Meksiko ja Panama ratkaisivat keskenään CONCACAF Gold Cupin mestaruuden. Vauhdikas ottelu sisälsi runsaasti tapahtumia ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa.

CONCACAF Gold Cupin loppuottelussa ei nähty tällä kertaa pohjoisamerikkalaisjoukkueita, kun turnauksen kenties suurimmat ennakkosuosikit USA ja Kanada eivät yltäneet päätyyn asti. Kanada putosi puolivälierässä juuri Yhdysvaltoja vastaan, joka puolestaan kärsi niukan välierätappion Panamalle rangaistuspotkujen jälkeen.

Panama aloitti Meksikoa vastaan pelatun loppuottelun terävästi ja paine vihreäpaitojen päädyssä oli valtava. Jakson edetessä Meksiko nousi kuitenkin kuskin paikalle pakottaen Panaman puolustuskannalle. Pallo oli Panaman maalissa reilun puolen tunnin kohdalla, mutta Hector Martinin osuma tuomittiin lopulta paitsioksi. Näin ollen Panama selvisi puoliajalle maalittomassa tilanteessa ajoitellen onnenkin ansiosta.

Toisella jaksolla peli hieman tasoittui, mutta tempo pysyi edelleen häkellyttävän korkealla. Kummallakin joukkueella oli laadukkaita tilanteita viimeistelyn jättäessä kuitenkin toivomisen varaa. Ottelun ainoa maali näki päivänvalon kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Santiago Gimenez punnersi väkisin läpiajoon. Sijoitus takakulmaan jätti Panaman maalia vartioineen Orlando Mosqueran voimattomaksi.

Meksiko pääsi näin ollen juhlimaan turnauksen voittoa ja finaalin pelitapahtumia peilaten sen kultamitalia voidaan pitää täysin ansaittuna.

Viihdyttävä lopputurnaus tarjosi runsaasti yllätyksiä – Meksiko sai balsamia haavoilleen

Loistavasti esiintynyt Panama kuului eittämättä turnauksen valopilkkuihin ja maan ennakkoluulotonta pelaamista oli nautinto seurata. Joukkueen toista sijaa voidaan pitää loistavana saavutuksena, jonka arvoa nostaa USA:ta vastaan välierissä otettu hieno voitto.

Kanada oli yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista, joten puolivälieriin jääminen oli vaahteranlehtipaidoille ankara pettymys. Kisojen viihdearvon kannalta on kuitenkin tärkeää, että yllätyksiä tapahtuu ja useammat maat pystyvät tosissaan taistelemaan kärkisijoista.

Meksikon joukkue on kokenut viime vuosien aikana useita rajuja pettymyksiä ja maa jäi muun muassa alkulohkoon viime vuonna pelatuissa Qatarin MM-kisoissa. Tästä syystä Gold Cupin voittaminen varmasti maistuu entistä makeammalta, vaikka kyseessä ei olekaan saman mittaluokan kilpailu.


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town