Naisten MM-kisojen 2023 lohkot arvottiin Suomen aikaa lauantaiaamuna Uudessa-Seelannissa. Australia arvottiin vaikeaan lohkoon kotikisoissaan. Edellisten kisojen finaalipari taas kohtaa toisensa heti kättelyssä. 

Toinen kisaemäntä Australia arvottiin vaikeaan lohkoon vuoden 2023 jalkapallon MM-kisoissa. Kotijoukkueen roolissa arvonnan ykköskoriin sijoitettu Australia sai lohkoonsa hallitsevan olympiavoittajan Kanadan, kolmoskorin kärkimaihin kuuluneen Irlannin sekä kenties parhaan afrikkalaisen naisten maajoukkueen Nigerian.

Toinen äärimmäisen kiinnostava lohko on G-lohko, johon maailmanrankingin kakkonen Ruotsi arvottiin yhdessä Italian, Argentiinan ja Etelä-Afrikan kanssa. Ruotsi on lohkon selkeä suosikki, mutta kaikki muut kolme maata voivat taistella toisesta jatkopaikasta tasaväkisesti.

Edellisten MM-kisojen finaalipari puolestaan kohtaa toisensa heti lohkovaiheessa, sillä USA ja Hollanti arvottiin samaan alkulohkoon. Muut lohkon joukkueet ovat Vietnam ja yksi maanosien välisten MM-jatkokarsintojen kautta kisoihin selviävistä joukkueista.

Helmarit jäi lopulta oman karsintalohkonsa kolmanneksi hävittyään karsintojen kaksi viimeistä peliä lohkon voittaneelle Ruotsille ja lohkokakkosena MM-jatkokarsintaan edenneelle Irlannille. Irlanti jatkoi lopulta aina MM-kisoihin asti, sillä maa voitti jatkokarsinnassa Skotlannin 0–1.

Muut Euroopan MM-jatkokarsintojen voittajat olivat Sveitsi ja Portugali. Sveitsi ja Irlanti etenivät paremman lohkovaiheen menestyksen ansiosta suoraan kisoihin. Portugalin kohtalona oli puolestaan joutua maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin, jotka pelataan helmikuussa Uudessa-Seelannissa.

Jatkokarsinnoissa Portugali saa vastaansa voittajan Kamerunin ja Thaimaan välisestä ottelusta. Chile puolestaan kohtaa voittajan otteluparista Senegal – Haiti. Taiwan, Paraguay, Papua-Uusi-Guinea ja Panama pelaavat neljän joukkueen miniturnauksen viimeisestä kisapaikasta.

Vuoden 2023 MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta – 20. elokuuta. Hallitseva mestari on USA, joka voitti myös vuoden 2015 maailmanmestaruuden. USA oli finaalissa myös vuonna 2011, jolloin se kuitenkin hävisi Japanille rankkarikisan jälkeen.

Naisten MM-kisojen 2023 lohkot

Lohko A: Uusi-Seelanti, Norja, Sveitsi, Filippiinit
Lohko B:
Australia, Kanada, Irlanti, Nigeria
Lohko C:
Espanja, Japani, Costa Rica, Zambia
Lohko D:
Englanti, Kiina, Tanska, Senegal/Haiti/Chile
Lohko E:
USA, Hollanti, Vietnam, Kamerun/Thaimaa/Portugali
Lohko F:
Ranska, Brasilia, Jamaika, Taiwan/Papua-Uusi-Guinea/Paraguay/Panama
Lohko G:
Ruotsi, Italia, Argentiina, Etelä-Afrikka
Lohko H:
Saksa, Etelä-Korea, Kolumbia, Marokko

Arvontakorit ennen lohkoarvontaa (Fifa-ranking suluissa)

Arviontakori 1:
Uusi-Seelanti (22, kisaemäntä)
Australia (13, kisaemäntä)
USA (1)
Ruotsi (2)
Saksa (3)
Englanti (4)
Ranska (5)
Espanja (6)

Arviontakori 2:
Kanada (7)
Hollanti (8)
Brasilia (9)
Japani (11)
Norja (12)
Italia (14)
Kiina (15)
Etelä-Korea (17)

Arviontakori 3:
Tanska (18)
Sveitsi (21)
Irlanti (24)
Kolumbia (27)
Argentiina (29)
Vietnam (34)
Costa Rica (37)
Jamaika (43)

Arviontakori 4:
Nigeria (45)
Filippiinit (53)
Etelä-Afrikka (54)
Marokko (76)
Zambia (81)
Pudotuspelivoittaja A
Pudotuspelivoittaja B
Pudotuspelivoittaja C