Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohko. Lohkossa pelaavat Saksa, Etelä-Korea, Kolumbia ja Marokko. Tälle sivulle on koottu kaikki olennainen tieto lohkosta, sen otteluista ja sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Kolumbia
3
2
0
1
4 - 2
6
2
Marokko
3
2
0
1
2 - 6
6
3
Saksa
3
1
1
1
8 - 3
4
4
Etelä-Korea
3
0
1
2
1 - 4
1

Jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohkon ottelut

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisojen H-lohkon ensimmäinen ottelu on luvassa maanantaina 24. heinäkuuta, joka on myös lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen viimeinen päivä. Toki vielä seuraavana päivänä pelataan yksi H-lohkon ottelu, mutta A-lohkossa pelataan samana päivänä jo seuraavan ottelukierroksen pelejä.

H-lohkon toiset ottelut ovat luvassa sunnuntaina 30. heinäkuuta ja kolmannet ottelut torstaina 3. elokuuta. Kolmannen kierroksen ottelupäivä on lohkovaiheen viimeinen pelipäivä. Pudotuspelit alkavat kaksi päivää myöhemmin.

Kahden ensimmäisen kierroksen pelit pelataan eri aikoihin. Näin fanit voivat seurata MM-kisoja mahdollisimman hyvin ilman turhia päällekkäisyyksiä. Päätöskierroksen ottelut taas tullaan todennäköisesti pelaamaan päällekkäin, jotteivat joukkueet voi varmistella jatkopaikkojaan toisen ottelun lopputuloksen perusteella.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohko: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Maanantaina 24. heinäkuuta klo 11:30: Saksa – Marokko (Melbourne Rectangular Stadium)
Tiistaina 25. heinäkuuta klo 05:00: Kolumbia – Etelä-Korea (Sydney Football Stadium)

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 07:30: Etelä-Korea – Marokko (Hindmarsh Stadium)
Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 12:30: Saksa – Kolumbia (Sydney Football Stadium)

Torstaina 3. elokuuta klo 13:00: Etelä-Korea – Saksa (Brisbane Stadium)
Torstaina 3. elokuuta klo 13:00: Marokko – Kolumbia (Perth Rectangular Stadium)

H-lohkon joukkueet pudotuspeleissä

H-lohkon voittaja tulee kohtaamaan neljännesvälierissä F-lohkon kakkosen. F-lohkossa pelaavat Brasilia, Ranska, Jamaika ja Panama. Ottelu pelataan tiistaina 8. elokuuta Melbourne Rectangular Stadiumilla. Tuon ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin, jossa vastaan tulee joko D-lohkon voittaja tai B-lohkon kakkonen. Puolivälieräottelu pelataan lauantaina 12. elokuuta Stadium Australialla Sydneyssä.

H-lohkon kakkonen taas kohtaa neljännesvälierissä F-lohkon voittajan, eli joko Ranskan, Brasilian, Jamaikan tai Panaman. Neljännesvälierä pelataan niin ikään tiistaina 8. elokuuta Adelaiden Hindmarsh Stadiumilla. Voittaja tuosta ottelusta pelaa oman puolivälieränsä lauantaina 12. elokuuta Brisbanen Lang Parkilla. Vastassa on joko B-lohkon voittaja tai D-lohkon kakkonen.

Vuoden 2023 MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohkon voittajasuosikki?

Saksa, eurooppalaisen naisjalkapalloilun jättiläinen, on suurin suosikki voittamaan kisojen H-lohkon. Joukkue on ollut mukana kaikissa aiemmissa MM-kisoissa, voittanut kahdesti kultaa ja kerran hopeaa ja ollut joka kerta vähintään puolivälierissä. Saksa on myös viime kesän EM-kisojen hopeamitalisti. Suosikin taustalla kakkostilasta kisaavat Etelä-Korea ja Kolumbia, jotka ovat molemmat edenneet parhaimmillaan MM-kisojen neljännesvälieriin. Marokko puolestaan tekee naisten MM-kisadebyyttinsä ja pääsee lähtemään turnaukseen ilman suuria paineita – mutta omaa potentiaalia yllättää.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohko: voittajakertoimet

Joukkue MobileBet
🇩🇪  Saksa 1.06
🇨🇴  Kolumbia 12.00
🇰🇷  Etelä-Korea 19.00
🇲🇦  Marokko 151.00

Jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohko: stadionit

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisoja pelataan yhteensä kahdeksalla stadionilla. Näistä jopa viidellä pelataan H-lohkon otteluita. Lohkon peleissä käytössä ovat Melbourne Rectangular Stadium, Hindmarsh Stadium Adelaidessa, Brisbanen Lang Park, Perth Rectangular Stadium ja Sydney Football Stadium, jolla pelataan kaksi ottelua.

🇩🇪  Saksa jalkapallon MM-kisoissa 2023

Saksan naisten maajoukkuetta pidetään yhtenä maailman parhaista maajoukkueista, ja se on voittanut MM-kisojen lisäksi useita mitaleita sekä EM-kisoissa että olympialaisissa. Viime MM-kisoissa seikkailu päättyi kuitenkin jo puolivälierissä, kun Ruotsi pudotti joukkueen yllätyksellisesti. Nyt Saksa toivoo palaavansa mitalikantaan upeasti sujuneiden EM-kisojen vanavedessä.

Faktoja Saksan naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Martina Voss-Tecklenburg
 • Kapteeni: Alexandra Popp
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Euroopan MM-karsintojen H-lohkon
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 2.
 • Aiemmat MM-kisat: Kahdeksat (osallistunut kaikkiin)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-kultaa vuosina 2003 ja 2007

Saksan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 G-lohkossa

Maanantaina 24. heinäkuuta klo 11:30
Saksa – Marokko
Melbourne Rectangular Stadium

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 12:30
Saksa – Kolumbia
Sydney Football Stadium

Torstaina 3. elokuuta klo 13:00
Etelä-Korea – Saksa
Brisbane Stadium

Lue lisää Saksan maajoukkueesta

🇲🇦  Marokko jalkapallon MM-kisoissa 2023

Marokko tekee debyyttinsä naisten MM-kisoissa voitettuaan hopeaa viime vuoden Afrikan mestaruuskisoissa. Joukkue on erittäin mielenkiintoinen. Se ei selvinnyt edes Afrikan mestaruuskisojen lopputurnaukseen yli 20 vuoteen, mutta heti, kun se pääsi kisoihin mukaan, se eteni finaaliin. Kaikki tietävät, millaiseen yllätykseen Marokon miesten maajoukkue venyi vuoden 2022 MM-kisoissa, eikä ole mitään syytä ajatella, ettei naisten maajoukkue pystyisi samanlaiseen henkiseen venymiseen.

Faktoja Marokon naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Reynald Pedros
 • Kapteeni: Élodie Nakkach
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Afrikan mestaruuskisojen toinen sija
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 76.
 • Aiemmat MM-kisat: MM-debyytti
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Ei ole aiemmin osallistunut MM-kisoihin

Marokon ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 G-lohkossa

Maanantaina 24. heinäkuuta klo 11:30
Saksa – Marokko
Melbourne Rectangular Stadium

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 07:30
Etelä-Korea – Marokko
Hindmarsh Stadium

Torstaina 3. elokuuta klo 13:00
Marokko – Kolumbia
Perth Rectangular Stadium

Lue lisää Marokon maajoukkueesta

🇨🇴  Kolumbia jalkapallon MM-kisoissa 2023

Vuoden 2019 MM-kisoista sivuun jäänyt Kolumbia on jälleen mukana lopputurnauksessa, ja isoin odotuksin. Kolumbia on ottanut 2010-luvun alun jälkeen valtavia harppauksia kohti kansainvälistä jalkapalloeliittiä, ja ollut mukana sekä MM-kisoissa että olympialaisissa. Suuri läpimurto on edelleen tekemättä, mutta nyt maassa odotetaan, että sen aika on koittanut. Vuodelta 2019 joukkueella on jo plakkarissa Pan-Amerikan mestaruuskisojen voitto, mikä on yksi Amerikan mantereen suurimmista saavutuksista.

Faktoja Kolumbian naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Nelson Abadía
 • Kapteeni: Daniela Montoya
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Tuli Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa toiseksi
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 27.
 • Aiemmat MM-kisat: Kahdet (2011 ja 2015)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 2015

Kolumbian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 G-lohkossa

Tiistaina 25. heinäkuuta klo 05:00
Kolumbia – Etelä-Korea
Sydney Football Stadium

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 12:30
Saksa – Kolumbia
Sydney Football Stadium

Torstaina 3. elokuuta klo 13:00
Marokko – Kolumbia
Perth Rectangular Stadium

Lue lisää Kolumbian maajoukkueesta

🇰🇷​ Etelä-Korea jalkapallon MM-kisoissa 2023

Etelä-Korea selviytyi vuoden 2015 naisten MM-kisoissa pudotuspeleihin, mutta jäi viime kerralla lohkovaiheeseen. Tällä kertaa tähtäimessä on jälleen pudotuspelipaikka, ja täysin realistisesti. Joukkue voitti viime vuoden Aasian mestaruuskisoissa hopeaa, mikä on sen toistaiseksi kovin suoritus.

Faktoja Etelä-Korean naisten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Colin Bell
 • Kapteeni: Kim Hye-ri
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Aasian mestaruuskisojen toinen sija
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 15.
 • Aiemmat MM-kisat: Kolmet (2003, 2015 ja 2019)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljännesvälierät vuonna 2015

Etelä-Korean ottelut jalkapallon MM-kisojen 2023 H-lohkossa

Tiistaina 25. heinäkuuta klo 05:00
Kolumbia – Etelä-Korea
Sydney Football Stadium

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 07:30
Etelä-Korea – Marokko
Hindmarsh Stadium

Torstaina 3. elokuuta klo 13:00
Etelä-Korea – Saksa
Brisbane Stadium

Lue lisää Etelä-Korean maajoukkueesta

Jalkapallon MM-kisojen 2018 H-lohko

Venäjän MM-kisoissa H-lohkosta pudotuspeleihin jatkoivat Kolumbia ja Japani. Senegalin ja Puolan turnaus päättyi alkulohkovaiheeseen.

Avauskierroksella Japani kaatoi Kolumbian 1–2. Senegal puolestaan otti voiton Puolasta samoin numeroin. Toisella kierroksella Japani ja Senegal tasasivat pisteet lukemin 2–2. Saman päivän päätösottelussa Kolumbia kuritti Puolaa maalein 0–3 ja varmisti Puolan turnauksen päättymisen alkulohkoon.

Lohkon päätöskierroksella Japani tiesi jo jatkavansa pudotuspeleihin. Senegal ja Kolumbia puolestaan ratkoivat toisen jatkopaikan kohtalon keskenään. Ottelun ainoa maali syntyi 74. minuutilla Yerry Minan toimesta, mikä tarkoitti Kolumbian etenemistä neljännesvälieriin. Kolumbia myös voitti lohkonsa, kun Japani hävisi Puolalle 0–1.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohko

H-lohkosta muodostui yksi turnauksen kiihkeimmistä miesten MM-kisoissa 2022. Portugali nappasi lohkovoiton kuudella pisteellä, mutta Etelä-Korea ja Uruguay päätyivät jaetulla toiselle sijalle tasapisteissä. Kun maalierokin oli sama, ja joukkueet olivat pelanneet keskinäisen ottelunsa 0-0, jouduttiin paremmuutta hakemaan tehtyjen maalien perusteella. Etelä-Korea nappasi jatkopaikan neljällä tehdyllä maalilla, kun taas Uruguay joutui lähtemään kotimatkalle lohkojumboksi jääneen Ghanan kanssa.

Etelä-Korean ja Uruguayn välisen maalittoman tasapelin lisäksi lohkon avauskierroksella Portugali voitti Ghanan nipin napin. Ottelun viimeisen 20 minuutin aikana iskettiin peräti neljä maalia, mutta Portugali nappasi lopulta tärkeän voiton maalein 3-2. Toisella kierroksella Ghana voitti dramaattisesti Etelä-Korean, kun taas Portugali kaatoi Uruguayn todella tiukan taiston päätteeksi.

Päätöskierroksella nähtiin uskomatonta draamaa. Uruguay hoiti oman leiviskänsä ja voitti Ghanan, mikä näytti jo riittävän jatkopaikkaan, kun Portugali oli pelaamassa tasan Etelä-Korean kanssa. Toisen puoliajan lisäajalla Hwang Hee-Chan iski kuitenkin maalin, mikä vei Etelä-Korean pudotuspeleihin ja jätti Uruguayn lohkokolmoseksi.