Expekt

Täältä löydät koko turnauksen TV-aikataulun vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoille, joiden TV-oikeudet Yle on hankkinut. Ottelut lähetetään suorina lähetyksinä sekä Ylen että MTV:n kanavilla, sillä Yle myi osan TV-oikeuksista MTV:lle. Yle näyttää MM-kisojen peleistä 42 ja MTV 22. Kaikki Ylen televisioimat pelit myös suoratoistetaan Yle Areena -palvelussa täysin ilmaiseksi kaikille suomalaisille. MM-ohjelmataulukkoa ei ole vielä julkaistu, vaan se mitä todennäköisimmin julkaistaan aikaisintaan syksyllä 2022. Turnauksen peliaikataulu on kuitenkin jo julkaistu ja siitä näkee otteluiden peliajat ja päivämäärät kakkien otteluiden osalta. Huomioithan, että otteluiden alkamisaika ja TV-lähetyksen alkamisajankohta voivat poiketa toisistaan, sillä yleensä TV-lähetys alkaa jo ennen ottelun alkua.

TV-aikataulu jalkapallon MM-kisoihin

Päivämäärä Alkamisaika Ottelu TV
Lauantai 3. joulukuuta 2022 17:00 A-lohkon voittaja – B-lohkon kakkonen MTV3
Lauantai 3. joulukuuta 2022 21:00 C-lohkon voittaja – D-lohkon kakkonen Yle
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 17:00 D-lohkon voittaja – C-lohkon kakkonen Yle
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 21:00 B-lohkon voittaja – A-lohkon kakkonen Yle
Maanantai 5. joulukuuta 2022 17:00 E-lohkon voittaja – F-lohkon kakkonen Yle
Maanantai 5. joulukuuta 2022 21:00 G-lohkon voittaja – H-lohkon kakkonen MTV3
Tiistai 6. joulukuuta 2022 17:00 F-lohkon voittaja – E-lohkon kakkonen Yle
Tiistai 6. joulukuuta 2022 21:00 H-lohkon voittaja – G-lohkon kakkonen Yle
Perjantai 9. joulukuuta 2022 17:00 Puolivälierä 1 Yle
Perjantai 9. joulukuuta 2022 21:00 Puolivälierä 2 MTV3
Lauantai 10. joulukuuta 2022 17:00 Puolivälierä 3 Yle
Lauantai 10. joulukuuta 2022 21:00 Puolivälierä 4 Yle
Tiistai 13. joulukuuta 2022 21:00 Välierä 1 MTV3
Keskiviikko 14. joulukuuta 2022 21:00 Välierä 2 Yle
Lauantai 17. joulukuuta 2022 17:00 Pronssiottelu MTV3
Sunnuntai 18. joulukuuta 2022 17:00 Finaali Yle

📺 Täydellinen aikataulu tv-aikojen kera jalkapallon MM-kisat 2022

Suomen TV-lähetykset vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoista tulevat Ylen sekä MTV:n kanavilta. Yle on tehnyt FIFAn kanssa sopimuksen kaikkien MM-otteluiden televisioinnista sekä suoratoistosta Yle Areenan kautta. Yle vastaa täten urheiluhullun suomalaiskansan tarpeisiin tarjoamalla MM-kisojen ottelut ilmaiseksi kaikkiin suomalaisiin koteihin ja nettipäätelaitteisiin.

Yle kuitenkin myi osan TV-oikeuksista MTV:lle, joka tulee näyttämään MM-kisojen pelejä MTV3- sekä Sub-kanavillaan. Myös MTV:n televisoimat pelit näytetään ilmaiseksi.

TV-oikeudet tulevien MM-kisojen osalta

Yle jatkaa MM-jalkapallo-otteluiden lähetyksiä myös tulevaisuudessa. Joulukuussa 2020 julkaistun tiedotteen mukaan vuoden 2026 MM-kisojen otteluiden esitysoikeudet jaetaan Ylen ja MTV:n kesken. Kisat tulevat olemaan entistä laajemmat, sillä turnaukseen osallistuu peräti 48 joukkuetta ja otteluita pelataan jopa 80. Näistä puolet näytetään Ylen kanavilla ja loput MTV:n kaupallisilla kanavilla. Tarkkaa jaottelua siitä, mitkä ottelut näytetään Ylen kanavilla ja mitkä MTV:llä, ei ole vielä julkaistu.

🖥️ Seuraa MM 2022 kisoja Online-palvelussa – Suoratoista jalkapallon MM-kisat

Toisinaan pelkät TV-lähetykset eivät ole riittäviä, jotta pystyisi seuraamaan kaikkia mahdollisia otteluita maailmanmestaruuskisojen aikana. Silloin kannattaa turvautua toiseen vaihtoehtoon eli suoratoistopalveluun. Tämä onnistuu helposti Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun avulla.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisojen suoratoisto tuo mukanaan monia erilaisia ​​etuja, eikä ole siten mikään ihme, että yhä useammat päättävät seurata otteluita tällä tavalla. Ensinnäkin voit katsella otteluita missä tahansa oletkaan, kunhan sinulla on käytössäsi Internet-yhteys. Toisekseen voit katsoa ottelua jälkikäteen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta seurata ottelua reaaliajassa. Lisäksi voit keskeyttää lähetyksen milloin tahansa ja jatkaa katselua myöhemmin samasta kohtaa.

Yleensä myös mainoskatkoja on huomattavasti vähemmän tai joissakin tapauksissa niitä ei ole lainkaan, kun seuraa MM-kisoja suoratoistopalvelua käyttäen. Samaan aikaan kun televisiosta ottelua seuraavat katsojat saavat eteensä mainoksia, suoratoistopalvelut siirtyvät MM-kisastudioon, jossa asiantuntijat kommentoivat ottelun tapahtumia.

Suomalaisten onneksi tulemme näkemään kaikki ottelut Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun kautta ilman mainoksia.

Suoratoista jalkapallon 2022 MM-kisat matkapuhelimen ja tabletin kautta

Jos aiot suoratoistaa jalkapallon MM-kisoja matkapuhelimellasi tai tabletilla, onnistuu se helposti Yle Areenan mobiilisovelluksella. Toki pelkästään Internet-selainta käyttäen suoratoiston seuraaminen onnistuu myös, mutta tällöin on aina kirjauduttava uudestaan Yle Areena -palveluun. Sovellusta käyttäessä tarvitsee kirjautua vain kerran ja sovellus muistaa tunnuksen ja salasanan sekä omat suosikkiohjelmat ja asetukset. Sovellus löytyy iPhone-, iPad- ja Android -laitteille ja se on ladattavissa ilmaiseksi.

Suoratoista MM-kisoja vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Tiesitkö, että voit katsoa jalkapallon MM-kisojen otteluita myös joidenkin suurimpien vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamissa suoratoistopalveluissa? Samalla kun asetat vedon jostain ottelusta, saatat saada vedonlyöntisivustolla ilmoituksen mahdollisuudesta seurata ottelun suoraa lähetystä vedonvälittäjän tarjoaman suoratoiston kautta.

Seuratessasi ottelua tällä tavalla, saat myös nopean pääsyn erilaisiin live-pelimahdollisuuksiin, jotka näkyvät ottelun aikana. Live-pelien kertoimet perustuvat täysin siihen, miltä ottelutilanne näyttää kulloisellakin hetkellä, mikä tarkoittaa, että tarkka ottelun seuranta ja sen pohjalta oikealla hetkellä tehty veikkaus on hyvin tärkeää onnistuneen vedonlyönnin tekemiseksi.

⏰ Milloin jalkapallon MM-kisat 2022 alkavat?

Sunnuntaina 20. marraskuuta tapahtuu aloituspotku vuoden 2022 MM-turnauksen ensimmäisessä ottelussa, joka tällä kertaa järjestetään Qatarissa.

📺 Kuka vastaa jalkapallon MM-kisojen lähetyksistä?

Yle on hankkinut oikeudet kaikkiin vuoden 2022 MM-kisojen otteluihin. Sekä alkulohkopelejä että pudotuspelejä näytetään ilmaiseksi Ylen kanavilla televisiossa ja Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Osa otteluista näytetään myös MTV:n omistamilla MTV3- ja Sub-kanavilla.

📱 Voinko nähdä jalkapallon MM-otteluita suoratoistopalvelussa?

Kaikki Ylen lähettämät ottelut näkyvät Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

🎙️ Asiantuntijat, kommentaattorit ja juontajat vuoden 2022 MM-kisoissa

Onnistuneen TV-lähetyksen takaamiseksi maailmanmestaruuskisoista, järjestää Yle oman kisastudion, jonne kutsutaan asiantuntijoita kommentoimaan otteluita ja kertomaan syvällisempää ajankohtaista lajitietoutta sekä taustoittamaan otteluita. Mukana kisastudioiden lähetyksissä on sekä ammattitoimittajia että jalkapalloammattilaisia koostuen niin valmentajista kuin entisistä tähtipelaajista.

Lähetyksiä tehdään yleensä sekä paikan päältä MM-pelikaupungista että Ylen studiolta Pasilasta. Vuoden 2022 MM-kisojen asiantuntijavieraita ei ole vielä julkistettu, mutta kerromme heistä heti, kun Yle julkistaa MM-kisastudion juontajat ja vieraat.