Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnaus on edennyt välierävaiheeseen ja turnauksen neljä parasta joukkuetta ovat selvillä. Pudotuspelien kolmas kierros potkaistaan käyntiin tiistaina ja toinen ottelupari pelataan keskiviikkona. Tästä artikkelista voit lukea, mitkä joukkueet ovat mukana ja mistä seurata otteluja maksutta.

Jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälierävaihe saatiin päätökseen lauantaina. Mukaan mahtui huimia kamppailuja, kun panoksena oli pääsy turnauksen neljän parhaan joukkoon. Yllätykset eivät loppuneet neljännesvälierävaiheeseen, sillä myös puolivälierissä nähtiin todellisia jymypaukkuja, kuten Australian nappaama hieno voitto Ranskasta.

Espanjan voittoa Hollannista ei voida pitää kovinkaan yllättävänä, mutta ottelun viihdearvo nousi todella korkealle ja La Roja sai tehdä kaikkensa jatkopaikkansa eteen. Espanja tulee todennäköisesti jatkamaan iloista hyökkäyspeliään myös tiistaina Ruotsia vastaan. Länsinaapuri asettaa kuitenkin täysin uuden kokoluokan haasteen ja on monien papereissa tämän otteluparin ennakkosuosikki.

Kisojen emäntämaan, Australian voittokulku tekee luonnollisesti pelkästään hyvää turnaushuuman kannalta ja maalla on nyt realistiset mahdollisuudet edetä finaaliin saakka. Tehtävä ei kuitenkaan luonnollisesti ole helpoimmasta päästä, kun vastaan asettuu omassa puolivälierässään Kolumbian kukistanut Englanti.

Sarina Wiegmanin valmentama Lioness joutui kuitenkin erittäin koville eteläamerikkalaisia vastaan, eikä hallitseva Euroopan mestari tule saamaan mitään ilmaiseksi hurmoksessa pelaavalta Australialta.

Mistä voin katsoa jalkapallon MM-kisojen 2023 välierät?

Yle TV2 näyttää molemmat välieräottelut. Pelien seuraaminen onnistuu myös maksutta Yle-Areena suoratoistopalvelun kautta.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 välierät

Tiistaina 15. elokuuta

Espanja – Ruotsi
Klo 11:00

Keskiviikkona 16. elokuuta

Australia – Englanti
Klo 13:00


Kanada - Uusi-Seelanti