Tältä sivulta löydät kaikkien vuoden 2022 maailmamestaruuskilpailujen aikana pelattujen otteluiden tulokset. Turnaus järjestetään Qatarissa 20. marraskuuta – 18. joulukuuta ja sinä aikana pelataan yhteensä 64 ottelua. Pisteet, jotka joukkueet onnistuvat saamaan alkulohkopelien aikana, ovat äärimmäisen tärkeitä pudotuspeleihin pääsemiseksi. Alla olevaa listaa päivitetään säännöllisin väliajoin ja mahdollisimman pian otteluiden päättymisen jälkeen.

Otteluiden aikana voit myös seurata ajankohtaista tilannetta jalkapallon MM-kisojen livescore-seurannasta. Tällä tavalla pysyt aina ajan tasalla kentän tapahtumista etkä menetä sekuntiakaan jännittävistä ratkaisun hetkistä.

LIVETULOKSET JA LIVESEURANTA JALKAPALLON MM 2022

JALKAPALLON MM-KISOJEN 2022 TULOKSET

🔢 Tulokset jalkapallon 2022 MM-kisoista – näin pisteitä jaetaan

Vuoden 2022 MM-kisojen aikana turnauksessa pelataan jopa 64 jännittävää jalkapallo-ottelua. Tulemme näkemään, kuinka jalkapallomaajoukkueet eri puolilta maailmaa kamppailevat tavoitteenaan selvittää tie aina MM-kultaan asti. Tällä sivustolla me seuraamme koko MM-turnausta ja päivitämme tälle sivulle kaikki ottelutulokset heti otteluiden päättymisen jälkeen. Tulokset ladataan suoraan FIFAn verkkosivuilta.

Live-tuloksiemme avulla pysyt ajan tasalla myös käynnissä olevan ottelun sen hetkisestä tilanteesta koko ottelun ajan. Jalkapallon MM-kisojen livescore-seurannassa kerromme tehtyjen maalien lukumäärän ja sen, kuinka paljon ottelua on pelattu. Saat kaikki nämä ajantasaiset tiedot automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee erikseen päivittää sivua.

MM-kisojen lohkovaiheen otteluissa on aina arvokkaita pisteitä voitettavissa ja vain näiden arvokkaiden pisteiden avulla joukkue voi edetä pudotuspeleihin. MM-tulostaulukot sisältävällä sivullamme näet, miten joukkueet vertautuvat toisiaan vasten. Tulokset päivitetään heti uusien ottelutulosten varmistuessa. Jokainen voitettu ottelu MM-kisojen lohkovaiheessa tarkoittaa joukkueelle kolmea sarjapistettä, kun taas tasapelistä joukkue saa yhden pisteen. Korkeintaan joukkue voi saada yhdeksän sarjapistettä alkulohkovaiheessa.

Pudotuspeleihin pääsemiseksi joukkueen on oltava toinen lohkon kahdesta parhaasta joukkueesta. Joukkueet, jotka sijoittuvat kolmannelle ja neljännelle sijalle, voivat puolestaan ​​pakata laukkunsa, sillä heidän osalta turnaus päättyy lohkovaiheeseen. Parhaiden sijoitusten saavuttaminen edellyttää usein, että joukkue saa pisteitä vähintään kahdesta pelaamastaan kolmesta ottelusta.

⚽ Jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailut jalkapallon MM-kisojen aikana

MM-kisojen lohkovaiheen ottelut voivat päättyä tasapeliin, jolloin, kuten sanottua, pisteet jaetaan tasan joukkueiden kesken. Kun on pudotuspelien aika, ei otteluita voida päättää tasapeliin, koska jokaisessa kohtaamisessa on saatava selville voittajajoukkue. Tämä tapahtuu jatkoajan avulla, joka pelataan saman tien normaalin peliajan päätyttyä.

Jatkoaika tarkoittaa kahta 15 minuutin pelijaksoa, joiden aikana tehdyt maalit lisätään ottelun ensimmäisten 90 minuutin aikana tehtyihin maaleihin. Jalkapallossa jatkoaika pelataan aina kokonaisuudessaan riippumatta siitä, saako jompikumpi joukkue tehtyä maalin vai ei. Jos joukkueiden välillä on edelleen tasapeli jatkoajan päätyttyä, ottelu etenee rangaistuslaukauksiin.

Rangaistuslaukauskilpailussa molemmat joukkueet saavat viisi laukausta ja enemmän osumia tehnyt joukkue voittaa. Joukkueet ampuvat laukauksensa vuorotellen ja jos jompikumpi joukkueista saa johtoaseman, jota toinen ei voi ottaa saavuttaa, rangaistuslaukauskilpailu keskeytetään ennenaikaisesti. Jos joukkueet saavat sen sijaan saman määrän laukauksia sisään vastustajan verkkoon, rangaistuslaukaukset jatkuvat yhdellä uudella yrityksellä kummankin joukkueen osalta, kunnes voittaja selviää.

Ottelun lopputuloksessa otetaan huomioon normaalin peliajan ja jatkoajan puitteissa tehdyt maalit. Rangaistuslaukauksiin etenevässä ottelussa vain ottelun voittanut joukkue saa yhden maalin lisää edellisen 120 minuutin peliajan lopputulokseen riippumatta siitä, montako maalia rangaistuslaukauskilpailussa on tehty.

⏰ Milloin jalkapallon 2022 MM-kisat pelataan?

Vuoden 2022 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen avausottelu pelataan sunnuntaina 20. marraskuuta 2022 klo 18:00 Suomen aikaa, jolloin kohtaavat isäntämaa Qatar ja Ecuador. Viralliset avajaiset järjestetään samana iltana ottelun yhteydessä. Avauspäivänä ei pelata muita otteluita. MM-kisat päättyvät sunnuntaina 18. joulukuuta 2022 järjestettävään finaaliin, joka potkaistaan käyntiin klo 17:00.

📣 Miten otteluita voi seurata reaaliajassa?

Voit esimerkiksi katsoa otteluita Ylen tai MTV:n kanavilta, suoratoistaa otteluita Yle Areena -verkkopalvelussa tai seurata live-tuloksia tällä sivustolla.

🏟 Missä vuoden 2022 MM-kisat pelataan?

Qatar järjestää tällä kertaa maailmamestaruuskilpailut ja ottelut tullaan pelaamaan Al-Khorin, Al-Rayyanin, Al-Wakrahin, Lusailin ja Dohan kaupungeissa.

📣 Livescore – seuraa jalkapallon MM-kisoja reaaliajassa

MM-kisoja ei tällä kertaa pelata tavalliseen tapaan kesälomien aikana, joten voi olla vaikeampaa järjestää tarpeeksi vapaa-aikaa kaikkien otteluiden katsomiseen televisiosta. Se, että ottelut pelataan joulukuussa, ei myöskään tee asiasta yhtään helpompaa, koska monet käyttävät vapaa-aikansa jouluvalmisteluihin. Tästä huolimatta kiinnostus turnausta kohtaan on yhtä suurta kuin tavallisesti, joten jokaisen on siten löydettävä vaihtoehtoisia tapoja pysyäkseen mukana jalkapallojuhlissa.

Yksi ratkaisu on käyttää livescore-seurantaa eli reaaliaikaista tulosseurantaa, jota kutsutaan myös live-tulokseksi. Sen avulla voit seurata otteluiden kehitystä reaaliajassa tietokoneen, puhelimen tai tabletin kautta. Live-tuloksissa kerrotaan kaikki tehdyt maalit, kulmapotkut, keltaiset ja punaiset kortit, vapaapotkut, rangaistukset ja vaihdot, joten voit saada kattavan kuvan ottelusta näkemättä itse ottelua. Ehdottomasti parasta liveseurannassa on, että sitä päivitetään jatkuvasti eikä sinun tarvitse painaa mitään päivityspainiketta, jotta ajantasaiset tiedot tulevat näkyviin.

MM-kisojen 2022 aikana voit löytää live-tulokset kaikista MM-otteluista tältä sivustolta. Esittelemme tämänhetkisen tuloksen jokaisessa meneillään olevassa ottelussa, joten pysyt helposti ajan tasalla kaikesta, mitä kentällä tapahtuu. Turnaus, joka pelataan 20. marraskuuta – 18. joulukuuta 2022, tarjoaa yhteensä 64 ottelua, jotka kaikki ovat seurattavissa yllä mainitulla tavalla.

Live-tulokset peliyhtiöissä

Live-tuloksia jalkapallo-otteluista löytyy yleensä useista eri paikoista, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat livescore-päivitykset heidän verkkosivuillaan. Tämän ominaisuuden tarjoaminen vedonlyöntiasiakkaille on yleistymässä etenkin niiden kohteiden osalta, joihin yritys tarjoaa vedonlyöntimahdollisuuden. Joissakin tapauksissa asiakkaat voivat tehdä live-vetoja live-tuloksen seurannan yhteydessä, jolloin voit löytää hyviä kertoimia ottelun aikana tehtäville vedonlyöntikohteille.

Voidakseen osallistua peliyhtiöiden live-tuloksien seurantaan, edellytetään että sinulla on rekisteröity asiakastili, jotta voit kirjautua sisään sivustolle ja nähdä kaikkien käynnissä olevien otteluiden luettelon. Jotkut yritykset tarjoavat myös suoratoistolähetyksen otteluista niille asiakkaille, jotka ovat päättäneet veikata edes pienellä rahasummalla pelikohteen lopputuloksesta.

💥 Aiempien jalkapallon MM-kisojen tulokset numeroina

Jalkapallon miesten MM-kisat on pelattu säännöllisesti vuodesta 1930 lähtien. Turnaus on lähes satavuotisen historiansa aikana pelattu aina neljän vuoden välein, lukuun ottamatta vuosia 1942 ja 1946, jolloin kisat jäivät toisen maailmansodan takia pitämättä. Vuonna 2018, Venäjän MM-kisoissa, Panamasta ja Islannista tuli viimeisimmät uudet joukkueet, jotka ovat selviytyneet lopputurnaukseen. Vuosien varrella jopa hurjat 84 maata ovat pelanneet miesten MM-kisoissa. Vuonna 2022 saamme jälleen yhden uuden maan, kun kisat järjestävä Qatar pelaa ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisoissa.

Brasilia on miesten puolella historian menestyksekkäin maa. Joukkue on tasoissa Saksan kanssa pelattujen MM-ottelujen määrässä, joita molemilla on 109 kappaletta. Brasilia on kuitenkin voittanut enemmän otteluita, sillä se on napannut MM-kisoissa jopa 73 voittoa. Pisteiksi muutettu tämä tarkoittaisi sitä, että joukkue on kerännyt MM-kisoista hurjat 237 pistettä. Brasilia on myös ainoa maa, joka on selviytynyt historian kaikkiin miesten MM-kisoihin.

MM-kisojen historian paras maalintekijä on saksalainen Miroslav Klose, joka ehti uransa aikana iskeä 16 maalia MM-kisoissa. Klose oli muun muassa hopeaa vuonna 2002 voittaneen Saksan joukkueen mukana ja pelasi yhteensä neljät MM-kisat. Historian toiseksi paras maalintekijä on brasilialainen Ronaldo, jolla maaleja on 15. Hyökkääjä ehti myös voittaa MM-kultaa kahdesti, vuosina 1994 ja 2002.