Englanti ja Kolumbia asettuivat vastakkain lauantain jälkimmäisessä välieräkamppailussa. Kolumbia oli ottelun selkeä altavastaaja, mutta yllätysvalmis joukkue asetti Sarina Wiegmanin ryhmälle täysin uudenlaisen haasteen.

MM-kisojen voittajaehdokkaisiin turnauksen alusta lähtien laskettu Englanti joutui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella erittäin koville Nigeriaa vastaan. Joukkue taisteli yli puolen tunnin ajan vajaalla Lauren Jamesin ulosajon myötä, mutta pystyi lopulta raapimaan voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kolumbian sensaatiomainen kisamatka jatkui alkulohkosta toista yllättäjää, Jamaikaa vastaan. Eteläamerikkalaiset jatkoivat hyviä otteitaan ottamalla pelitapahtumiin nähden ansaitun voiton.

Englannin ja Kolumbian välisen puolivälierän ottelun askelmerkit olivat alusta lähtien selvillä.

Lioness oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisten minuuttien aikana, kun sekä Lauren Hemp, että Alessia Russo pääsivät kokeilemaan onneaan lähietäisyydeltä. Kolumbia välttyi kuitenkin takaiskulta uhrautuvaisen blokkipelaamisen ansiosta.

Englanti jatkoi tämän jälkeen hallintaansa, mutta Kolumbian säilytti tiiviin muotonsa tehden murtautumisesta vaikeaa. Alex Greenwood pääsi puskemaan parinkympin kohdalla vapaapotkun jälkitilanteesta. Kolumbian tolppien välissä seisonut Catalina Perez Jaramillo torjui kuitenkin vaivatta.

Hetkeä myöhemmin Rachel Daly laukoi tulisesti rangaistusalueen rajalta, mutta peliväline leijaili taivaan tuuliin.

Sitkeästi taistellut Kolumbia ei kuitenkaan suostunut pelkästään ottamaan vastaan ja lähti aina onnistuneen riiston jälkeen nopeasti ylöspäin. Linda Caicedo väläytteli muutamaan otteeseen vaarallisuuttaan ja pääsi puolen tunnin kohdalle kelvolliselle tekopaikalle. Veto oli osoitteeton, mutta myrskyvaroitus oli annettu.

Kolumbian hyvä vaihe tuotti tulosta jakson loppuhetkillä, kun Leicy Santos vei maansa johtoon häikäisevällä tavalla. Rangaistusalueen kulmalta lähtenyt nosto yllätti täysin Englannin maalia vartioineen Mary Earpsin ja päätyi verkon perukoille.

Englanti näytti hämmentyneeltä Kolumbian johtomaalin jälkeen, mutta kokosi rivinsä jälleen pienen suvantovaiheen jälkeen. Pelin painopiste kääntyi väkisin kohti Kolumbian maalia ja Hemp survoi pelin tasoihin lisäajalla. Osuma syntyi Perez Jaramillon suosiollisella avustuksella, sillä maalivahti lahjoitti pallon käsistään englantilaishyökkääjien ulottuville.

Englanti runnoi itsensä väkisin jatkoon – Kolumbia ei pystynyt hyödyntämään omia tilaisuuksiaan

Toinen puoliaika käynnistyi tasaisissa merkeissä kummankaan joukkueen pääsemättä selkeästi pelin päälle. Pikkuhiljaa vaakakuppi alkoi kuitenkin jälleen kallistua Englannin puolelle. Reilun tunnin pelin jälkeen Englanti sai palkinnon yritykselleen.

Georgia Stanway lähetti terävän pystysyötön Kolumbian boksiin ja tilaisuuttaan kärkkynyt Alessia Russo laukoi joukkueensa johtoon.

Kolumbian tasoitus oli lähellä 70. minuutin kohdalla, kun Lorena Bedoya Durango lähetti vihaisen laukauksen hyvältä maalintekosektorilta. Earps esitti kuitenkin näyttävän torjunnan pitäen lukemat ennallaan.

Kolumbia sai aikaan vielä kelvollisen loppukirin, mutta enempää maaleja ei nähty. Englannille arvokas voitto ja Kolumbialle suunnaton pettymys. Englannin esitys jätti voitosta huolimatta runsaasti kysymysmerkkejä.

Englanti – Kolumbia 2-1 (1-1)

44′ 0-1 Leicy Santos
45+7′ 1-1 Lauren Hemp
63′ 2-1 Alessia Russo

 


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth