Hollanti ja Etelä-Afrikka pelasivat varhain sunnuntaina Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen puolivälieräpaikasta. Oranssipaidat etenivät lopulta jatkoon kypsän esityksen jälkeen.

Hollannin ennakkosuosikin asemasta Etelä-Afrikkaa vastaan ei ollut pienintäkään epäselvyyttä ja joukkueiden välinen tasoero oli sunnuntaina kaikkien nähtävillä. Andreas Jonkerin valmentama Oranje sai peliin toivomansa alun, kun Jill Roord avasi maalihanat jo yhdeksän minuutin jälkeen. Tilanne syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta afrikkalaispuolustuksen epäonnistuttua purussaan ja Roordilla oli helppo työ puskea pallo verkkoon.

Hollanti vei avausjaksolla pelitapahtumia mielensä mukaan Etelä-Afrikan kytätessä vastaiskuja. Thembi Kgatlanalle avautui viimeisillä hetkillä loistava tilaisuus tuoda Etelä-Afrikka tasoihin hänen päästyään nokikkain Hollannin maalivahdin Daphne van Domselaarin kanssa. Hyökkääjän yritys jäi kuitenkin piippuun ja van Domselaar nappasi pallon haltuunsa.

Hollanti tiivisti pelaamistaan avausjakson jälkeen ja rytmitti pelin temmon mielensä mukaiseksi. Tiivis koko joukkueen puolustustyöstentely teki Etelä-Afrikan pelinrakentelusta vaikeaa, eivätkä Desiree Ellisin suojatit onnistuneet juurikaan luomaan organisoituja hyökkäyksiä.

Peli oli täysin Hollannin hallussa, mutta maan toinen maali oli melkoinen onnenkantamoinen. Lineth Beerensteyn pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi rangaistusalueen tuntumasta vaarattoman näköisesti. Kaylin Swart pyrki koppaamaan pallon haltuunsa, mutta peliväline lipsahti hänen käsiensä välistän verkon perukoille.

Etelä-Afrikan tehtävä kävi tämän jälkeen entistä vaikeammaksi, eikä joukkue saanut missään vaiheessa kirivaihdetta silmään. Linda Mothalolle aukesi viimeisellä parikymppisellä loistava tilaisuus kaventaa, mutta Van Domselaar venyi näyttävään pelastukseen pitäen lukemat ennallaan.

Hollanti jatkaa seuraavalle kierrokselle vakuuttavan ja kokonaisvaltaisen esityksen jälkeen. Etelä-Afrikan MM-urakka tuli näin ollen päätökseensä, mutta neljännesvälieräpaikka oli hieno saavutus, josta joukkue voi olla ylpeä.

Hollanti – Etelä-Afrikka 2-0

9’ 1-0 Jill Roord
68’ 2-0 Lineth Beerensteyn


Kanada - Uusi-Seelanti