Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnaus jatkui tiistaina kahdella ottelulla. Ensimmäisessä pelissä vastakkain asettuivat kisojen kaksi yllättää Kolumbia ja Jamaika.

Kolumbia aloitti MM-kisaurakkansa hienosti kaatamalla ensimmäisissä peleissään Etelä-Korean ja Saksan. Lohkovaiheen päätöskierroksella joukkue kärsi 1-0 tappion Marokolle, mutta voitti silti lohkonsa ennen afrikkalaisia paremman maalieronsa turvin. Varsinkin toisella kierroksella irronnut voitto Saksasta antoi hyvän käsityksen loistavasti erikoistilanteita hyödyntävän Kolumbian iskukyvystä. Lohkovoittonsa jälkeen joukkue ei lukeutunut kenenkään toivevastustajaksi neljännesvälierissä.

Jamaika puolestaan taisteli tiensä jatkopeleihin yllettyään F-lohkon toiselle sijalle. Saarivaltio piti oman päänsä puhtaana kaikissa kolmessa alkulohkon ottelussa ja lopulta yksi tehty maali Panamaa vastaan riitti kolmeen pisteeseen sekä pudotuspelipaikkaan. Jamaikan pelaamisesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tasapelit Ranskaa ja Brasiliaa vastaan kertovat paljon joukkueen laadusta.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle tunnustelevissa merkeissä. Kolumbia oli odotusten mukaisesti aavistuksen hallitsevampi osapuoli ja joukkue pyrki rakentelemaan hyökkäyksiä laitojen kautta. Daniella Arias pääsi kokeilemaan onneaan lähietäisyydeltä, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon.

Myös Leicy Santosilla oli oma tilaisuutensa yrityksen jäätyä kuitenkin puolittaiseksi. Ensimmäisen jakson paras tilaisuus tarjoutui puolustaja Jorelyn Carabalille, jonka lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus karkasi taivaan tuuliin. Jamaika puolisti todella tiivisti kytäten vastaiskun paikkoja omalla kenttäpuoliskollaan.

Kahden yllättäjän taisto päättyi Kolumbian eduksi – Jamaikan liiallinen passiivisuus kostautui

Kolumbia sai toiselle puoliajalle täydellisen startin, kun Jamaikan pakka aukesi ensimmäistä kertaa. Ana Guzman lähetti tarkan keskityksen Jamaikan puolustuksen selustaan hiipineelle Catalina Usmelle, joka otti otti kauniisti haltuun ja laukoi varmasti takanurkkaan.

Peli aukesi tämän jälkeen ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Jamaika kävi todella lähellä tasoitusta, kun Jody Brown puski sivuvapaapotkusta tolppaan. Kolumbia lähti pallon saatuaan nopeaan vastahyökkäykseen pirteällä pelipäällä olleen Linda Caicedon toimesta, mutta Mayra Tatiana Ramirez jäätyi avopaikassa.

Jamaika oli pakotettu muuttamaan pelisuunnitelmaansa tappioasemassa ja joukkue kykeni ottamaan ottelun hallintaansa. Khadija Shaw osoitti muutaman kerran vaarallisuuttaan piikissä, mutta jäi kuitenkin suhteellisen yksin kolumbialaispuolustuksen puristuksessa.

Vaihdosta sisään tullut Tiffany Cameron toi uutta virtaa Jamaikan hyökkäyspelaamiseen pystyen luomaan uhkaa eteläamerikkalaisten puolustukselle. Drew Spence pääsi puskemaan täysin vapaasti Cameronin nappikeskityksestä, mutta pallo suuntaui tolppaa nuollen maalin ohi.

Kolumbian 2-0 maali oli erittäin lähellä hetkeä myöhemmin, kun Santos pääsi kokeilemaan onneaan avopaikasta. Naisen pusku pysähtyi kuitenkin poikkipuuhun, joten lukemat säilyivät ennallaan. Kolumbia jatkaa näin ollen puolivälieriin tasaisen väännön jälkeen. Hyvän turnauksen pelannut Jamaika heräsi taisteluun voitosta liian myöhään.

Kolumbia – Jamaika 1-0 (0-0)

51’ 1-0 Catalina Usme


Brentford - Newcastle United