Täältä löydät koko turnauksen TV-aikataulun vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoille, joiden TV-oikeudet Yle on hankkinut. Ottelut lähetetään suorina lähetyksinä sekä Ylen että MTV:n kanavilla, sillä Yle myi osan TV-oikeuksista MTV:lle. Yle näyttää MM-kisojen peleistä 42 ja MTV 22. Kaikki Ylen televisioimat pelit myös suoratoistetaan Yle Areena -palvelussa täysin ilmaiseksi kaikille suomalaisille. MM-kisojen TV-lähetyksiä ei ole vielä julkaistu, mutta se mitä todennäköisimmin julkaistaan syksyn 2022 aikana. Turnauksen otteluohjelma on kuitenkin jo julkaistu ja siitä voi katsoa otteluiden alkamisajat ja päivämäärät kakkien otteluiden osalta. Huomioithan, että otteluiden alkamisaika ja TV-lähetyksen alkamisajankohta voivat poiketa toisistaan, sillä yleensä TV-lähetys alkaa jo ennen ottelun alkua.

VUODEN 2022 JALKAPALLON MM-KISOJEN TV-AIKATAULU

Päivämäärä Alkamisaika Ottelu TV
Lauantai 3. joulukuuta 2022 17:00 Hollanti – USA MTV3 & C More
Lauantai 3. joulukuuta 2022 21:00 Argentiina – Australia Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 17:00 Ranska – Puola Yle TV2 & Yle Areena
Sunnuntai 4. joulukuuta 2022 21:00 Englanti – Senegal Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 5. joulukuuta 2022 17:00 Japani – Kroatia Yle TV2 & Yle Areena
Maanantai 5. joulukuuta 2022 21:00 Brasilia – Etelä-Korea MTV3 & C More
Tiistai 6. joulukuuta 2022 17:00 Marokko – Espanja Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 6. joulukuuta 2022 21:00 Portugali – Sveitsi Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 9. joulukuuta 2022 17:00 Brasilia – Kroatia Yle TV2 & Yle Areena
Perjantai 9. joulukuuta 2022 21:00 Hollanti – Argentiina MTV3 & C More
Lauantai 10. joulukuuta 2022 17:00 Marokko – Portugali Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 10. joulukuuta 2022 21:00 Englanti – Ranska Yle TV2 & Yle Areena
Tiistai 13. joulukuuta 2022 21:00 Argentiina – Kroatia MTV3 & C More
Keskiviikko 14. joulukuuta 2022 21:00 Ranska – Marokko Yle TV2 & Yle Areena
Lauantai 17. joulukuuta 2022 17:00 Marokko – Kroatia MTV3 & C More
Sunnuntai 18. joulukuuta 2022 17:00 Ranska – Argentiina Yle TV2 & Yle Areena

📺 Jalkapallon MM-kisojen 2022 täydellinen TV-aikataulu

Suomen TV-lähetykset vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoista tulevat Ylen sekä MTV:n kanavilta. Yle on tehnyt FIFAn kanssa sopimuksen kaikkien MM-otteluiden televisioinnista sekä suoratoistosta Yle Areenan kautta. Yle vastaa täten urheiluhullun suomalaiskansan tarpeisiin tarjoamalla MM-kisojen ottelut ilmaiseksi kaikkiin suomalaisiin koteihin ja nettipäätelaitteisiin.

Yle kuitenkin myi osan TV-oikeuksista MTV:lle, joka tulee näyttämään MM-kisojen pelejä MTV3- sekä Sub-kanavillaan. Myös MTV:n televisoimat pelit näytetään ilmaiseksi. Ylen kanavilla nähdään MM-kisojen otteluista 42, kun taas MTV näyttää kanavillaan 22 ottelua.

TV-oikeudet tulevien MM-kisojen osalta

Yle jatkaa MM-jalkapallo-otteluiden lähetyksiä myös tulevaisuudessa. Joulukuussa 2020 julkaistun tiedotteen mukaan vuoden 2026 MM-kisojen otteluiden esitysoikeudet jaetaan tasan Ylen ja MTV:n kesken. Kisat tulevat olemaan entistä laajemmat, sillä turnaukseen osallistuu peräti 48 joukkuetta ja otteluita pelataan jopa 80. Näistä puolet näytetään Ylen kanavilla ja loput MTV:n kaupallisilla kanavilla. Tarkkaa jaottelua siitä, mitkä ottelut näytetään Ylen kanavilla ja mitkä MTV:llä, ei ole vielä julkaistu.

🖥️ Seuraa vuoden 2022 MM-kisoja streamina – jalkapallon MM-kisojen suoratoisto

Toisinaan pelkät TV-lähetykset eivät ole riittäviä, jotta pystyisi seuraamaan kaikkia mahdollisia otteluita maailmanmestaruuskisojen aikana. Silloin kannattaa turvautua toiseen vaihtoehtoon eli suoratoistopalveluun. Tämä onnistuu helposti Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun avulla.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisojen suoratoisto tuo mukanaan monia erilaisia ​​etuja, eikä ole siten mikään ihme, että yhä useammat päättävät seurata otteluita tällä tavalla. Ensinnäkin voit katsella otteluita missä tahansa oletkaan, kunhan sinulla on käytössäsi internet-yhteys. Toisekseen voit katsoa ottelua jälkikäteen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta seurata ottelua reaaliajassa. Lisäksi voit keskeyttää lähetyksen milloin tahansa ja jatkaa katselua myöhemmin samasta kohtaa.

Yleensä myös mainoskatkoja on huomattavasti vähemmän tai joissakin tapauksissa niitä ei ole lainkaan, kun seuraa MM-kisoja suoratoistopalvelua käyttäen. Samaan aikaan kun televisiosta ottelua seuraavat katsojat saavat eteensä mainoksia, suoratoistopalvelut siirtyvät MM-kisastudioon, jossa asiantuntijat kommentoivat ottelun tapahtumia.

Suomalaisten onneksi tulemme näkemään kaikki ottelut Yle Areenan ilmaisen suoratoistopalvelun kautta ilman mainoksia.

Suoratoista jalkapallon 2022 MM-kisat matkapuhelimen ja tabletin kautta

Jos aiot suoratoistaa jalkapallon MM-kisoja matkapuhelimellasi tai tabletilla, onnistuu se helposti Yle Areenan mobiilisovelluksella. Toki pelkästään internet-selainta käyttäen suoratoiston seuraaminen onnistuu myös, mutta tällöin on aina kirjauduttava uudestaan Yle Areena -palveluun. Sovellusta käyttäessä tarvitsee kirjautua vain kerran ja sovellus muistaa tunnuksen ja salasanan sekä omat suosikkiohjelmat ja asetukset. Sovellus löytyy iPhone-, iPad- ja Android -laitteille ja se on ladattavissa ilmaiseksi.

Suoratoista MM-kisoja vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Tiesitkö, että voit katsoa jalkapallon MM-kisojen otteluita myös joidenkin suurimpien vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamissa suoratoistopalveluissa? Samalla kun asetat vedon jostain ottelusta, saatat saada vedonlyöntisivustolla ilmoituksen mahdollisuudesta seurata ottelun suoraa lähetystä vedonvälittäjän tarjoaman suoratoiston kautta.

Seuratessasi ottelua tällä tavalla, saat myös nopean pääsyn erilaisiin live-pelimahdollisuuksiin, jotka näkyvät ottelun aikana. Live-pelien kertoimet perustuvat täysin siihen, miltä ottelutilanne näyttää kulloisellakin hetkellä, mikä tarkoittaa, että tarkka ottelun seuranta ja sen pohjalta oikealla hetkellä tehty veikkaus on hyvin tärkeää onnistuneen vedonlyönnin tekemiseksi.

⏰ Milloin jalkapallon MM-kisat 2022 alkavat?

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat alkavat sunnuntaina 20. marraskuuta. Avausottelu pelataan klo 18:00 Suomen aikaa.

📺 Kuka vastaa jalkapallon MM-kisojen TV-lähetyksistä?

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen TV-lähetykset näytetään jaetusti Ylen ja MTV:n kanavilla. Yle näyttää otteluita maksuttomasti TV-kanavillaan ja Yle Areena -suoratoistopalvelussa. MTV näyttää pelejä ainakin MTV3- ja Sub-kanavilla.

📱 Voinko nähdä jalkapallon MM-otteluita suoratoistopalvelussa?

Kaikki Ylen lähettämät ottelut näkyvät Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

🖥️ Kuka omistaa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen TV-oikeudet?

Yle on ostanut jalkapallon MM-kisojen 2022 TV-oikeudet Fifalta. Yle kuitenkin myi osan oikeuksista MTV:lle, joten pelejä näytetään sekä Ylen että MTV:n kanavilla.

🎙️ Asiantuntijat, kommentaattorit ja selostajat vuoden 2022 MM-kisoissa

Parhaan mahdollisen kisakokemuksen ja TV-lähetyksen takaamiseksi Yle ja MTV järjestävät pelien yhteyteen kisastudiot, joihin TV-yhtiö kutsuvat asiantuntijoita kommentoimaan otteluita ja kertomaan syvällisempiä analyyseja joukkueiden pelaamisesta. Mukana kisastudioiden lähetyksissä on sekä ammattitoimittajia, jotka vievät keskustelua eteenpäin, että raudanlujia jalkapalloammattilaisia suomalaisen jalkapalloyhteisön kärkipaikoilta. Usein sekä Ylen että MTV:n jalkapallostudiot ovat koostuneet sekä Palloliiton työntekijöistä että niin entisistä kuin nykyisistäkin pelaajista ja valmentajista.

Vuoden 2022 MM-kisoissa Ylen studiotiimiin kuuluvat asiantuntijoina muun muassa jo aikaisemmista arvokisalähetyksistä tutut Antti Pohja, Erkka V. Lehtola, Marianne Miettinen ja Heidi Pihlaja sekä uutena ja todella kovana nimityksenä Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. Kisastudiota Ylellä juontavat puolestaan Riku Salminen, Manu Myllyaho, Sami Laine, Antti-Jussi Sipilä ja Milla Madetoja.

Ylen kanavilla ja Yle Areena -suoratoistopalvelussa otteluita selostavat suomeksi  Matti Härkönen, Velja Engström, Simo LeinonenTero Kainulainen, Toni Saukkola, ja Mikko Aaltonen. Ruotsinkielisistä selostuksista puolestaan vastaavat Christian Vuoljärvi, Sebastian Backman, Christoffer Herberts, Mattias Simonsen, Kristian Karlsson ja Mats Ahlnäs.

MM-kisojen lähetyksiä on yleisesti ottaen tehty sekä paikan päältä MM-kisoista että Ylen studiolta Pasilasta. Tällä kertaa Yle ei kuitenkaan lähetä paikan päälle Qatariin yhtään urheilutoimittajaa. Sen sijaan Yle lähettää Qatariin ulkomaantoimittajansa Sampo Vaarakallion ja Svenska Ylen toimittaja Sebastian Backmanin, jotka keskittyvät raportoimaan Qatarin yhteiskunnallisesta tilasta. Kyseessä on selvä linjanveto Yleltä, sillä Qatar on saanut ennen kisojen alkua paljon kritiikkiä siitä, että maa rikkoo jatkuvasti ihmisoikeuksia ja muun muassa syrjii ja laiminlyö eri vähemmistöryhmiin kuuluvia ihmisiä.

– Käsittelemme journalistisesti tapahtumat ja ilmiöt niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Jalkapallon ystävät voivat nauttia pelistä ja sen analysoinnista, mutta uutisoimme myös turnauksen varjopuolista ja puheenaiheista kaikissa välineissämme, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoi yhtiön uutisessa.