Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohko. Lohkossa pelaavat Portugali, Uruguay, Ghana ja Etelä-Korea. Tälle sivulle on koottu kaikki olennainen tieto lohkosta, sen otteluista ja sen joukkueista.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Portugali
3
2
0
1
6 - 4
6
2
Etelä-Korea
3
1
1
1
4 - 4
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2 - 2
4
4
Ghana
3
1
0
2
5 - 7
3

Jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohkon ottelut

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen H-lohkon ensimmäinen ottelukierros on luvassa torstaina 24. marraskuuta, joka on myös lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen päätöspäivä. Päivän päätteeksi jokainen turnauksen joukkue on pelannut yhden ottelun.

H-lohkon toiset ottelut ovat luvassa maanantaina 28. marraskuuta ja kolmannet ottelut perjantaina 2. joulukuuta. Kolmannen kierroksen ottelupäivä on lohkovaiheen viimeinen pelipäivä. Pudotuspelit alkavat heti seuraavana päivänä. H-lohkon todennäköisesti odotetuin ottelu on Uruguayn ja Portugalin välinen huippukamppailu maanantaina 28. marraskuuta.

Kahden ensimmäisen kierroksen pelit pelataan eri aikoihin. Näin fanit voivat seurata MM-kisoja mahdollisimman hyvin ilman turhia päällekkäisyyksiä. Päätöskierroksen ottelut taas tullaan todennäköisesti pelaamaan päällekkäin, jotteivat joukkueet voi varmistella jatkopaikkojaan toisen ottelun lopputuloksen perusteella.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohko: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

24. marraskuuta 2022 klo 15:00: Uruguay – Etelä-Korea (Education City Stadium)
24. marraskuuta 2022 klo 18:00: Portugali – Ghana (Stadium 974)

28. marraskuuta 2022 klo 15:00: Etelä-Korea – Ghana (Education City Stadium)
28. marraskuuta 2022 klo 21:00: Portugali – Uruguay (Lusail Iconic Stadium)

2. joulukuuta 2022 klo 17:00: Etelä-Korea – Portugali (Education City Stadium)
2. joulukuuta 2022 klo 17:00: Ghana – Uruguay (Al Janoub Stadium)

H-lohkon joukkueet pudotuspeleissä

Vuoden 2022 MM-kisojen turnauskaavio on ollut valmis jo hyvän aikaa, joten tiedämme, miten pudotuspeliparit tulevat turnauksessa määräytymään. H-lohkon voittaja tulee kohtaamaan neljännesvälierissä G-lohkon kakkosen, joka saattaa olla esimerkiksi Sveitsi ja Serbia. H-lohkon kakkonen taas saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa G-lohkon voittajan, joka on, ilman yllätyksiä, Brasilia.

H-lohkon voittajan neljännesvälierä pelataan 6. joulukuuta Qatarin suurimmalla stadionilla, Lusail Iconicilla. Jos joukkue jatkaa voittajana puolivälieriin, kohtaa se joko E-lohkon toiseksi tulleen joukkueen tai F-lohkon voittajan 10. joulukuuta. Vastassa voivat olla esimerkiksi Espanja tai Belgia.

H-lohkon kakkonen pelaa neljännesvälieräottelunsa 5. joulukuuta Dohan Stadium 974:llä. Jos G-lohkon voittaja taipuu, jatkaa joukkue puolivälieriin E-lohkon voittajaa tai F-lohkon kakkosta vastaan. Puolivälierä on edessä 9. joulukuuta Al Rayyanissa, ja vastaan voi asettua muun muassa Kroatia tai Saksa.

Qatarin MM-kisojen otteluohjelma

Kuka on jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohkon voittajasuosikki?

H-lohko on yksi kisojen mielenkiintoisimmista, sillä se saattaa olla joukkueiden välisten tasoerojen perusteella tasaisin. Vuoden 2016 Euroopan mestari Portugali on lohkon suurin voittajasuosikki, mutta ei mitenkään selvällä marginaalilla. Alas vetäytyvä ja todella passiivisesti pelaava Portugali ei ole parhaimmillaan silloin, kun se joutuu pelaamaan ennakkosuosikkina, vaikka sillä onkin yksi maailman kovimmista pelaajamateriaaleista. Tämä nähtiin jo MM-karsinnoissa, joissa joukkue jäi oman lohkonsa toiseksi Serbian jälkeen, ja joutui hakemaan kisapaikkaa jatkokarsinnan kautta. Lähtökohtaisesti lähimpänä Portugalia vaanii Uruguay, joka tekee uutta tulemista jalkapallomaailman huipulle. Ghana ja Etelä-Korea ovat puolestaan kumpikin todella hyvätasoisia jalkapallomaita, jotka voivat yllättää kenet tahansa. Etenkin Etelä-Korea pystyy kurinalaisella puolustuspelaamisellaan ja työteliäällä pelityylillään aiheuttamaan vaikeuksia itseään suuremmille jalkapallomaille.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohko: voittajakertoimet

Joukkue LeoVegas Mobilebet
🇵🇹 Portugali 1.60 1.71
🇺🇾 Uruguay 3.10 2.90
🇬🇭 Ghana 14.00 11.00
🇰🇷 Etelä-Korea 14.00 12.00

Jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohko: stadionit

Qatarin MM-kisojen H-lohkon otteluita pelataan neljällä eri stadionilla. Mielenkiintoisesti yhdellä stadionilla pelataan kuitenkin kolme lohkon ottelua, kun kaikilla muilla stadioneilla pelataan vain yksi peli. Lohkon ensimmäinen ottelu Uruguayn ja Etelä-Korean välillä käydään Education City Stadiumilla, jolla pelataan myös yksi ottelu toisella ja yksi kolmannella ottelukierroksella. Stadium 974 puolestaan isännöi ensimmäisen kierroksen Portugalin ja Ghanan välistä kamppailua, Lusail Iconic Stadium toisen kierroksen Portugalin ja Uruguayn välistä peliä ja Al Janoub Stadium päätöskierroksen ottelua Ghana – Uruguay.

🇵🇹​ Portugali jalkapallon MM-kisoissa 2022

Joko nyt, Cristiano Ronaldo? Jalkapallohistorian kenties kovin maalintekijä lähtee 37-vuotiaana todennäköisesti uransa viimeisiin MM-kisoihin, eikä tavoitteena ole enempää eikä vähemää kuin maailmanmestaruus – vaikka kaikkein realistisimmat voisivatkin sanoa, että jo historian toisen MM-mitalin tuominen Portugaliin olisi äärimmäisen kova saavutus. Portugali ei kuitenkaan ole enää näyttänyt siltä samalta joukkueelta, joka vuonna 2016 eteni aina EM-kultaan asti. Viime vuoden Euroopan mestaruuskisat eivät sujuneet kovin hyvin, ja MM-karsinnoissakin meinasi käydä vahinko, kun joukkue jäi Serbian taakse ja joutui hakemaan vauhtia pudotuspelien kautta. Portugali on mielenkiintoinen joukkue siinä mielessä, että sillä voi sanoa olevan yksi maailman parhaista, ellei jopa paras, hyökkäyskalusto, mutta siitä huolimatta Fernando Santos peluuttaa melko inhorealistista ja puolustusvoittoista jalkapalloa. Maalla olisi päästää valloilleen Bruno Fernandesin, Diogo Jotan, Bernardo Silvan ja João Félixin kaltaisia taitopelaajia, mutta joukkue nojaa edelleen vahvasti äärimmäisen kurinalaiseen puolustamiseen, vastaiskuihin ja ikääntyvän Ronaldon löytymiseen piikistä. Portugalin mestaruusmahdollisuudet elävät ja kuolevat Santosin valitseman pelityylin mukana. Joko nyt tulee täyspotti, tai sitten on aika siirtyä uuteen aikakauteen.

Faktoja Portugalin miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Fernando Santos
 • Kapteeni: Cristiano Ronaldo
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Oman karsintalohkonsa kakkonen, voitti playoff-finaalin Pohjois-Makedoniaa vastaan
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 8.
 • Aiemmat MM-kisat: seitsemän
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-pronssia vuonna 1966

Portugalin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 18:00
Portugali – Ghana
Stadium 974

Maanantaina 28. marraskuuta klo 21:00
Portugali – Uruguay
Lusail Iconic Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 17:00
Etelä-Korea – Portugali
Education City Stadium

Lue lisää Portugalin maajoukkueesta

🇺🇾​ Uruguay jalkapallon MM-kisoissa 2022

Uruguay on mielenkiintoinen jalkapallomaa. Vain kolmen ja puolen miljoonan asukkaan maa on voittanut kaksi MM-kultaa, vuosina 1930 ja 1950, ja vaikkei sitä pidetäkään enää maailman kaikkein kovimpien futismaiden joukossa, löytyy siltä saavutuslistastaan myös välieräpaikka vuoden 2010 kisoista. Edellisissä MM-kisoissa joukkueen matka päättyi lopulta puolivälieriin. Noiden kisojen tähdet – esimerkiksi Diego Godin, Luis Suarez ja Edinson Cavani – pelaavat edelleen, mutta ovat menossa jo hyvää vauhtia kohti uransa auringonlaskua. Tilalle on kuitenkin nousemassa uusia tähtiä, joista ainakin Federico Valverde ja Darwin Nuñez ovat nousseet viimeisten vuosien aikana koko maailman tietoisuuteen. Uruguaylla on kaikki eväät haastaa H-lohkon voitosta, mikä voisi poikia kelvollisen polun vähintään puolivälieriin asti.

Faktoja Uruguayn miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Diego Alonso
 • Kapteeni: Diego Godin
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Etelä-Amerikan MM-karsintojen kolmas
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 13.
 • Aiemmat MM-kisat: 13
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: MM-kultaa vuosina 1930 ja 1950

Uruguayn ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 15:00
Uruguay – Etelä-Korea
Education City Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 21:00
Portugali – Uruguay
Lusail Iconic Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 17:00
Ghana – Uruguay
Al Janoub Stadium

Lue lisää Uruguayn maajoukkueesta

🇬🇭​ Ghana jalkapallon MM-kisoissa 2022

Ghanalla on vuoden 2022 MM-kisojen heikoin rankingsijoitus, mutta kyseessä on edelleen kovanluokan futismaa, joka tuottaa huippupelaajia tasaiseen tahtiin. Ghana selvisi ensimmäisiin MM-kisoihinsa vasta vuonna 2006, mutta on sen jälkeen osallistunut yhtä lukuun ottamatta jokaiseen lopputurnaukseen. Vuonna 2010 joukkue oli tehdä historiaa selviämällä ensimmäisenä Afrikan maana välieriin, mutta epäonnistunut rangaistuspotku jatkoajalla vesitti nuo haaveet. Onkin mielenkiintoista nähdä tuon kuumahenkisen puolivälieräottelun uusinta lohkovaiheen päätöskierroksella, kun Ghana kohtaa Uruguayn. Joukkue on hieman nimettömämpi kuin menneinä vuosina, mutta esimerkiksi Thomas Partey ja Ayew’n veljekset ovat edelleen kovia kansainvälisen tason pelaajia.

Faktoja Ghanan miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: José Bordalas
 • Kapteeni: André Ayew
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti karsintalohkonsa ja kaatoi pudotuspeleissä Nigerian
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 60.
 • Aiemmat MM-kisat: kolme (2006, 2010, 2014)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierät 2010

Ghanan ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 18:00
Portugali – Ghana
Stadium 974

Maanantaina 28. marraskuuta klo 15:00
Etelä-Korea – Ghana
Education City Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 17:00
Ghana – Uruguay
Al Janoub Stadium

Lue lisää Ghanan maajoukkueesta

🇰🇷​ Etelä-Korea jalkapallon MM-kisoissa 2022

Etelä-Korea on yksi Aasian parhaita ja menestyneimpiä jalkapallomaita, ja yksi niistä, jotka ovat säännöllisesti mukana MM-kisoissa. Nykyinen joukkue on monin tavoin Tottenhamin Heung-min Sonin johtama, ja eteläkorealainen pelitapa myös henkilöityy paljon Soniin. Jokainen joukkueen pelaaja liikkuu hyvin ja tekee valtavan määrän töitä oman joukkueensa eteen. Aivan sensaatiomaista vuoden 2002 neljättä sijaa Etelä-Korea tuskin pystyy toistamaan, mutta joukkueella on kaikki edellytykset haastaa pudotuspelipaikasta.

Faktoja Etelä-Korean miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Paulo Bento
 • Kapteeni: Heung-min Son
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Toinen omassa lohkossaan Aasian MM-karsinnoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 29.
 • Aiemmat MM-kisat: yhdeksän
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Neljäs sija vuoden 2002 kotikisoissa

Etelä-Korean ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 H-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 15:00
Uruguay – Etelä-Korea
Education City Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 15:00
Etelä-Korea – Ghana
Education City Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 17:00
Etelä-Korea – Portugali
Education City Stadium

Lue lisää Etelä-Korean maajoukkueesta

Jalkapallon MM-kisojen 2018 H-lohko

Venäjän MM-kisoissa H-lohkosta pudotuspeleihin jatkoivat Kolumbia ja Japani. Senegalin ja Puolan turnaus päättyi alkulohkovaiheeseen.

Avauskierroksella Japani kaatoi Kolumbian 1–2. Senegal puolestaan otti voiton Puolasta samoin numeroin. Toisella kierroksella Japani ja Senegal tasasivat pisteet lukemin 2–2. Saman päivän päätösottelussa Kolumbia kuritti Puolaa maalein 0–3 ja varmisti Puolan turnauksen päättymisen alkulohkoon.

Lohkon päätöskierroksella Japani tiesi jo jatkavansa pudotuspeleihin. Senegal ja Kolumbia puolestaan ratkoivat toisen jatkopaikan kohtalon keskenään. Ottelun ainoa maali syntyi 74. minuutilla Yerry Minan toimesta, mikä tarkoitti Kolumbian etenemistä neljännesvälieriin. Kolumbia myös voitti lohkonsa, kun Japani hävisi Puolalle 0–1.