Hollanti nappasi lohkovoiton kaatamalla Qatarin melko rutiininomaisella esityksellä A-lohkon päätöskierroksella. Hollanti voitti ottelun Cody Gakpon ja Frenkie de Jongin maaleilla 2-0. Qatarista tuli kolmella tappiolla historian huonoin kisaisäntä.

Hollanti pääsi ottelun ensimmäiseen maalipaikkaan heti ottelun alussa, kun se murtautui väkisin Qatarin maalin eteen. Daley Blindin laukaus oli kuitenkin heppoinen. Hollanti avasi maalinteon vajaan puolen tunnin jälkeen, ja pitkästä aikaa cruyffilaisin elkein. Memphis Depay and Davy Klaassen pelasivat upean seinäpelin Qatarin puolustuslinjan edessä ja Cody Gakpo pääsi juoksemaan pallon kanssa Qatarin rangaistusalueelle. Nuori hyökkääjä ei erehtynyt, vaan viimeisteli varmasti alakulmaan. Hollanti hallitsi avauspuoliaikaa täysin. Joukkue vei pallonhallinnan 69-prosenttisesti ja laukaukset 10–3.

Heti toisen jakson alussa Hollanti osui uudestaan. Vain neljä minuuttia oli ehtinyt kulua, kun Klaassenin keskitys kimposi Qatarin puolustuksen kautta Memphisille, jonka lähietäisyydeltä tulleen laukauksen Meshaal Barsham hyvin torjui. Irtopallossa oli kuitenkin terävimpänä Frenkie de Jong ennen nukkuvia Qatarin puolustajia. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin peli oli olla jo 3–0. Gakpo sai pallon keskialueella ja pelasi vaihdosta tulleen Vincent Janssenin läpi. Hyökkääjä pelasi vielä epäitsekkäästi niin ikään hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleelle Steven Berghuisille, joka sai viimeistellä tyhjiin. Pallo oli kuitenkin osunut rakenteluvaiheessa Gakpon käteen.

Ottelun kuva ei Hollannin johtoasemasta huolimatta muuttunut. Pallonhallinta tasoittui hieman toisella jaksolla, mutta Oranje oli silti pallollisesti hallitsevampi osapuoli. Varsinaisen peliajan täyttyessä laukaukset olivat Hollannille 12–5 ja merkittävät maalintekopaikat 3–0. Lisäajan alussa Berghui lähetti vielä kauniin kierteisen laukauksen Qatarin rangaistusalueen rajalta, mutta ylärima pelasti Qatarin takaiskulta.

Hollanti kohtaa neljännesvälierissä B-lohkon kakkosen, joka on todennäköisimmin joko Iran tai USA. Myös Englanti ja Wales ovat kuitenkin mahdollisia vastustajia.

Qatarista puolestaan tuli tappion myötä historian ensimmäinen miesten MM-kisojen kotijoukkue, joka ei onnistu keräämään turnauksessa pistettäkään. Jo ennen päätöskierrosta oli varmistanut, että Qatar tulee olemaan historian heikoin kisaisäntä. Ennen tätä turnausta ainoa kotijoukkue, joka ei ollut selvinnyt MM-kisojen toiselle kierrokselle, oli Etelä-Afrikka vuodelta 2010. Etelä-Afrikka kuitenkin keräsi kotikisoissaan neljä pistettä.