 17:00 tai klo 21:00 Suomen aikaa. Qatarin MM-kisojen finaali alkaa Suomen aikaa klo 17:00.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma pudotuspeleissä

 • Neljännesvälierät: 3.-6.12.2022
 • Puolivälierät: 9.-10.12.2022
 • Välierät: 13-14.12.2022
 • Pronssiottelu: 17.12.2022
 • Finaali 18.12.2022

Joukkueet ja lohkot jalkapallon MM-kisoissa 2022

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoissa on tilaa 32 maajoukkueelle jokaisesta maailman kolkasta. Turnaukseen osallistuvat joukkueet arvotaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joissa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen lohkovaiheen aikana. Kun turnaus on käynnissä, voit seurata sivultamme joukkueiden sen hetkistä sijoitusta ja verrata tuloksia kaikkien MM-kisojen lohkojen kesken. Jotta joukkue etenisi pudotuspeleihin, on sen oltava vähintään toisella sijalla lohkossaan. Kahden ensimmäisen joukkueen keskinäisellä järjestykselläkin on kuitenkin väliä, sillä toiseksi jääneet tulevat saamaan pudotuspeleissä kovemman vastustajan kuin lohkovoittajat.

Alle olemme listanneet kaikki joukkueet, jotka ovat selvittäneet tiensä vuoden 2022 lopputurnaukseen. Vuoden 2021 loppuun mennessä tiedossa oli jo 15 MM-kisoihin selvinnyttä joukkuetta, sillä Euroopan MM-karsintojen lohkovaihe päättyi marraskuussa, ja kaikki kymmenen lohkovoittajaa ansaitsivat itselleen menolipun Qatariin. Lisäksi isäntämaa Qatar sekä Brasilia, Argentiina, Etelä-Korea ja Iran olivat ansainneet paikkansa lopputurnaukseen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kaikkien karsintojen lohkovaiheet pelattiin loppuun vuoden 2022 maaliskuun loppuun mennessä, jolloin tiedossa oli 29 MM-kisoihin osallistuvaa joukkuetta. Lähtökohtaisesti kaikkien maanosien omien MM-karsintojen oli tarkoitus olla ohi maaliskuun loppuun mennessä, jolloin jaossa olisi ollut enää kaksi maanosien välisten MM-jatkokarsintojen kautta jaettavaa kisapaikkaa. Yhtä Euroopan jatkokarsintapoluista jouduttiin kuitenkin Ukrainan sodan takia siirtämään kesäkuulle, minkä vuoksi viimeinen Euroopan kisapaikka sekä kaksi maanosien välisten MM-jatkokarsintojen kautta jaettavaa kisapaikkaa ratkesivat kaikki vasta kesäkuussa.

Joukkueet vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoissa

 • 🇶🇦 Qatar
 • 🇩🇪 Saksa
 • 🇩🇰 Tanska
 • 🇧🇷 Brasilia
 • 🇫🇷 Ranska
 • 🇧🇪 Belgia
 • 🇭🇷 Kroatia
 • 🇪🇸 Espanja
 • 🇷🇸 Serbia
 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englanti
 • 🇨🇭 Sveitsi
 • 🇳🇱 Hollanti
 • 🇦🇷 Argentiina
 • 🇮🇷 Iran
 • 🇰🇷 Etelä-Korea
 • 🇨🇦​ Kanada
 • ​🇯🇵​ Japani
 • 🇸🇦​ Saudi-Arabia
 • 🇲🇦​ Marokko
 • 🇬🇭​ Ghana
 • 🇨🇲​ Kamerun
 • 🇸🇳​ Senegal
 • 🇹🇳​ Tunisia
 • 🇲🇽​ Meksiko
 • 🇺🇸​ USA
 • 🇺🇾​ Uruguay
 • ​🇪🇨​ Ecuador
 • 🇵🇱​ Puola
 • 🇵🇹​ Portugali
 • 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿​ Wales
 • 🇦🇺​ Australia
 • 🇨🇷​ Costa Rica

MM-kisojen lohkoarvonta suoritettiin huhtikuun 1. päivä 2022. Kaikki turnaukseen selvinneet maat eivät toki olleet selvillä vielä huhtikuun alussa, mutta maanosien välisten MM-jatkokarsintojen voittajille sekä viimeiselle Euroopan kisajoukkueelle arvottiin jo valmiiksi paikat alkulohkoissa.

Tie jalkapallon MM-kisoihin 2022 – Näin joukkueet karsivat paikastaan MM-kisoissa

Kaikkien maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuvien joukkueiden, järjestäjämaata lukuun ottamatta, on lunastettava kisapaikkansa karsintojen kautta. Vuoden 2022 MM-kisojen karsinnat alkoivat jo vuonna 2019 ja kestivät vuoden 2022 puoliväliin saakka, jolloin viimeiset paikat Qatarin MM-kisoihin jaettiin.

Eurooppalaisten joukkueiden karsinta alkoi maaliskuussa 2021 MM-karsintojen lohkovaiheella, joka kesti saman vuoden marraskuulle asti. Lohkovaiheen päätyttyä kymmenen karsintalohkojen voittajaa eteni suoraan lopputurnaukseen. Lohkokakkoset puolestaan pelasivat maaliskuussa 2022 MM-jatkokarsinnoissa. Lisäksi jatkokarsintaan osallistui kaksi Uefa Nations Leaguen kautta paikkansa lunastanutta maata. Kahdestatoista jatkokarsintaan osallistuvasta joukkueesta vain kolme selvisi MM-kisoihin.

Suomi pelasi Euroopan MM-karsintojen lohkossa D yhdessä Ranskan, Ukrainan, Bosnia ja Hertsegovinan sekä Kazakstanin kanssa. Huuhkajat kamppaili paikasta jatkokarsintaan upeasti viimeiselle kierrokselle asti, mutta sijoittui lopulta lohkonsa kolmanneksi ja jäi ilman paikkaa Qatarin MM-kisoissa.

📺 Katso jalkapallon MM-kisat televisiosta

Jalkapallon MM-kisojen kaikki ottelut tullaan näyttämään ilmaiseksi TV:n välityksellä. Alun perin kaikki Qatarin MM-kisojen TV-oikeudet kuuluivat Suomessa Ylelle, mutta yhtiö myi osan oikeuksistaan MTV:lle, minkä myötä mediayhtiöt tulevat jakamaan MM-kisojen ottelulähetykset. Yle näyttää kanavillaan 42 ottelua, kun taas MTV näyttää 22 ottelua.

Ylen televisioimat ottelut näytetään lisäksi maksutta Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Todennäköisesti myös MTV:n televisioimia pelejä on mahdollista katsoa C More -suoratoistopalvelun kautta.

MM-kisojen ottelut näytetään ilmaiseksi riippumatta siitä, pääseekö Suomi mukaan lopputurnaukseen. Suomen joukkueen MM-kisojen karsintaottelut olivat nähtävissä ilmaiseksi ainoastaan Viafree suoratoistopalvelun kautta. Tulevaisuudessa kuitenkin myös Suomen MM-karsintapelit näytetään Ylellä, sillä Yle hankki MM-karsintojen TV-oikeudet vuoden 2026 MM-kisojen karsintoihin.

MM-kisat tullaan näyttämään myös jatkossa maksuttomilla kanavilla, sillä Yle ja MTV jakavat myös vuoden 2026 MM-kisojen TV-oikeudet. Tuolloin turnauksen otteluiden määrä kasvaa 80:een, ja kumpikin mediatalo tule näyttämään omilla kanavillaan 40 ottelua.

Jalkapallon MM-kisojen televisiointi -sivulta voit lukea tarkemmin turnauksen TV-lähetyksistä ja -kanavista.

📣 Keskustele jalkapallon MM-kisoista 2022

Sivun alaosassa olevassa kommenttikentässä voit jakaa ajatuksiasi turnauksesta. Arvostamme asiallista keskustelua ja autamme mielellämme vastaamalla jalkapallofanien kysymyksiin. Keskusteluun voi osallistua kuka vain, joten jaa rohkeasti ajatuksesi muiden kuningaslajin ystävien kanssa!

📆 Milloin jalkapallon MM-kisat 2022 pelataan?

Jalkapallon MM-kisat 2022 pelataan 20.11–18.12. Kisojen alkulohkovaihe alkaa 20. marraskuuta ja se kestää 2. joulukuuta asti. Lohkovaihetta seuraavat pudotuspelit, jotka jatkuvat aina 18. joulukuuta 2022 asti. Koko MM-kisojen otteluohjelman löydät tältä sivulta.

🏆 Kuka voittaa vuoden 2022 jalkapallon maailmamestaruuden?

Kertoimet-sivultamme voit katsoa, miltä näyttävät MM-kisojen voittajaveikkauksen vedonlyöntikertoimet. Fifa-rankingin perusteella suurimmat suosikit tulevat olemaan Belgia, Brasilia ja Ranska.

🇫🇮 Pelaako Suomi vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoissa?

Suomi olisi selvinnyt MM-kisoihin, jos se olisi voittanut oman lohkonsa MM-karsinnoissa. Toiselle sijalle tullessaan Huuhkajat olisi päässyt MM-jatkokarsintaan, joka pelataan maaliskuussa 2022. Suomi jäi kuitenkin karsintalohkonsa kolmannelle sijalle, eikä ole mukana Qatarin MM-kisoissa.

🇫🇮 Suomen aiempi menestys jalkapallon MM-kisoissa

Suomen jalkapallomaajoukkue ei ole vielä kertaakaan onnistunut selviytymään jalkapallon MM-kisoihin. Muutaman kerran Suomen joukkue on ollut lähellä päästä mukaan jalkapallomaailman suurimpaan tapahtumaan. Vuoden 1986 MM-kisojen karsinnat tarjosivat suomalaisille huimaa jännitystä karsintapeleissä. MM-turnauksen kisapaikka jäi kuitenkin uupumaan kahdella pisteellä.

MM-kisoissa parhaiten menestyneet maat

Kun katsotaan taaksepäin kaikkia edellisiä maailmanmestaruuskilpailuja, tilastot osoittavat aukottomasti sen, että eurooppalaiset maajoukkueet ovat menestyneet turnauksessa parhaiten. Maanosallamme on ylivoimaisesti eniten mitaleja turnauksesta ja tämä havaittiin myös esimerkiksi edellisissä Venäjän MM-kisoissa. Vuoden 2018 MM-kisojen puolivälierissä jopa seitsemän maata kahdeksasta oli Euroopasta. Vuodesta 1954 lähtien ei ole pelattu yhtään MM-finaalia niin, etteikö vähintäänkin toinen finaalijoukkue olisi ollut Euroopasta.

Historian menestynein yksittäinen maa on kuitenkin Brasilia. Se on ainoa maa maailmassa, jolta ei ole koskaan jäänyt väliin ainuttakaan MM-turnausta. Joukkue myös johtaa myös kultamitalitilastoa viidellä maailmanmestaruudellaan. Lukumääräisesti mitalitilastoa johtaa kuitenkin Saksa, joka on voittanut kaksitoista mitalia vuosien varrella. Etelä-Amerikka on kokonaisuudessaan toinen maanosa, jonka joukkueilta voi odottaa menestystä MM-kisoista toisiin.

Yhdysvallat on ainoa Euroopan ja Etelä-Amerikan ulkopuolella oleva maa, jolla on mitalisija MM-kisoista. Tämä tapahtui vuonna 1930, kun joukkue voitti pronssia.