Pohjois- ja Väli-Amerikan neljä heikoiten sijoitettua joukkuetta aloittaa MM-karsinnat vuoden 2026 jalkapallon MM-kisoihin tällä viikolla. MM-karsinnat jatkuvat kaikkien maanosan joukkueiden voimin kesäkuussa.

MM-karsinnat vuoden 2026 MM-kisoihin alkavat Pohjois- ja Väli-Amerikan osalta tällä viikolla, kun Anguilla kohtaa Turks- ja Caicossaaret sekä Yhdysvaltain Neitsytsaaret Britannian Neitsytsaaret ensimmäisen kierroksen ensimmäisissä pudotuspeliotteluissa.

Ensimmäisellä karsintakierroksella ovat mukana Concacafin maanosaliiton neljä huonoiten sijoitettua joukkuetta. Yhdysvaltain Neitsytsaaret ja Britannian Neitsytsaaret avaavat MM-karsinnat kohtaamalla kaksiosaisen otteluparin ensimmäisessä osaottelussa torstaina 21. maaliskuuta. Jälkimmäinen osaottelu pelataan tiistaina 26. maaliskuuta. Anguillan sekä Turks- ja Caicossaarten väliset ottelut pelataan perjantaina 22. ja tiistaina 26. maaliskuuta.

Otteluparien voittajat etenevät toiselle karsintakierroksella, jolla mukaan tulevat loput Pohjois- ja Väli-Amerikan joukkueet. Koska USA:lla, Kanadalla ja Meksikolla on MM-kisojen isäntämaina varmat paikat lopputurnauksessa, eivät ne osallistu MM-karsintoihin. Niinpä karsintoihin osallistuu kokonaisuudessaan 32 joukkuetta, joista 30 on mukana toisella kierroksella.

Toisella kierroksella joukkueet jaetaan kuuteen lohkoon, joissa kaikissa pelaa viisi joukkuetta. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, kohdaten kaikki oman lohkonsa joukkueet vain kertaalleen. Tämän jälkeen jokaisen lohkon kaksi parasta jatkaa kolmannella karsintakierrokselle. Toisen kierroksen ottelut pelataan kesäkuussa 2024 ja kesäkuussa 2025.

Kolmannella karsintakierroksella jäljellä olevat 12 joukkuetta jaetaan kolmeen lohkoon, joissa kaikissa pelaa neljä joukkuetta. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, kohdaten kaikki oman lohkonsa joukkueet kotona ja vieraissa. Jokaisen lohkon voittaja etenee suoraan vuoden 2026 MM-kisoihin.

Lisäksi kolmannen kierroksen kaksi parasta lohkokakkosta jatkaa maanosien välisiin MM-jatkokarsintoihin, joissa on jaossa vielä kaksi lisäpaikkaa MM-kisoihin. Karsintojen kolmas kierros pelataan kokonaisuudessaan syksyn 2025 aikana.


Kanada - Uusi-Seelanti