Pohjois- ja Väli-Amerikan mestaruusturnaus CONCACAF Gold Cupia on tämän vuoden osalta pelaamatta enää finaali. Varhain torstaina Suomen aikaa pelatuissa välierissä kohtasivat Panama ja USA sekä Jamaika ja Meksiko.

CONCACAF Gold Cupin ensimmäinen välierä pelattiin USA:n ja Panaman välillä. San Diegon Snapdragon stadionilla pelattu ottelu lähti liikkeelle kotijoukkue Yhdysvaltojen komennossa. Cade Cowellille tarjoutui jo ensimmäisellä minuutilla loistava tilaisuus maalintekoon, mutta hänen matala laukauksensa pysähtyi vierasjoukkueen maalin tolppaan.

Panama oli ensimmäisten minuuttien ajan hieman telineissä, mutta sai tämän jälkeen juonesta paremmin kiinni. Pallo oli ensimmäistä kertaa isäntien verkossa 28. minuutilla, mutta Adalberto Carrasquillan osuma liputettiin paitsioksi.

Heti toisen jakson alkuun Panamalla oli jälleen loistavia tilaisuuksia, mutta USA:n maalia vartioinut Matt Tuner piti lukemat ennallaan. Yhdysvaltojen paras tilaisuus toisella jaksolla tarjoutui noin tunnin pelin jälkeen Jesus Ferreiralle. Hyökkääjän ohjaus painui kuitenkin takatolppaa hipoen ohi vastustajan maalista. Panama sai pallon verkkoon lisäajan loppuhetkillä Ismael Diazin toimesta, mutta tälläkin kertaa paitsioliputus pelasti kotijoukkueen.

Edessä oli jatkoaika, jonka alkajaisiksi Panama rikkoi vihdoin kuparisen. Ivan Andersonin kylmänviileä viimeistely vei Panaman ansaitusti johtoon. Jenkkiyleisö sai kuitenkin aihetta juhlaan vain hetkeä myöhemmin, Ferreira niittasi pelin komeasti tasoihin. Jatkoaika päättyi 1-1 tasalukemiin, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Panama oli pilkuilla vahvempi ja etenee näin ollen vastoin kaikkia odotuksia kilpailun finaaliin.

USA – Panama 1-2 rp. kilpailun jälkeen (0-0)

Toisessa välieräkamppailussa kohtasivat Jamaika ja Meksiko. Huikeaa turnausta pelanneen Jamaikan miehistö joutui todelliseen testiin Allegiant Stadiumilla Las Vegasissa pelatussa ottelussa. Vihreäpaitainen Meksiko sai peliin lentävän lähdön, kun pallo oli vastustajan maalissa vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Henry Martin reagoi ensimmäisenä laidalta tulleeseen keskitykseen ja latoi pelivälineen verkon perukoille.

Jamaika heräili hieman verkkaisen alkunsa jälkeen ja pystyi rakentamaan muutamia kelvollisia tilanteita. Meksikon maalia vartioinut Guillermo Ochoa selvisi kuitenkin suhteellisen vähällä työmäärällä. Luis Chavez niittasi vapaapotkusta Meksikon kahden maalin karkumatkalle, jonka jälkeen Jamaikalla oli vuori kiivettävänään.

Michail Antonio hätyytteli Meksikon maalia heti toisen jakson alkajaisiksi, mutta hänen laukauksensa karkasi keittiön puolelle. Tämän jälkeen Jamar Nicholson murtautui väkisin loistavalle maalintekosektorille, mutta sihti jätti jälleen kerran toivomisen varaa.

Meksiko kesti Jamaikan hurjan paineen ja pelin tempo alkoi hiljalleen rauhoittua. Vihreäpaitojen Roberto Alvarado paketoi pelin lisäajalla syntyneellä osumallaan, joten Meksiko jatkaa finaaliin, jossa vastaan asettuu turnauksen yllättäjä Panama. San Diegossa järjestettävä loppuottelu pelataan maanantaina klo 02:30 Suomen aikaa.

Jamaika – Meksiko 0-3

2. Henry Martin 0-1
30. Luis Chavez 0-2
93. Roberto Alvarado 0-3

Concacaf Gold Cup loppuottelu

Meksiko – Panama 17. heinäkuuta klo 02:30


Kanada - Uusi-Seelanti