Pohjois-Amerikan, Väli-Amerikan sekä Karibian maiden mestaruusturnaus CONCACAF Gold Cup on edennyt välierävaiheeseen. Viikonloppuna pelatuissa puolivälierissä ei nähty suuria yllätyksiä, mutta dramatiikkaa riitti yllin kyllin.

Varhain sunnuntaina käynnistynyt CONCACAFIN puolivälierien ensimmäinen ottelu käytiin Panaman ja turnaukseen mukaan kutsutun Qatarin välillä. Hieman yllättäen pudotuspeleihin yltänyt arabimaa ei pystynyt haastamaan vahvasti pelannutta Panamaa, joka otti selkeän 4-0 voiton. Yoel Barcenas aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla, jonka jälkeen Ismael Diaz mätti puhtaan hattutempun Qatarin verkkoon.

Panama – Qatar 4-0

19. Yoel Barcenas 1-0
56. Ismael Diaz 2-0
63. Diaz 3-0
65. Diaz 4-0

Meksikon ja Costa Rican välisestä ottelusta odotettiin tasaväkistä koitosta ja sellainen pelistä myös kehkeytyi. Kummallakin joukkueella oli pelin aikana omat hetkensä, mutta Meksiko oli lopulta terävämpi maalipaikoissaan. Molemmat maalit nähtiin toisella puoliajalla. Orbelin Pineda avasi maalihanat rangaistuspotkusta ja Erick Sanchez paketoi pelin loppuhetkien osumalla. Meksikolle siis välieräpaikka 2-0 voiton jälkeen.

Meksiko – Costa Rica 2-0

52. Orbelin Pineda 1-0
87. Erick Sanchez 2-0

Guatemalan ja Jamaikan välillä nähtiin niin ikään tiukka taistelu. Guatemala oli pelin alkuhetkillä kuskin paikalla, muttei saanut kuparista rikottua. Pelin tempo pysyi avausjaksolla todella korkealla ja kummallekkin joukkueelle tarjoutui laadukkaita maalintekopaikkoja. Jamaika sai juonesta paremmin kiinni toisella puoliajalla ja pystyi häiritsemään Guatemalan pelinrakentelua merkittävästi. Amari’i Bellin maali jäi lopulta pelin ainoaksi, joten Jamaika eteni neljän parhaan joukkoon.

Guatemala – Jamaika 0-1

51. Amari’i Bell 0-1

USA ja Kanada ratkoivat paremmuutensa pidemmän kaavan kautta – Välieräparit selvillä

Puolivälierien odotetuin kamppailu pelattiin USA:n ja Kanadan välillä. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 lukemiin molempien onnistuttua maalinteossa aivan pelin loppuhetkillä. Edessä oli näin ollen jatkoaika, joka lähti liikkeelle Kanadan komennossa. Jacob Shaffelburg vei vaahteranlehtipaidat johtoon, mutta USA tuli tasoihin Scott Kennedyn oman maalin myötä.

Ratkaisua jouduttiin hakemaan aina rangaistuspotkukilpailusta saakka, joka päättyi lopulta USA:n juhliin. Näin ollen turnauksen neljä parasta joukkuetta ovat selvillä. Välierät käynnistyvät varhain torstaina.

USA – Kanada 3-2 rp. kilpailun jälkeen (1-1)

88. Brandon Vasquez 1-0
93. Steven Vitoria 1-1

Jatkoaika

109. Jacob Shaffelburg 1-2
122. Scott Kennedy 2-2 (oma maali)

CONCACAF Gold Cup välierät

13. heinäkuuta klo 02:30 USA-Panama
13. heinäkuuta klo 05:00 Jamaika-Meksiko


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth