MM-turnauksen toinen pudotuspeliottelu käytiin Japanin ja Norjan välillä. Edellisessä pelissään Espanjaa höykyttänyt Japani kesti ennakkosuosikin paineet ja paineli jatkoon tasapainoisen esityksen jälkeen.

Japani on ollut yksi Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen vakuuttavimmista joukkueista. Ryhmän pelaaminen kulki ihailtavalla tavalla alkulohkossa ja kolmesta pelistä tuloksena oli kolme voittoa. Sulkana hattuun Espanjaa vastaan irronnut upea 4-0 voitto. Futoshi Ikedan ryhmä jatkoi samalla otteella myös ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun vastaan asettui rimaa hipoen jatkoon edennyt Norja.

Japani oli kuskin paikalla heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä lähtien ja rummutti hyökkäyksiä kohti Norjan päätyä. Etenkin vasemmalla laidalla pelannut Jun Endo oli jatkuvasti vaarallinen aiheuttaen vastustajan puolustukselle harmaita hiuksia. Japani sai palkinnon yritykselleen varttitunnin kohdalla, kun Norjan Ingrid Engen ohjasi laidalta tulleen keskityspallon omaan maaliin.

Norja heräsi takaiskumaalin jälkeen ja nousi väkisin peliin mukaan. Tasoitus näki päivänvalon hetkeä myöhemmin, kun hyvät kisat pelannut Guro Reiten onnistui Vilde Boa Risan esityöstä. Tämän jälkeen molemmilla mailla oli omat saumansa, mutta puoliajalle lähdettiin 1-1 tasalukemissa.

Japani osoitti laatunsa toisella jaksolla – Norjan eväät loppuivat kesken

Japani sai toiselle jaksolle täydellisen startin, kun Risa Shimizu vei maansa johtoon. Norjan pakka aukesi tilanteessa turhan helposti, eikä West Hamia edustava Shimizu erehtynyt päästyään loistopaikkaan.

Norja nosti takaiskumaalin jälkeen prässipelaamisensa tasoa pystyen tekemään Japanin hyökkäyksiin lähdöistä aiempaa hitaampia. Kypsästi johtoasemassa pelannut Japani ei kuitenkaan joutunut missään vaiheessa todelliseen paniikkiin, vaan puolusti omaa aluettaan yhtenäisesti.

Loukkaantumisista kärsinyt Ada Hegerberg tuli vaihdosta kentällä, mutta kasaan parsittu Lyonin supertähti ei pystynyt muuttamaan pelin kuvaa. Hinata Miyazawa jatkoi maalitehtailuaan 81. peliminuutilla tehtyään Japanin kolmannen osuman. Kyseessä oli Miyazawan viides maali MM-turnauksen aikana, jonka myötä hän siirtyi tilastokärkeen ohi neljä maalia tehneen Alexandra Poppin.

Ottelu päättyi Japanin 3-1 voittoon eheän esityksen jälkeen. Joukkue on noussut viimeaikaisten otteidensa ansiosta yhdeksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista. Kaksijakoisen turnauksen pelannut Norja joutuu näin ollen pakkaamaan laukkunsa ja suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen. Maa jäi todella kauas parhaastaan ja varsinkin tärkeillä hetkillä riittävää puristusta ei tuntunut löytyvän. Jatkopaikka oli selkeä minimitavoite, mutta putoaminen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on silti armoton pettymys.

Japani – Norja 3-1 (1-1)

15’ 1-0 Ingrid Engen (oma maali)
20’ 1-1 Guro Reiten
50’ 2-1 Risa Shimizu
81’ 3-1 Hinata Miyazawa