MM-kisojen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella nähtiin todellinen huippuottelu, kun vahvaa turnausta pelaava Ruotsi sai vastaansa USA:n. Hallitsevan maailmanmestarin kisamatka katkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen länsinaapurin edettyä seuraavalle kierrokselle.

Voitosta voittoon edennyt Ruotsi joutui ensimmäiseen todelliseen testiin sunnuntaina, kun vastaan asettui lajin mahtimaa Yhdysvallat. Tasainen ottelu päättyi lopulta keltapaitojen eduksi, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan pidemmän kaavan mukaan.

Yhdysvallat otti tahtipuikon haltuunsa pelin alkuminuuteilla määräten kenttätapahtumia. Vaarallisten tekopaikkojen luominen oli kuitenkin vaikeaa Ruotsin yhtenäisen puolustuspelaamisen ansiosta.

Lindsey Horan oli lähellä maalintekoa puolen kunnin kohdalla päästyään puskemaan kulmapotkusta. Tähtihyökkääjän yritys pysähtyi kuitenkin ylähirteen, jonka myötä Ruotsin maali säilyi koskemattomana.

Ruotsi pysyi avausjaksolla rauhallisena Yhdysvaltojen paineen alaisena ja toiselle puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Keltapaidat lähtivät jälkimmäiselle nelivitoselle aktiivisemmalla otteella, mutta USA:n aktiivinen prässipelaaminen teki hyökkäämisestä vaikeaa. Pallonhallinta tasoittui selkeästi avausjaksoon nähden Yhdysvaltojen vastatessa edelleen vaarallisemmista tekopaikoista.

Horan pääsi yrittämään toistamiseen rangaistuaslueen rajalta, mutta Ruotsin maalivahti, Zecira Musovic heittäytyi vedon tielle. Alex Morgan oli lähellä onnistumista aivan loppuhetkillä päästyään puskemaan lähietäisyydeltä. Ottelun paras pelaaja, Musovic jatkoi huimia otteittaan ja esitti upean reaktiotorjunnan pitäen lukemat ennallaan.

Edessä oli jatkoaika, joka päättyi niin ikään maalittomana. Näin ollen ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta, jonka aikana peräti viisi pelaajaa epäonnistui omissa yrityksissään. Lina Hurtigin maali osoittautui lopulta ratkaisevaksi ja Ruotsi etenee jatkoon hallitsevan maailmanmestarin kustannuksella.

Ruotsi – USA 0-0 (1-0 rp. kilpailun jälkeen)


Brentford - Newcastle United