Lohkovaihe on saatu päätökseen ja jalkapallon MM-kisojen 2023 neljännesvälierät alkavat lauantaina. Tästä artikkelista voit lukea, mitkä joukkueet ovat mukana pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, milloin ottelut pelataan ja mistä voit katsoa neljännesvälierät maksutta.

Tasan kaksi viikkoa kestänyt intensiivinen jalkapallon MM-kisojen lohkovaihe saatiin päätökseen torstaina, kun H-lohkon joukkueet ratkoivat turnauksen viimeiset pudotuspelipaikat. Nyt 32 maasta on jäljellä enää 16, joista jokainen alkaa viimeistään nyt haaveilla MM-kisojen mitalisijasta.

Lohkovaihe oli kenties naisten MM-kisahistorian yllätyksellisin. Torstain viimeisissä otteluissa turnausdebytantti Marokko teki uskomattoman tempun ja eteni pudotuspeleihin ennen lohkon kolmanneksi jäänyttä Saksaa. Kaksinkertainen maailmanmestari Saksa jäi nyt ensimmäistä kertaa koskaan naisten MM-kisojen pudotuspelien ulkopuolelle.

Marokko on ainoa MM-kisojen ensikertalainen, joka onnistui selvittämään tiensä jatkopeleihin. Se ei kuitenkaan ole ainoa ensikertalainen pudotuspeleissä, sillä myös Jamaika ja Etelä-Afrikka selvittivät tiensä ensimmäistä kertaa MM-kisojen tähän vaiheeseen.

Marokon tapaan myös Jamaika teki niin todellisen suurmaan kustannuksella, sillä joukkue jätti alkulohkossa taaksensa Brasilian, joka jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995. Etelä-Afrikka puolestaan eteni jalkapallon MM-kisojen 2023 neljännesvälieriin todella dramaattisten vaiheiden kautta, sillä joukkue teki ratkaisevan maalin Italiaa vastaan vasta toisen jakson lisäajalla.

MM-kisojen järjestäjämaista Uuden-Seelannin tie tyssäsi lohkovaiheeseen, mutta Australia marssi pudotuspeleihin kaatamalla lohkovaiheen päätöskierroksella nuijimalla Kanadan jopa 4-0.

Australia kohtaa neljännesvälierissä Tanskan ensi viikon maanantaina. Sen kanssa samalla puolelle pudotuspelipuuta ovat niin ikään maanantaina toisensa kohtaavat Englanti ja Nigeria sekä tiistaina vastakkain olevat Ranska ja Marokko sekä Kolumbia ja Jamaika.

Kaavion toiselta puolelta löytyvät lauantaina pudotuspelivaiheen aloittavat Sveitsi ja Espanja sekä Japani ja Norja ja sunnuntaina peleissä kohtaavat Hollanti ja Etelä-Afrikka sekä Ruotsi, joka saa vastaansa USA:n.

Mistä voin katsoa jalkapallon MM-kisojen 2023 neljännesvälierät?

Kaikki neljännesvälierien ottelut näytetään maksutta Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta. Pelejä on helppo seurata myös TV:n välityksellä, sillä Yle TV2 näyttää peleistä jokaisen Hollannin ja Etelä-Afrikan kohtaamista lukuun ottamatta.

Jalkapallon MM-kisojen 2023 neljännesvälierät

Lauantaina 5. elokuuta

Sveitsi – Espanja
Klo 08:00

Japani – Norja
Klo 11:00

Sunnuntaina 6. elokuuta

Hollanti – Etelä-Afrikka
Klo 05:00

Ruotsi – USA
Klo 12:00

Maanantaina 7. elokuuta

Englanti – Nigeria
Klo 10:30

Australia – Tanska
Klo 13:30

Tiistaina 8. elokuuta

Kolumbia – Jamaika
Klo 11:00

Ranska – Marokko
Klo 14:00


Kanada - Uusi-Seelanti