Täältä löydät tietoa ensi kesän MM-kisojen TV-lähetyksistä, turnauksen täydellisen TV-aikataulun ja tiedon siitä, kuka omistaa jalkapallon MM-kisojen 2023 TV-oikeudet. Kisojen kaikki ottelut lähetetään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla. Kaikki Ylen televisioimat pelit myös suoratoistetaan Yle Areena -palvelussa täysin ilmaiseksi kaikille suomalaisille. MM-kisojen TV-lähetyksiä ei ole vielä julkaistu, mutta se mitä todennäköisimmin julkaistaan alkukesän 2023 aikana. Turnauksen otteluohjelma on kuitenkin jo julkaistu ja siitä voi katsoa otteluiden alkamisajat ja päivämäärät kakkien otteluiden osalta. Huomioithan, että otteluiden alkamisaika ja TV-lähetyksen alkamisajankohta voivat poiketa toisistaan, sillä yleensä TV-lähetys alkaa jo ennen ottelun alkua.

VUODEN 2023 JALKAPALLON MM-KISOJEN TV-AIKATAULU

Päivämäärä Alkamisaika Ottelu TV
Lauantai 5. elokuuta 2023 08:00 Sveitsi – Espanja  Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 5. elokuuta 2023 11:00 Japani – Norja  Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 6. elokuuta 2023 05:00 Hollanti – Etelä-Afrikka  Yle Areena
Sunnuntai 6. elokuuta 2023 12:00 Ruotsi – USA  Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 7. elokuuta 2023 10:30 Englanti – Nigeria  Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 7. elokuuta 2023 12:30 Australia – Tanska  Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 8. elokuuta 2023 11:00 Ranska – Marokko  Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 8. elokuuta 2023 14:00 Kolumbia – Jamaika  Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 11. elokuuta 2023 04:00 Puolivälierä 1: Espanja – Hollanti  Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 11. elokuuta 2023 10:30 Puolivälierä 2: Japani – Ruotsi  Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 12. elokuuta 2023 10:00 Puolivälierä 3: Australia – Ranska  Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 12. elokuuta 2023 13:30 Puolivälierä 4: Englanti – Kolumbia  Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 15. elokuuta 2023 11:00 Välierä 1: Espanja – Ruotsi  Yle TV2 & Yle Areena
Keskiviikko 16. elokuuta 2023 13:00 Välierä 2: Australia – Englanti  Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 19. elokuuta 2023 11:00 Pronssiottelu: Ruotsi – Australia  Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 20. elokuuta 2023 13:00 Finaali: Espanja – Englanti  Yle TV2 & Yle Areena

📺 Jalkapallon MM-kisojen 2023 täydellinen TV-aikataulu

Suomen TV-lähetykset vuoden 2023 jalkapallon MM-kisoista tulevat Ylen kanavilta. Yle on tehnyt Fifan kanssa sopimuksen kaikkien MM-otteluiden televisioinnista sekä suoratoistosta Yle Areenan kautta. Yle vastaa täten urheiluhullun suomalaiskansan tarpeisiin tarjoamalla MM-kisojen ottelut ilmaiseksi kaikkiin suomalaisiin koteihin ja nettipäätelaitteisiin.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth

Vuonna 2022 Yle myi osan miesten MM-kisojen TV-oikeuksista MTV:lle, joka tulee näyttämään vuosien 2022 ja 2026 MM-kisojen pelejä MTV3- sekä Sub-kanavillaan. Myös MTV:n televisoimat pelit näytetään ilmaiseksi. Naisten MM-kisoissa Yle ei kuitenkaan ole TV-oikeuksia jakanut, vaan näyttää kaikki pelit omilla kanavillaan sekä omassa suoratoistopalvelussaan.

TV-oikeudet tulevien MM-kisojen osalta

Yle jatkaa MM-jalkapallo-otteluiden lähetyksiä myös tulevaisuudessa. Joulukuussa 2020 julkaistun tiedotteen mukaan vuoden 2026 MM-kisojen otteluiden esitysoikeudet jaetaan tasan Ylen ja MTV:n kesken. Kisat tulevat olemaan entistä laajemmat, sillä turnaukseen osallistuu peräti 48 joukkuetta ja otteluita pelataan jopa 80. Näistä puolet näytetään Ylen kanavilla ja loput MTV:n kaupallisilla kanavilla. Tarkkaa jaottelua siitä, mitkä ottelut näytetään Ylen kanavilla ja mitkä MTV:llä, ei ole vielä julkaistu.

Tulevien naisten MM-kisojen televisoinnista ei Suomessa ole tehty vielä sopimusta.

🖥️ Seuraa vuoden 2023 MM-kisoja streamina – jalkapallon MM-kisojen suoratoisto

Toisinaan pelkät TV-lähetykset eivät ole riittäviä, jotta pystyisi seuraamaan kaikkia mahdollisia otteluita maailmanmestaruuskisojen aikana. Silloin kannattaa turvautua toiseen vaihtoehtoon eli suoratoistopalveluun. Tämä onnistuu helposti Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun avulla.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisojen suoratoisto tuo mukanaan monia erilaisia ​​etuja, eikä ole siten mikään ihme, että yhä useammat päättävät seurata otteluita tällä tavalla. Ensinnäkin voit katsella otteluita missä tahansa oletkaan, kunhan sinulla on käytössäsi internet-yhteys. Toisekseen voit katsoa ottelua jälkikäteen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta seurata ottelua reaaliajassa. Lisäksi voit keskeyttää lähetyksen milloin tahansa ja jatkaa katselua myöhemmin samasta kohtaa.

Yleensä myös mainoskatkoja on huomattavasti vähemmän tai joissakin tapauksissa niitä ei ole lainkaan, kun seuraa MM-kisoja suoratoistopalvelua käyttäen. Samaan aikaan kun televisiosta ottelua seuraavat katsojat saavat eteensä mainoksia, suoratoistopalvelut siirtyvät MM-kisastudioon, jossa asiantuntijat kommentoivat ottelun tapahtumia.

Suomalaisten onneksi tulemme näkemään kaikki ottelut Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun kautta ilman mainoksia.

Suoratoista jalkapallon MM-kisat 2023 matkapuhelimen ja tabletin kautta

Jos aiot suoratoistaa jalkapallon MM-kisoja matkapuhelimellasi tai tabletilla, onnistuu se helposti Yle Areenan mobiilisovelluksella. Toki pelkästään internet-selainta käyttäen suoratoiston seuraaminen onnistuu myös, mutta tällöin on aina kirjauduttava uudestaan Yle Areena -palveluun. Sovellusta käyttäessä tarvitsee kirjautua vain kerran ja sovellus muistaa tunnuksen ja salasanan sekä omat suosikkiohjelmat ja asetukset. Sovellus löytyy iPhone-, iPad- ja Android -laitteille ja se on ladattavissa ilmaiseksi.

Suoratoista MM-kisoja vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Tiesitkö, että voit katsoa jalkapallon MM-kisojen otteluita myös joidenkin suurimpien vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamissa suoratoistopalveluissa? Samalla kun asetat vedon jostain ottelusta, saatat saada vedonlyöntisivustolla ilmoituksen mahdollisuudesta seurata ottelun suoraa lähetystä vedonvälittäjän tarjoaman suoratoiston kautta.

Seuratessasi ottelua tällä tavalla, saat myös nopean pääsyn erilaisiin live-pelimahdollisuuksiin, jotka näkyvät ottelun aikana. Live-pelien kertoimet perustuvat täysin siihen, miltä ottelutilanne näyttää kulloisellakin hetkellä, mikä tarkoittaa, että tarkka ottelun seuranta ja sen pohjalta oikealla hetkellä tehty veikkaus on hyvin tärkeää onnistuneen vedonlyönnin tekemiseksi.

⏰ Milloin jalkapallon MM-kisat 2023 alkavat?

Vuoden 2023 jalkapallon MM-kisat alkavat torstaina 20. elokuuta. Avausottelu pelataan klo 10:00 Suomen aikaa.

📺 Kuka vastaa jalkapallon MM-kisojen TV-lähetyksistä?

Vuoden 2023 jalkapallon naisten MM-kisojen TV-lähetykset näytetään Ylen kanavilla. Yle näyttää otteluita maksuttomasti TV-kanavillaan ja Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

📱 Voinko nähdä jalkapallon MM-otteluita suoratoistopalvelussa?

Kaikki Ylen lähettämät ottelut näkyvät maksutta Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

🖥️ Kuka omistaa jalkapallon MM-kisojen 2023 TV-oikeudet?

Yle on ostanut jalkapallon MM-kisojen 2023 TV-oikeudet Fifalta. Toisin kuin miesten MM-kisoissa, naisten MM-kisoissa Yle ei jaa oikeuksia kenenkään kanssa vaan näyttää kaikki pelit omilla kanvillaan.

🎙️ Asiantuntijat, kommentaattorit ja selostajat vuoden 2023 MM-kisoissa

Huomaathan, että tietoa vuoden 2023 naisten MM-kisojen studiotiimistä ei ole vielä julkaistu. Alla oleva teksti koskee vuoden 2022 miesten MM-kisoja.

Parhaan mahdollisen kisakokemuksen ja TV-lähetyksen takaamiseksi Yle ja MTV järjestävät pelien yhteyteen kisastudiot, joihin TV-yhtiö kutsuvat asiantuntijoita kommentoimaan otteluita ja kertomaan syvällisempiä analyyseja joukkueiden pelaamisesta. Mukana kisastudioiden lähetyksissä on sekä ammattitoimittajia, jotka vievät keskustelua eteenpäin, että raudanlujia jalkapalloammattilaisia suomalaisen jalkapalloyhteisön kärkipaikoilta. Usein sekä Ylen että MTV:n jalkapallostudiot ovat koostuneet sekä Palloliiton työntekijöistä että niin entisistä kuin nykyisistäkin pelaajista ja valmentajista.

Vuoden 2022 MM-kisoissa Ylen studiotiimiin kuuluvat asiantuntijoina muun muassa jo aikaisemmista arvokisalähetyksistä tutut Antti Pohja, Erkka V. Lehtola, Marianne Miettinen ja Heidi Pihlaja sekä uutena ja todella kovana nimityksenä Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. Kisastudiota Ylellä juontavat puolestaan Riku Salminen, Manu Myllyaho, Sami Laine, Antti-Jussi Sipilä ja Milla Madetoja.

Ylen kanavilla ja Yle Areena -suoratoistopalvelussa otteluita selostavat suomeksi  Matti Härkönen, Velja Engström, Simo LeinonenTero Kainulainen, Toni Saukkola, ja Mikko Aaltonen. Ruotsinkielisistä selostuksista puolestaan vastaavat Christian Vuoljärvi, Sebastian Backman, Christoffer Herberts, Mattias Simonsen, Kristian Karlsson ja Mats Ahlnäs.

MM-kisojen lähetyksiä on yleisesti ottaen tehty sekä paikan päältä MM-kisoista että Ylen studiolta Pasilasta. Tällä kertaa Yle ei kuitenkaan lähetä paikan päälle Qatariin yhtään urheilutoimittajaa. Sen sijaan Yle lähettää Qatariin ulkomaantoimittajansa Sampo Vaarakallion ja Svenska Ylen toimittaja Sebastian Backmanin, jotka keskittyvät raportoimaan Qatarin yhteiskunnallisesta tilasta. Kyseessä on selvä linjanveto Yleltä, sillä Qatar on saanut ennen kisojen alkua paljon kritiikkiä siitä, että maa rikkoo jatkuvasti ihmisoikeuksia ja muun muassa syrjii ja laiminlyö eri vähemmistöryhmiin kuuluvia ihmisiä.

– Käsittelemme journalistisesti tapahtumat ja ilmiöt niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Jalkapallon ystävät voivat nauttia pelistä ja sen analysoinnista, mutta uutisoimme myös turnauksen varjopuolista ja puheenaiheista kaikissa välineissämme, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoi yhtiön uutisessa.