MM-kisojen suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutunut Saksa jäi Etelä-Korean kanssa nihkeään 1-1 tasapeliin ja putosi turnauksesta jo alkulohkovaiheessa. Joukkue ei onnistunut murtamaan jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen Etelä-Korean joukkuepuolustusta, eikä saanut myöskään apuja lohkon toisesta ottelusta, jossa Marokko voitti Kolumbian. Saksa jäi MM-kisojen alkulohkoon ensimmäistä kertaa historiassaan.

Saksa lähtee Etelä-Koreaa vastaan jahtaamaan paikkaa 16 parhaan joukossa. Yllättäen Kolumbialle edelliskierroksella hävinnyt viime kesän EM-kisojen hopeamitalisti tarvitsee ottelusta vähintään saman tuloksen, johon Marokko yltää lohkon toisessa ottelussa Kolumbiaa vastaan. Tappiokin voi siis riittää, jos Marokko ei ota pisteitä. Etelä-Korea puolestaan on jo käytännössä ulkona pudotuspeleistä – sen tulisi voittaa Saksa viidellä maalilla, jotta paikka neljännesvälierissä aukeaisi.

Etelä-Korean teinisensaatio, vasta 16-vuotias Casey Phair saa heti parin minuutin pelin jälkeen huipputontin, josta hänen kuuluisi laittaa joukkueensa johtoon. Saksa puolustaa todella löysästi ja menettää pallon oman rangaistusalueensa rajalla. So-Yun Ji löytää Phairin Saksan topparien välistä ja tämä pääsee nokikkain Merle Frohmsin kanssa. Saksalaisvahti tulee kuitenkin loistavasti vastaan ja onnistuu ohjaamaan laukauksen tolppaan.

Pari minuuttia myöhemmin Etelä-Korea kuitenkin shokeeraa saksalaiset menemällä johtoon. Young-Ju Li pelaa upean läpisyötön, joka puhkoo kaksi saksalaisten linjaa, ja löytää täysin ilman vartiointia jääneen So-Hyun Chon. Tottenhamin keskikenttäpelaaja viimeistelee läpiajosta varmasti ja eteläkorealaiset juhlivat.

Saksa alkaa lisätä painetta maalin jälkeen ja onnistuukin puhkomaan Etelä-Korean puolustuksen pariin otteeseen. Ensin Alexandra Popp ja Lea Schüller pelaavat hienon kombinaatiopelin, jolla Klara Bühl saadaan vapaaksi Etelä-Korean rangaistusalueelle. Viimeistely-yritys on kuitenkin todella heikko. Hetkeä myöhemmin Saksa tulee toiselta laidalta. Keskitys pomppii yli ensimmäisen linjan ja löytää jälleen vapaaksi jääneen Bühlin, mutta jälleen viimeistely karkaa ohi Etelä-Korean maalin.

Peli jatkuu Saksan hallinnassa. Eurooppalaiset hyökkäävät hyvin, mutta puolustavat umpisurkeasti. Jokainen kerta, kun Etelä-Korea pääsee pallollisena Saksan kenttäpuoliskolle, aiheuttaa turhia sydämentykytyksiä.

Juuri ennen taukoa puoliaikaa hallinnut Saksa saa lopulta kipeästi kaipaamansa tasoituksen. Svenja Huth lähettää kierteisen keskityksen oikealta laidalta ja Popp tekee sitä minkä hän parhaiten osaa – Etelä-Korean topparit jäävät täysin statisteiksi, kun Saksan ykköskärki puskee jo turnauksen neljännen maalinsa.

Maalilla Saksa nousee livetaulukossa takaisin kakkossijalle, sillä myös Marokon ja Kolumbian peli on tasatilanteessa. Iloa ei kuitenkaan kestä kauaa; Marokko menee juuri ennen taukoa 1-0 johtoon, ja jälleen Saksa on putoajan paikalla.

Kauaa eivät kaksinkertaiset maailmanmestarit aikailleet. Jo kymmenen minuuttia toisen puoliajan alun jälkeen Schüller jatkoi keskityksen kantapäällään ja Popp puski pallon Etelä-Korean maaliin. Hyökkääjä oli kuitenkin niukasti paitsiossa, eikä maalia hyväksytty. Paria minuuttia myöhemmin Saksa mursi Etelä-Korean linjat uudestaan ja Popp pääsi puskemaan Huthin keskityksestä. Ylärima kuitenkin pelasti Etelä-Korean – ja Marokon.

Vartti ennen varsinaisen peliajan loppua Sydney Lohmann löytää upealla keskityksellä, kuinka yllättävää, Poppin pään. Tällä kertaa maailman paras pääpelaaja toimittaa pallon kuitenkin suoraan Jung-Mi Kimin syliin.

Saksa pitää palloa mutta ei yksinkertaisesti löydä aukkoja Etelä-Korean puolustuksesta. Kello käy Saksan kannalta vaarallisen vähiin. Varsinainen peliaika täyttyy, eikä Etelä-Korea ole vieläkään suostunut antautumaan. Eteläkorealaiset jaksavat puolustaa todella tiiviisti ja tehdä vimmatusti töitä – tulos selvästi maistuu, vaikkei panosta enää olekaan.

Lisäajan ryömiessä eteenpäin Saksa näyttää jo täysin lamaantuneelta, eikä hermokontrolli pidä ollenkaan. Pallollinen peli on täysin lukossa ja saksalaiset purkavat turhautumisensa menemällä kaksinkamppailutilanteisiin kovaa ja typerästi. Eteläkorealaiset ottavat luonnollisesti kaikki minuutit, jotka osumat mahdollistavat.

Heikesti toisella jaksolla esiintyneiden saksalaisten ainoa toivoo makaa nyt Kolumbian tasoituksen varassa. Kolumbia onkin dominoinut toista puoliaikaa lähes miten tahtoo, mutta ei ole onnistunut murtamaan Marokon puolustusmuuria.

Lopulta hiekka valuu tiimalasista umpeen. Saksa, kaksinkertainen maailmanmestari ja viime kesän EM-hopeamitalisti jää alkulohkoon ensimmäistä kertaa koskaan naisten MM-kisojen historiassa.

Etelä-Korea – Saksa 1-1 (1-1)

6’ Cho So-Hyun 1-0
42’ Alexandra Popp 1-1