Tältä sivulta löydät jalkapallon MM-kisojen 2023 tulokset. Julkaisemme tulokset kaikista otteluista heti ottelun päätyttyä, jotta pysyt kärryillä turnauksen tapahtumista tuoreeltaan. Vuoden 2023 naisten MM-kisat järjestetään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta – 20. elokuuta. Turnauksen aikana pelataan yhteensä 64 ottelua. Pisteet, joita joukkueet koittavat kerätä alkulohko-ottelujen aikana, määrittävät sen, mitkä joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä puolestaan jokainen ottelu pelataan niin sanotusti äkkikuolema-periaatteella – eli vain voittaja jatkaa turnauksessa.

Otteluiden aikana voit myös seurata reaaliaikaista tilannetta jalkapallon MM-kisojen livescore-seurannasta. Tällä tavalla pysyt aina ajan tasalla kentän tapahtumista etkä menetä sekuntiakaan jännittävistä ratkaisun hetkistä. Livetulokset päivittyvät alle reaaliajassa, kun otteluita on käynnissä.

JALKAPALLON MM-KISOJEN 2023 LIVETULOKSET JA LIVESEURANTA

JALKAPALLON MM-KISOJEN 2023 TULOKSET

🔢 Jalkapallon MM-kisojen 2023 tulokset – näin pisteitä jaetaan

Vuoden 2023 MM-kisojen aikana pelataan jopa 64 jännittävää jalkapallo-ottelua. Tulemme näkemään, kuinka jalkapallomaajoukkueet eri puolilta maailmaa kamppailevat tavoitteenaan selvittää tiensä aina MM-kultaan asti. Tällä sivustolla me seuraamme koko MM-turnausta ja päivitämme tälle sivulle kaikki ottelutulokset heti otteluiden päättymisen jälkeen. Tulokset ladataan suoraan Fifan verkkosivuilta.

Live-tuloksiemme avulla pysyt ajan tasalla myös käynnissä olevan ottelun sen hetkisestä tilanteesta koko ottelun ajan. Jalkapallon MM-kisojen livescore-seurannassa kerromme tehtyjen maalien lukumäärän ja sen, kuinka paljon ottelua on pelattu. Saat kaikki nämä ajantasaiset tiedot automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee erikseen päivittää sivua.

MM-kisojen lohkovaiheen otteluissa on aina arvokkaita pisteitä voitettavissa ja vain näiden arvokkaiden pisteiden avulla joukkue voi edetä pudotuspeleihin. MM-kisojen lohkot sisältävällä sivullamme näet, miten joukkueet vertautuvat toisiaan vasten. Tulokset päivitetään heti uusien ottelutulosten varmistuessa. Jokainen voitettu ottelu MM-kisojen lohkovaiheessa tarkoittaa joukkueelle kolmea sarjapistettä, kun taas tasapelistä joukkue saa yhden pisteen. Korkeintaan joukkue voi saada yhdeksän sarjapistettä alkulohkovaiheessa.

Pudotuspeleihin päästäkseen joukkueen on oltava oman lohkonsa kahden parhaan joukkueen joukossa. Joukkueet, jotka sijoittuvat kolmannelle ja neljännelle sijalle, voivat puolestaan ​​pakata laukkunsa, sillä heidän osalta turnaus päättyy lohkovaiheeseen. Parhaiden sijoitusten saavuttaminen edellyttää usein, että joukkue saa pisteitä vähintään kahdesta pelaamastaan kolmesta ottelusta.

⚽ Jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailut jalkapallon MM-kisoissa

MM-kisojen lohkovaiheen ottelut voivat päättyä tasapeliin, jolloin, kuten sanottua, pisteet jaetaan tasan joukkueiden kesken. Kun on pudotuspelien aika, ei otteluita voida päättää tasapeliin, koska jokaisessa kohtaamisessa on saatava selville voittajajoukkue. Tämä tapahtuu jatkoajan avulla, joka pelataan saman tien normaalin peliajan päätyttyä.

Jatkoaika tarkoittaa kahta 15 minuutin pelijaksoa, joiden aikana tehdyt maalit lisätään ottelun ensimmäisten 90 minuutin aikana tehtyihin maaleihin. Jalkapallossa jatkoaika pelataan aina loppuun asti riippumatta siitä, saako jompikumpi joukkue tehtyä maalin vai ei. Jos joukkueiden välillä on edelleen tasapeli jatkoajan päätyttyä, ottelu etenee rangaistuslaukauksiin.

Rangaistuslaukauskilpailussa molemmat joukkueet saavat viisi laukausta ja enemmän osumia tehnyt joukkue voittaa. Joukkueet ampuvat laukauksensa vuorotellen ja jos jompikumpi joukkueista saavuttaa johtoaseman, jota toinen ei voi enää ottaa kiinni, rangaistuslaukauskilpailu keskeytetään saman tien. Jos joukkueet sen sijaan ovat vielä viidenkin laukojen jälkeent tasatuloksessa, rangaistuslaukaukset jatkuvat yhdellä yrityksellä per joukkue, kunnes voittaja selviää.

Ottelun lopputuloksessa otetaan huomioon normaalin peliajan ja jatkoajan puitteissa tehdyt maalit. Rangaistuslaukauksiin etenevässä ottelussa vain ottelun voittanut joukkue saa yhden maalin lisää edellisen 120 minuutin peliajan lopputulokseen riippumatta siitä, montako maalia rangaistuslaukauskilpailussa on tehty.

⏰ Milloin jalkapallon 2023 MM-kisat pelataan?

Vuoden 2023 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen avausottelu pelataan torstaina 20. heinäkuuta 2023 klo 10:00 Suomen aikaa. Avausottelussa kohtaavat toinen emäntämaa Uusi-Seelanti ja Norja. Viralliset avajaiset järjestetään saman ottelun yhteydessä. MM-kisat päättyvät sunnuntaina 20. elokuuta 2023 järjestettävään finaaliin, joka potkaistaan käyntiin klo 13:00.

📣 Miten otteluita voi seurata reaaliajassa?

Voit esimerkiksi katsoa otteluita Ylen kanavilta, suoratoistaa otteluita Yle Areena -verkkopalvelussa tai seurata live-tuloksia tällä sivustolla.

🏟 Missä vuoden 2023 MM-kisat pelataan?

Vuoden 2023 naisten MM-kisat järjestetään jaetusti Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

📣 Livescore – seuraa jalkapallon MM-kisoja reaaliajassa

Koska MM-kisat pelataan tällä kertaa toisella puolella maailmaa, mikä tarkoittaa meille suomalaisille hieman epätavallisia otteluiden alkamisaikoja, voi olla vaikea löytää aikaa seurata kaikki kisojen aikana pelattavia otteluita. Tästä huolimatta kiinnostus turnausta kohtaan on yhtä suurta kuin tavallisesti, joten jokaisen on siten löydettävä vaihtoehtoisia tapoja pysyäkseen mukana vuoden kuumimmissa jalkapallojuhlissa.

Yksi ratkaisu on käyttää livescore-seurantaa eli reaaliaikaista tulosseurantaa, jota kutsutaan myös live-tulokseksi. Sen avulla voit seurata otteluiden kehitystä reaaliajassa tietokoneen, puhelimen tai tabletin kautta. Live-tuloksissa kerrotaan kaikki tehdyt maalit, kulmapotkut, keltaiset ja punaiset kortit, vapaapotkut, rangaistukset ja vaihdot, joten voit saada kattavan kuvan ottelusta näkemättä itse ottelua. Ehdottomasti parasta liveseurannassa on, että sitä päivitetään jatkuvasti eikä sinun tarvitse painaa mitään päivityspainiketta, jotta ajantasaiset tiedot tulevat näkyviin.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 aikana voit löytää live-tulokset kaikista MM-otteluista tältä sivustolta. Esittelemme tämänhetkisen tilanteen jokaisessa meneillään olevassa ottelussa, joten pysyt helposti ajan tasalla kaikesta, mitä kentällä tapahtuu. Turnaus, joka pelataan 20. heinäkuuta – 20. elokuuta, pitää sisällään yhteensä 64 ottelua, jotka kaikki ovat seurattavissa yllä mainitulla tavalla.

Live-tulokset peliyhtiöissä

Live-tuloksia jalkapallo-otteluista löytyy yleensä useista eri paikoista, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat livescore-päivitykset heidän verkkosivuillaan. Tämän ominaisuuden tarjoaminen vedonlyöntiasiakkaille on yleistymässä etenkin niiden kohteiden osalta, joihin yritys tarjoaa vedonlyöntimahdollisuuden. Joissakin tapauksissa asiakkaat voivat tehdä live-vetoja live-tuloksen seurannan yhteydessä, jolloin voit löytää hyviä kertoimia ottelun aikana tehtäville vedonlyöntikohteille.

Voidakseen osallistua peliyhtiöiden live-tuloksien seurantaan, edellytetään että sinulla on rekisteröity asiakastili, jotta voit kirjautua sisään sivustolle ja nähdä kaikkien käynnissä olevien otteluiden luettelon. Jotkut yritykset tarjoavat myös suoratoistolähetyksen otteluista niille asiakkaille, jotka ovat päättäneet veikata edes pienellä rahasummalla pelikohteen lopputuloksesta.

💥 Aiempien jalkapallon MM-kisojen tulokset numeroina

Jalkapallon miesten MM-kisat on pelattu säännöllisesti vuodesta 1930 lähtien. Turnaus on lähes satavuotisen historiansa aikana pelattu aina neljän vuoden välein, lukuun ottamatta vuosia 1942 ja 1946, jolloin kisat jäivät toisen maailmansodan takia pitämättä. Vuonna 2018, Venäjän MM-kisoissa, Panamasta ja Islannista tuli viimeisimmät uudet joukkueet, jotka ovat selviytyneet lopputurnaukseen karsintojen kautta. Vuosien varrella jopa hurjat 84 maata ovat pelanneet miesten MM-kisoissa. Vuonna 2022 saimme tosin jälleen yhden uuden maan, kun kisat järjestävä Qatar pelasi ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisoissa. Qatar ei kuitenkaan selvinnyt kisoihin karsintojen kautta, vaan sai historiansa ensimmäisen paikan järjestäjämaan osassa.

Brasilia on miesten puolella historian menestyksekkäin maa. Se on pelannut historiansa aikana jopa 114 miesten MM-kisojen ottelua. Toisena taulukossa on Saksa, jolla pelejä on takana 112. Brasilia on myös voittanut eniten otteluita, sillä se on napannut MM-kisoissa jopa 76 voittoa. Pisteiksi muutettuna tämä tarkoittaisi sitä, että joukkue on kerännyt MM-kisoista hurjat 246 pistettä. Brasilia on myös ainoa maa, joka on selviytynyt historian kaikkiin miesten MM-kisoihin.

Miesten MM-kisojen historian paras maalintekijä on saksalainen Miroslav Klose, joka ehti uransa aikana iskeä 16 maalia MM-kisoissa. Klose oli muun muassa hopeaa vuonna 2002 voittaneen Saksan joukkueen mukana ja pelasi yhteensä neljät MM-kisat. Historian toiseksi paras maalintekijä on brasilialainen Ronaldo, jolla maaleja on 15. Hyökkääjä ehti myös voittaa MM-kultaa kahdesti, vuosina 1994 ja 2002.

MIESTEN MM-KISOJEN 2022 TULOKSET

Argentina
3 - 3
Ranska
Kroatia
2 - 1
Marokko
Ranska
2 - 0
Marokko
Argentina
3 - 0
Kroatia
Marokko
1 - 0
Portugali
Englanti
1 - 2
Ranska
Kroatia
1 - 1
Brasilia
Hollanti
2 - 2
Argentina
Marokko
0 - 0
Espanja
Portugali
6 - 1
Sveitsi
Japani
1 - 1
Kroatia
Brasilia
4 - 1
Etelä-Korea
Ranska
3 - 1
Puola
Englanti
3 - 0
Senegal
Hollanti
3 - 1
USA
Argentina
2 - 1
Australia
Etelä-Korea
2 - 1
Portugali
Ghana
0 - 2
Uruguay
Kamerun
1 - 0
Brasilia
Serbia
2 - 3
Sveitsi
Kroatia
0 - 0
Belgia
Kanada
1 - 2
Marokko
Japani
2 - 1
Espanja
Costa Rica
2 - 4
Saksa
Tunisia
1 - 0
Ranska
Australia
1 - 0
Tanska
Puola
0 - 2
Argentina
Saudi-Arabia
1 - 2
Meksiko
Hollanti
2 - 0
Qatar
Ecuador
1 - 2
Senegal
Wales
0 - 3
Englanti
Iran
0 - 1
USA
Kamerun
3 - 3
Serbia
Etelä-Korea
2 - 3
Ghana
Brasilia
1 - 0
Sveitsi
Portugali
2 - 0
Uruguay
Japani
0 - 1
Costa Rica
Belgia
0 - 2
Marokko
Kroatia
4 - 1
Kanada
Espanja
1 - 1
Saksa
Tunisia
0 - 1
Australia
Puola
2 - 0
Saudi-Arabia
Ranska
2 - 1
Tanska
Argentina
2 - 0
Meksiko
Wales
0 - 2
Iran
Qatar
1 - 3
Senegal
Hollanti
1 - 1
Ecuador
Englanti
0 - 0
USA
Sveitsi
1 - 0
Kamerun
Uruguay
0 - 0
Etelä-Korea
Portugali
3 - 2
Ghana
Brasilia
2 - 0
Serbia
Marokko
0 - 0
Kroatia
Saksa
1 - 2
Japani
Espanja
7 - 0
Costa Rica
Belgia
1 - 0
Kanada
Argentina
1 - 2
Saudi-Arabia
Tanska
0 - 0
Tunisia
Meksiko
0 - 0
Puola
Ranska
4 - 1
Australia
Englanti
6 - 2
Iran
Senegal
0 - 2
Hollanti
USA
1 - 1
Wales
Qatar
0 - 2
Ecuador