Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohko. Lohkossa pelaavat viisinkertainen maailmanmestari Brasilia, Sveitsi, Serbia ja Kamerun. Tältä sivulta näet tietoa lohkon joukkueista, lohkon otteluohjelman ja reaaliaikaisen pistetilanteen.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Brasilia
3
2
0
1
3 - 1
6
2
Sveitsi
3
2
0
1
4 - 3
6
3
Kamerun
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Serbia
3
0
1
2
5 - 8
1

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkon ottelut

G-lohkon ensimmäiset ottelut pelataan lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen viimeisenä päivänä, eli torstaina 24. marraskuuta. Vastakkain ensimmäisellä kierroksella ovat Sveitsi ja Kamerun, ja viisinkertainen maailmanmestari Brasilia sekä Serbia.

Seuraavat ottelut pelataan maanantaina 28. marraskuuta. Tällöin toisensa kohtaavat Kamerun ja Serbia sekä Sveitsi ja Brasilia. Lohkon päätöskierros pelataan koko lohkovaiheen viimeisenä päivänä 2. joulukuuta. G-lohkon ottelut ovat tuolloin iltapeleinä, joten Kamerunin ja Brasilian sekä Serbian ja Sveitsin väliset ottelut ovat viimeiset, jotka Qatarin MM-kisojen lohkovaiheessa pelataan.

Kahden ensimmäisen kierroksen ottelut tullaan pelaamaan eri aikoihin, kun taas päätöskierroksen pelit pelataan samanaikaisesti. Näin fanit voivat seurata mahdollisimman montaa ottelua ilman päällekkäisyyksiä, mutta vältytään siltä, että joukkueet voisivat päätöskierroksella varmistella jatkopaikkaansa jonkin tietyn tuloksen turvin.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohko: Otteluohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

24. marraskuuta 2022 klo 12:00: Sveitsi – Kamerun (Al Janoub Stadium)
24. marraskuuta 2022 klo 21:00: Brasilia – Serbia (Lusail Iconic Stadium)

28. marraskuuta 2022 klo 12:00: Kamerun – Serbia (Al Janoub Stadium)
28. marraskuuta 2022 klo 18:00: Brasilia – Sveitsi (Stadium 974)

2. joulukuuta 2022 klo 21:00: Kamerun – Brasilia (Lusail Iconic Stadium)
2. joulukuuta 2022 klo 21:00: Serbia – Sveitsi (Stadium 974)

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkon joukkueet pudotuspeleissä

Vuoden 2022 MM-kisojen turnauskaavio ollut jo valmiina hyvän aikaa. Tämä on mahdollistanut turnauksen potentiaalisten pudotuspeliparien tarkkailun jo ennen kuin edes tiesimme, mitkä joukkueet turnauksessa tulevat pelaamaan.

G-lohkon kaksi parasta joukkuetta saavat vastaan H-lohkon kaksi parasta maata. G-lohkon voittaja kohtaa neljännesvälierissä H-lohkon kakkosen, kun taas G-lohkon toiseksi tullut joukkue saa vastaansa H-lohkon voittaja.

G-lohkon voittaja pelaa neljännesvälieränsä Stadium 974:llä 5. joulukuuta. Vastassa sillä saattaa olla esimerkiksi Uruguay. Jos joukkue jatkaa puolivälieriin, saa se vastaansa voittajan E-lohkon voittajan ja F-lohkon kakkosen välisestä ottelusta. Mahdollisia vastustajia ovat muun muassa Espanja, Saksa ja Kroatia. Tämä ottelu pelataan 9. joulukuuta Education City Stadiumilla.

G-lohkon kakkoseksi päätynyt joukkue pelaa H-lohkon voittajaa vastaan 6. joulukuuta Lusail Iconic Stadiumilla, joka on kisojen suurin stadion. Vastustaja voi olla esimerkiksi Portugali. Tämän ottelun voittaja kohtaa F-lohkon voittajan tai E-lohkon kakkosen Dohan Al Thumama Stadiumilla 10. joulukuuta. Vastustajaksi saattaa asettua esimerkiksi Belgia, Espanja tai Saksa.

Qatarin MM-kisojen otteluohjelma

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkon voittajasuosikit

Brasilia on heittämällä ykkössuosikki voittamaan MM-kisojen G-lohkon. MM-kisojen historian menestynein maa lähtee turnaukseen sen suurimpana voittajasuosikkina, eikä ole siis ihme, että maan kuvitellaan myös seilaavan oman alkulohkonsa voittoon melko turvallisen tuntuisesti. Olisikin yllätys, jos Brasilia ei lohkoaan voittaisi. Kirkossa kuulutettu ei lohkovoitto kuitenkaan ole, sillä tästä lohkosta ei löydy yhtään heittopussia. Sveitsi, Serbia ja Kamerun ovat kaikki hyviä jalkapallojoukkueita, joilla on potentiaalia yllättää. Etenkin eurooppalainen kaksikko Sveitsi-Serbia omaa potentiaalia kaataa melkein minkä tahansa maan maailmassa. Lähtökohtaisesti joukkueet lähtevät jahtaamaan lohkon kakkospaikkaa, mutta kumpi tahansa pystyy, kaiken mennessä nappiin, shokeeraamaan valtavien paineiden kanssa tuskastelevan Brasilian. Kamerunilla on kasassa hyvä nippu pelaajia, mutta arpaonni oli sen kannalta todella epäsuotuisa tällä kertaa.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohko: voittajakertoimet

Joukkue LeoVegas Mobilebet
🇧🇷 Brasilia 1.33 1.33
🇨🇭 Sveitsi 7.00 6.50
🇷🇸 Serbia 7.00 7.50
🇨🇲 Kamerun 21.00 13.00

Jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohko: stadionit

G-lohkon otteluissa on käytössä kolme Qatarin kahdeksasta stadionista, jotka sijaitsevat kaikki hyvin lyhyiden matkojen päässä toisistaan. Lohko potkaistaan käyntiin Al Wakrahissa sijaitsevalla Al Janoub Stadiumilla, jolla pelataan myös toisen kierroksen Kamerunin ja Serbian välinen ottelu. Brasilia avaa turnauksensa Lusail Iconic Stadiumilla, joka on myös finaalin pelipaikka. Lusaililla pelataan myös Brasilian ja Kamerunin välinen päätöskierroksen peli. Sveitsi puolestaan pelaa toisen ja kolmannen kierroksen ottelunsa Stadium 974:llä.

🇧🇷​ Brasilia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Kukaan on tuskin voinut välttyä kuulemasta, että jalkapallo on Brasilian ylivoimaisesti tärkein urheilulaji – ja monen mielestä tärkein asia. Käytännössä koko maa pysähtyy ja kerääntyy yhteen katsomaan jalkapallon MM-kisoja neljän vuoden välein, ja odotukset maajoukkuetta kohtaan ovat sen mukaiset. Yksikään brasilialainen ei odota Canarinhalta mitään muuta kuin MM-kultaa. Pelaajamateriaalista maan kuudes maailmanmestaruus ei ainakaan jää kiinni. Neymar, tuore Mestarien liigan voittaja Vinicius Junior ja Gabriel Jesus ovat todellinen voimakolmikko hyökkäyksessä, ja pystyvät paitsi tehokkaaseen, myös todella näyttävään hyökkäyspeliin – brasilialaiseen tapaan. Myös joukkueen puolustus on melkoista rautaa, kun Marquinhos johtaa puolustuslinjaa, Casemiro suojaa keskikenttää ja kenties maailman paras torjuja Alisson vartioi maalia. Laitapakkien kohdalla on melkoisesti kysymysmerkkejä, mutta muilta osin Brasilia näyttää olevan todella vakuuttavassa kunnossa palatakseen mestaruuskantaan.

Faktoja Brasilian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Tite
 • Kapteeni: Neymar
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti Etelä-Amerikan MM-karsinnat
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 1.
 • Aiemmat MM-kisat: 21 (osallistunut ainoana maana kaikkiin miesten MM-kisoihin)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: viisi MM-kultaa (1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002)

Brasilian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 21:00
Brasilia – Serbia
Lusail Iconic Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 18:00
Brasilia – Sveitsi
Stadium 974

Perjantaina 2. joulukuuta klo 21:00
Kamerun – Brasilia
Lusail Iconic Stadium

Lue lisää Brasilian maajoukkueesta

🇷🇸​ Serbia jalkapallon MM-kisoissa 2022

Serbia osallistuu Qatarissa itsenäisen historiansa kolmansiin MM-kisoihin. Jugoslaviaan pitkään kuulunut kansakunta on saanut kuitenkin maistiaisia MM-kisoista myös ensin osana Jugoslaviaa ja sittemmin Serbia ja Montenegrona. Qatarin MM-kisoihin Serbia selvisi vakuuttavalla pelillä voittaen oman karsintalohkonsa ennen Portugalia. Serbialla on menestyksekäs ja upea palloiluhistoria, ja monta todella kovan luokan pelaajaa, joista avainasemassa tulee olemaan huikeassa maalivireessä oleva Aleksandr Mitrovic. Serbia on joukkue, joka saattaa todella yllättää.

Faktoja Serbian miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Dragan Stojkovic
 • Kapteeni: Dusan Tadic
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti oman karsintalohkonsa Euroopan MM-karsinnoissa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 25.
 • Aiemmat MM-kisat: kaksi (11, jos mukaan lasketaan MM-kisat Jugoslaviana sekä Serbia ja Montenegrona)
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Lohkovaihe (Jugoslavia sijoittui neljänneksi vuosina 1930 ja 1962)

Serbian ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 21:00
Brasilia – Serbia
Lusail Iconic Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 12:00
Kamerun – Serbia
Al Janoub Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 21:00
Serbia – Sveitsi
Stadium 974

Lue lisää Serbian maajoukkueesta

🇨🇭​ Sveitsi jalkapallon MM-kisoissa 2022

Sveitsi nappasi paikan Qatarin MM-kisoissa upeasti sujuneiden karsintojen jälkeen. Joukkue voitti oman lohkonsa ennen toissakesänä Euroopan mestaruuden voittanutta Italiaa, joka jäi lopulta ulos koko kisoista. Sveitsi on jäänyt ehkä hieman tutkan alle, mutta kyseessä on todella laadukas jalkapallomaa, joka tuottaa pelaajia Euroopan huippusarjoihin tasaisella tahdilla. Maa lähtee jo historiansa 12. MM-kisoihin, ja on siis todellinen vakiokävijä näissä karkeloissa. Sveitsi on kuitenkin jämähtänyt hieman ei-kenenkään-maalle. Se on lähes poikkeuksetta mukana MM-kisoissa, ja onnistuu myös useimmiten selviämään jatkoon alkulohkostaan, mutta puolivälieriin asti vauhti ei ole kantanut sitten vuoden 1954.

Faktoja Sveitsin miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Murat Yakin
 • Kapteeni: Granit Xhaka
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti karsintalohkonsa ennen Italiaa
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 14.
 • Aiemmat MM-kisat: 11
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierät (1934, 1938, 1954)

Sveitsin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 12:00
Sveitsi – Kamerun
Al Janoub Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 18:00
Brasilia – Sveitsi
Stadium 974

Perjantaina 2. joulukuuta klo 21:00
Serbia – Sveitsi
Stadium 974

Lue lisää Sveitsin maajoukkueesta

🇨🇲​ Kamerun jalkapallon MM-kisoissa 2022

Kamerunia valmentaa legendaarinen Rigobert Song, ex-pelaaja, jolla on eniten maaotteluita Kamerunin historiassa. Song johdatti maansa Afrikan mestaruuskisojen pronssille kotikisoissa viime tammikuussa, ja on saanut Kamerunin hyvään lentoon. Afrikan MM-karsintojen ratkaisevassa pudotuspelivaiheessa joukkue voitti Algerian, jota moni piti suosikkina ottelupariin. Kamerun lähtee alkulohkoonsa kuitenkin melkoisena altavastaajana, niin kova on kisojen G-lohkon taso. Kamerunilla ei myöskään ole riveissään enää todellisia maailmantähtiä, kuten monesti aiemmissa MM-kisoissa. Kamerun on kuitenkin futishullu maa, ja odotukset maajoukkuetta kohtaan ovat kovat.

Faktoja Kamerunin miesten maajoukkueesta:

 • Päävalmentaja: Rigobert Song
 • Kapteeni: Vincent Aboubakar
 • Sijoitus MM-karsinnoissa: Voitti oman karsintalohkonsa. Pudotuspeleissä kaatui Algeria
 • Sijoitus Fifa-rankingissa: 37.
 • Aiemmat MM-kisat: seitsemän
 • Paras sijoitus MM-kisoissa: Puolivälierät 1990

Kamerunin ottelut jalkapallon MM-kisojen 2022 G-lohkossa

Torstaina 24. marraskuuta klo 12:00
Sveitsi – Kamerun
Al Janoub Stadium

Maanantaina 28. marraskuuta klo 12:00
Kamerun – Serbia
Al Janoub Stadium

Perjantaina 2. joulukuuta klo 21:00
Brasilia – Kamerun
Lusail Iconic Stadium

Lue lisää Kamerunin maajoukkueesta

Lohko G jalkapallon MM-kisoissa 2018

Venäjän MM-kisoissa G-lohkossa pelasivat Belgia, Englanti, Tunisia ja Panama. Lohkossa ei suuria yllätyksiä nähty – Belgia ja Englanti marssivat pudotuspeleihin, eivätkä menettäneet pistettäkään Panamalle tai Tunisialle.

Avauskierroksella Tunisia oli kuitenkin jo yllättää Englannin. Harry Kanen rangaistuspotkumaali toisen jakson lisäajalla toi joukkueelle kuitenkin täyden pistepotin. Lohkon toisessa ottelussa Belgia murskasi Panaman tieltään lukemin 3–0.

Toisella kierroksella Belgia marssi myös Tunisian yli selvin numeroin 5-2. Englanti puolestaan paransi pelaamistaan ja möyhensi Panaman 6-1.

Lohkon jatkoon menijät olivat siis selvillä jo ennen päätöskierrosta. Lohkovoiton ratkaisseessa kamppailussa Englanti taipui Belgialle 0–1. Toisessa pelissä Tunisia voitti Panaman 1–2 ja päätti turnauksensa voittoon.