Yhdysvallat teki historiaa, kun se voitti Brasilian maanantai-iltana pelatussa Concacaf W Gold Cupin finaalissa. Snapdragon Stadiumilla San Diegossa pelattu ottelu päättyi 1-0 Yhdysvaltojen hyväksi.

Yhdysvaltojen tie finaaliin ei ollut vailla haasteita, sillä välierissä Yhdysvallat voitti Kanadan vasta rangaistuspotkukilpailussa. Joukkue myös hävisi aiemmin lohkovaiheessa Meksikolle, ja jatkoi pudotuspeleihin vasta lohkokakkosena. Mutta kun otteluiden merkitys kasvoi, myös USA:n joukkue nousi haasteen tasolle. Vaikka Brasilia aloitti finaalin vahvasti ja painosti Yhdysvaltojen puolustusta, onnistui USA komentamaan ottelun hallintaansa.

Ratkaiseva hetki koitti juuri ennen taukoa, kun USA:n kapteeni Lindsey Horan ohjasi pallon verkkoon Emily Foxin täydellisen poikittaissyötön jälkeen. Tämän jälkeen Yhdysvallat loi vielä useita vaarallisia tilanteita. Horanin maali jäi kuitenkin ottelun ainoaksi. Brasilia kamppaili kiivaasti ottelun loppusekunneille asti, mutta Yhdysvaltojen puolustus onnistui pitämään pintansa ja tuomaan maalle historiallisen mestaruuden.

Voiton myötä Yhdysvallat varmisti kaikkien aikojen 15. Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruutensa ja osoitti jälleen kerran, miksi se on historian arvostetuin naisten maajoukkue. Mestaruuden lisäksi Yhdysvaltain hyökkääjä Jaedyn Shaw valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Myös joukkueen maalivahti Alyssa Naeher palkittiin Golden Glove -palkinnolla erinomaisesta suorituksestaan tolppien välissä.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth