Velobet

Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen neljännesvälierät käynnistyivät Sveitsin ja Espanjan välisellä ottelulla. Etukäteisarvioissa turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutunut Espanja pisti pystyyn melkoisen näytöksen ja eteni seuraavalle kierrokselle.

MM-kisojen yllättäjiin lukeutuneen Sveitsin matka katkesi tylysti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Espanja jyräsi puolivälieriin murskaavan 5-1 voiton turvin.

Tiiviisti alkulohkopeleissään puolustanut Inga Grinsin valmentama joukkue sai lunta tupaan jo viiden peliminuutin kohdalla, kun Aitana Bonmati vei Espanjan johtoon. Sveitsi ei saanut siivottua pelivälinettä omalta alueeltaan, jonka seurauksena Bonmati pääsi niittaamaan irtopallon verkon perukoille.

Sveitsi tuli tasoihin vain hetkeä myöhemmin Laia Codinan oman maalin myötä. Osuma syntyi Codinan ja maalivahti Catalina Collin ajatuskatkon seurauksena. Puolustajan karmaiseva syöttöyritys upposi häkkiin ohi maaliltaan nousseen espanjalaistorjujan.

Takaisku ei kuitenkaan lannistanut vaaleansinisessä peliasussa esiintynyttä Espanjaa, joka siirtyi jälleen johtoon reilun vartin kohdalla. Alba Maria Redondo Ferrer pääsi puskemaan lähietäisyydeltä jättäen Sveitsin maalivahti Gaelle Thalmannin vaille mahdollisuuksia.

Espanjan vyöry ei osoittanut hiipumisen merkkejä tämänkään jälkeen. Bonmatin kaunis viimeistely näytti katkaisevan Sveitsin selkärangan ja aiemmin sössinyt Codina sai hyvitystä jakson loppuhetkillä viemällä maansa 4-1 johtoon. Espanjan ylivoimasta kertoo jotain, että maalle kirjattiin avausjaksolla peräti 18 maalintekoyritystä, eikä Sveitsille ainuttakaan.

Sveitsin usko loppui toisella jaksolla – Espanjalta täydellinen reaktio Japani-tappioon

Toisella puoliajalla tempo ymmärrettävästi rauhoittui ottelun käytännössä ratkettua jo ensimmäisen nelivitosen jälkeen. Sveitsi pyrki näennäisesti peliin mukaan Espanjan kovimman hyökkäysinnon laannuttua. Meriame Terchounille tarjoutui tuhannen taalan paikka kaventaa, mutta hänen läheltä lähtenyt yrityksensä jäi heppoiseksi.

Kisojen suurimpiin tähtiin lukeutuva Jennifer Hermoso niittasi ottelun loppulukemat 70. minuutilla. Tilannetta edelsi Sveitsin puolustukselle sattunut karmaiseva harhasyöttö omalla alueella.

Peli päättyi Espanjan neljän maalin voittoon, joten alkulohkossa hyviä otteita esittäneen Sveitsin kisat tulivat päätökseensä. Espanjalta puolestaan täydellinen reaktio edellisessä pelissä Japania vastaan kärsittyyn rökäletappioon.

Sveitsi – Espanja 1-5 (1-4)

5’ 0-1 Aitana Bonmati
11’ 1-1 Laia Codina
17’ 1-2 Alba Maria Redondo Ferrer
36’ 1-3 Bonmati
45’ 1-4 Codina
70’ 1-5 Jennifer Hermoso


Sheffield United - Arsenal
AFC Bournemouth - Luton Town