Kuva: Bildbyrån

Teemu Pukki teki tiistaina historiaa, kun hyökkääjä iski kaksi maalia Kazakstanin verkkoon Huuhkajien MM-karsintaottelussa. Ensimmäisellä maalillaan kotkalainen nousi tasoihin aiemmin tilaston piikkipaikkaa pitäneen Jari Litmasen kanssa. Toisella maalillaan Pukki ohitti itse kuninkaan ja siirtyi tilaston kärkeen Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen kovimpana maalintekijänä. Hyökkääjällä on nyt kasassa 33 maajoukkuemaalia.

Pukki on pelannut nyt maajoukkueessa 97 ottelua. Paremmin pelintekijänä tunnettu Litmanen tarvitsi 32 maaliinsa yhteensä 137 ottelua. Pukki on täten tehnyt maaleja 0,33 maalin ottelukeskiarvolla kuninkaan 0,23 vastaan. Pukin kanssa samassa maalikeskiarvossa on 29 maajoukkuemaalia iskenyt Mikael Forssell, joka tarvitsi maaleihinsa 87 maaottelua.

Suomella edelleen hyvä mahdollisuus MM-kisoihin

Suomi voitti Pukin maaleilla Kazakstanin 2–0. Huuhkajat ovat nyt MM-karsintalohkossaan kolmansina, tasapisteissä toisena olevan Ukrainan kanssa. Kahden pisteen päässä Suomesta oleva Bosnia ja Hertsegovina on pelannut ottelun Huuhkajia vähemmän.

Lohkon voittaja etenee suoraan vuoden 2022 MM-kisoihin, kun taas lohkokakkonen jatkaa joko suoraan kisoihin tai MM-jatkokarsintaan, riippuen siitä, kuinka se pärjää vertailussa muita lohkokakkosia vastaan. MM-karsinnat jatkuvat marraskuussa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijät:

  1. Teemu Pukki, 33 maalia
  2. Jari Litmanen, 32 maalia
  3. Mikael Forssell, 29 maalia
  4. Jonatan Johansson, 22 maalia
  5. Ari Hjelm, 20 maalia
  6. Mixu Paatelainen, 18 maalia
  7. Verner Eklöf, 17 maalia
  8. Aulis Koponen, 16 maalia
  9. Gunnar Åström, 16 maalia
  10. Alexei Eremenko jr., 14 maalia