CONCACAF Gold Cup eli Pohjois-Amerikan, Väli-Amerikan ja Karibian maiden välinen mestaruusturnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Selvillä on kilpailun kahdeksan parasta joukkuetta, jotka etenevät seuraavalle kierrokselle. Panaman lohkovoittoa ja Hondurasin jäämistä jatkopelien ulkopuolelle voidaan pitää pienoisina yllätyksinä.

CONCACAF Gold Cupin lohkovaihe pelattiin päätökseensä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin ja otteluparit ovat selvillä. Lohkovoittajina seuraavalle kierrokselle jatkavat USA, Meksiko, Panama ja Guatemala. Lohkokakkosina puolestaan jatkavat Jamaika, Qatar, Costa Rica ja Kanada.

A-lohko ei tarjonnut juurikaan yllätyksiä USA:n ja Jamaikan ollessa kaksi parasta joukkuetta seitsemällä pisteellään. Trinidad-Tobago ja Saint Kitts ja Nevis jäivät jatkopelien ulkopuolelle. B-lohko oli puolestaan Meksikon juhlaa, vaikka joukkue kompastuikin yhteen tappioon turnaukseen kutsun saanutta Qataria vastaan. Hondurasin jääminen kolmanneksi Qatarin taakse oli pienimuotonen yllätys ja maan kohtaloksi jäi laukkujen pakkaaminen yhdessä Haitin kanssa.

Panama oli yksi lohkovaiheen suurimmista yllättäjistä ja maa eteni C-lohkosta jatkoon yhdessä Costa Rican kanssa. Martinique ja El Salvador olivat odotetusti vaikeuksissa jääden jatkopelien ulkopuolelle. Neljännessä lohkossa Guatemala nappasi kärkipaikan ennen Kanadaa, joka on ollut viime vuosina huimassa vireessä. Guadeloupen ja Kuuban matka päättyi alkulohkoon.

CONCACAF Gold Cupin puolivälierät

Katso alta puolivälierien otteluohjelma

9. heinäkuuta klo 02:00 Panama – Qatar
9. heinäkuuta klo 04:30 Meksiko – Costa Rica
10. heinäkuuta klo 00:00 Guatemala – Jamaika
10. heinäkuuta klo 02:30 USA – Kanada


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth