Ranska ja Marokko kohtasivat tiistain jälkimmäisessä neljännesvälieräottelussa. Herve Renardin valmentama Ranska oli pelin selkeä ennakkosuosikki sinipaitojen kuuluessa turnauksen suurimpien mestariehdokkaiden joukkoon.

Ranska avasi MM-turnauksensa yskähdellen maalittomalla tasapelillä Jamaikaa vastaan. Tämän jälkeen joukkue osoitti kuitenkin suurta luonnetta kaatamalla Brasilian hurjan taistelun jälkeen. Lohkovaiheen päätöskierroksella irronnut voitto Panamasta takasi Herve Renardin ryhmälle lohkovoiton ja paikan neljännesvälierissä.

Marokko eteni jatkoon oman lohkonsa kakkosena otettuaan 1-0 voitot sekä Etelä-Koreasta, että Kolumbiasta. Saksalta tuli takkiin rumin 6-0 lukemin, muuta kuusi pistettä riittivät maalle jatkopaikkaan.

Peli käynnistyi täysin Ranskan käsikirjoituksen mukaisesti sinisten heiluttaessa tahtipuikkoa mielensä mukaan. Maali roikkui ilmassa ensimmäisistä minuuteista lähtien ja paine Marokon päädyssä oli valtava. Sakina Karchaoui nousi väkevästi pitkin vasenta laitaa ja lähetti nappikeskityksen maalin edessä odottaneelle Kadidiatou Dianille, eikä PSG:n tähtihyökkääjä erehtynyt. Tässä vaiheessa peliä oli takana vasta vartin verran, mutta lisää oli tulossa.

Kenza Dali laukoi maansa kahden maalin johtoon Dianin esityöstä ja Marokko näytti täysin lamaantuneelta. Afrikkalaisten puolustus ei löytänyt keinoja Ranskan prässin purkamiseksi joukkueen näyttäessä todella hermostuneelta. Eugenie Le Sommer niittasi boksin tuntumasta lukemiksi 3-0 ja ottelu alkoi olla taputeltu jo ensimmäisen 25. minuutin jälkeen. Tämä näkyi myös Ranskan otteissa joukkueen alkaessa hieman hölläämään kaasujalkaansa.

Ottelu ratkesi ensimmäisen puoliajan jälkeen – Joukkueiden välinen tasoero kävi karulla tavalla selväksi

Marokko pääsi aavistuksen paremmin pallolliseen peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta ei pystynyt juurikaan luomaan laadukkaita tekopaikkoja. Ranska pystyi kontrolloimaan pelin virtausta puolivaloillakin, eikä joukkue joutunut missään vaiheessa esittämään parastaan.

Le Sommer puski pelin toisensa Vicki Bechon keskityksestä, kun ottelua oli takana 70. minuuttia. Marokko pyrki tämän jälkeen vielä näennäisesti peliin mukaan, mutta Ranska selvitti helposti vastustajansa hyökkäysyritykset. Lisämaaleja ei nähty, joten Ranska etnee puolivälieriin ottelusta, jonka viihdearvo ei noussut järin korkeaksi joukkueiden suuresta tasoerosta johtuen.

Ranska – Marokko 4-0 (3-0)

15’ 1-0 Kadidiatou Diani
20’ 2-0 Kenza Dali
23’ 3-0 Eugenie Le Sommer
70’ 4-0 Le Sommer


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth