Lauantaina oli luvassa kaksi MM-puolivälieräottelua. Pelipäivä käynnistyi Australian ja Ranskan välisellä kamppailulla. Huikeaa kotiturnausta pelanneella Australialla oli näin ollen edessään valtava testi Herve Renardin tähtisikermää vastaan.

MM-kisojen mustaksi hevoseksi noussut Australia löi kaikki ällikällä yltämällä jatkopeleihin. Alkulohkon tähtihetkeksi jäi päätöskierroksella irronnut upea 4-0 voitto Kanadasta, jonka myötä Australia varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Neljännesvälierissä vastaan asettunut Tanska kaatui eheän esityksen jälkeen, joka nostatti kisahuumaa entisestään. Puolivälieräpaikka oli kaikkea muuta kuin mitä Australialta odotettiin, mutta joukkueella oli otteluun lähdettäessä pelkästään voitettavaa.

Ranska puolestaan sai pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa Marokon, joka oli täysin aseeton sinipaitojen paineen alla. Herve Renardin tähtisikermä oli selkeä ennakkosuosikki Australiaa vastaan ja ottelun alku lupasi joukkueelle hyvää.

Kadidiatou Diani pääsi Australian puolustuksen suosiollisella avustuksella laukomaan vaaralliselta paikalta, mutta hänen vetonsa viuhui hieman Mackenzie Arnoldin vartioiman maalin ohi.

Avausmaalin tuoksu leijaili ilmassa ja Ranska vei peliä ensimmäisen puolen tunnin ajan. Maelle Lakrarille avautui loistopaikka kulmapotkun jälkitilanteesta. Eugenie Le Sommer jatkoi taitavasti maalin kulmalle, mutta Lakrarin ohjaus karkasi taivaan tuuliin.

Australia pääsi peliin paremmin mukaan jakson loppua kohden. Keltapaidat saivat aikaan useita pallonriistoja keskialueella, joiden jälkeen joukkue lähti nopeisiin hyökkäyksiin.

Mary Fowler pääsi laukomaan kohti tyhjänä odottanutta Ranskan maalia, mutta laitapuolustaja Elisa De Almeida liukui viime hetkellä vedon tielle pelastaen maansa takaiskulta. Fowler pääsi hetkeä myöhemmin nokikkain Ranskan maalivahti, Pauline Peyraud-Magninin kanssa. Viiimeistely-yritys jäi kuitenkin puolittaiseksi, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tilanteessa.

Pelin kuva muuttui täysin toisella jaksolla – Australia nousi mukaan taisteluun

Australia aloitti toisen jakson vahvasti halliten pelin virtausta. Ranska joutui ottamaan vastaan ensimmäisten minuuttien aikana ja etenkin pirtellä pelipäällä ollut Fowler väläytteli jatkuvasti vaarallisuuttaan. Renardin suojatit olivat todellisessa pinteessä enimmäistä kertaa sitten alkulohkossa pelatun Brasilia-ottelun.

Hayley Raso laukoi vajaan tunnin kohdalla vihaisesti boksin tuntumasta ja Peyraud-Magnin joutui venymään parhaimpaansa. Vaihdosta sisään tullut Sam Kerr toi lisävirtaa Matildasin hyökkäyspelaamiseen. Kerr pelasi Folwerille tuhannen taalan paikan, mutta Peyraud-Magnin venyi uskomattomaan jalkatorjuntaan.

Täysin shokissa ollut Ranska oli pakotettu vetäytymään kuoreensa, eikä päässyt omalta alueeltaan mihinkään ensimmäisen 20 minuutin aikana.

Pelin tempo alkoi vähitellen laskea Australian hurjan alun jälkeen ja Ranska kykeni jälleen luomaan muutamia kelvollisia aihioita. Parhaimmat tekopaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Selma Bacha pääsi laukomaan hyvältä sektorilta loppuhetkillä, mutta veto suuntautui yli Australian maalista. Voittajaa ei saatu selville varsinaisen peliajan puitteissa, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Kisaemännät voittoon rangaistuspotkuilla – Henkeäsalpaava trilleri sai arvoisensa päätöksen

Ranska oli kuskin paikalla jatkoajan alussa. Pallo päätyi Australian maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Wendie Renardin katsottiin syyllistyneen rikkeeseen, joten osuma hylättiin.

Cortnee Vinelle aukesi kuin tyhjästä loistava tilaisuus toisessa päässä. Hyökkääjän jatko viuhui ulos päätyrajasta, joten ensimmäinen maali antoi edelleenkin odottaa itseään.

Arnold joutui heti jälkimmäisen vartin alkajaisiksi venymään todelliseen huippupelastukseen, kun Vicki Becho latasi rangaistusalueen tuntumasta. Paine Australian maalilla alkoi kasvaa Ranskan hakiessa aktiivisesti ratkaisua. Vahvasti esiintynyt Bacha oli yksi kentän näkyvimmistä pelaajista tehden hartiavoimin töitä molempiin suuntiin.

Vähitellen Ranskankin hyökkäysinto alkoi laantua ja joukkue valmistautui rangaistuspotkuihin ottamalla Solene Durantin Peyraud-Magninin tilalle.

Kotiyleisö sai lopulta aihetta riemuun, kun ratkaisu syntyi kymmennessä parissa. Ranskan Becho laukoi tolppaan ja Vine onnistui omassa yrityksessään, jonka myötä kolmituntiseksi venähtänyt kamppailu sai arvoisensa päätöksen. Australian uskomaton turnaus jatkuu välieriin Ranskan lähtiessä kotimatkalle.

Australia – Ranska 0-0 (1-0 rp. kilpailun jälkeen)


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth