Jatkopaikan jo aiemmin varmistanut Ruotsi nappasi kakkoskokoonpanollaan rutiinivoiton selkä seinää vasten pelanneesta Argentiinasta ja eteni pudotuspeleihin G-lohkon voittajana. Ensimmäisellä kierroksella joukkue kohtaa hallitsevan maailmanmestarin USA:n.

Ruotsi lähti otteluun varmana pudotuspelijoukkueena ja myös käytännössä varmana lohkovoittajana. Ainoastaan äärimmäisen epätodennäköinen murskatappio ennakkoon heikommalle Argentiinalle voisi enää sysätä ruotsalaiset pois lohkon kärkisijalta. Päävalmentaja Peter Gerhardsson vaihtoikin lähes koko avauskokoonpanonsa edellisiin otteluihin nähden.

Argentiinan jatkohaaveet puolestaan lepäsivät sen varassa, että joukkue onnistuisi voittamaan Ruotsin, ja samaan aikaan pelattavassa lohkon toisessa ottelussa Italia ei voittaisi Etelä-Afrikkaa, eikä Etelä-Afrikka Italiaa liian monella maalilla. Argentiinalaisten leirissä siis toivottiin Etelä-Afrikan niukkaa voittoa tai tasapeliä.

Ottelu alkoi odotetusti. Ruotsi nappasi pallonhallinnan, mutta ei paineettomassa tilassa ja useiden muutoksien myötä vaikuttanut kovinkaan ratkaisukykyiseltä, vaan tyytyi lähinnä etsimään rauhassa aukkoja Argentiinan puolustuksesta. Argentiina puolestaan, jonka fanit pitivät Waikato Stadiumilla upeaa tunnelmaa yllä, tyytyi ottamaan vastaan ja iskemään nopeasti.

Jakson edetessä Argentiina alkoi päästä pelin päälle, mutta ei löytänyt keinoja Ruotsin puolustuksen murtamiseksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa kentällä nähtiinkin kaksi joukkuetta, joista kumpikin oli melko turhautunut omaan heikkoon suorittamiseensa.

Ottelu eteni yllättävän rikkonaisena. Ensimmäiseksi uhriksi joutui Argentiinan Florencia Bonsegundo, joka joutui jättämään kentän paareilla 41 minuutin jälkeen.

Toinen puoliaika alkoi rauhallisissa merkeissä. Ruotsi hyydytti ottelun tempoa pitämällä palloa, mutta ei onnistunut luomaan todellista uhkaa Argentiinan maalille. Argentiina tuntui luottavan siihen, ettei Ruotsi tee maalia, ja että yksi osuma riittäisi sille jatkopaikkaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen Ruotsin hallinta kuitenkin toi tulosta ja Argentiinan iltapuhde hankaloitui huomattavasti. Hanna Bennison sai liikaa tilaa taskussa ja pelasi oikealta laidalta Sofia Jakobssonin vauhtiin täydellisesti ajoitetulla syötöllä. San Diego Waven laituri keskitti ja Rebecka Blomqvist kävi puskemassa ottelun ensimmäisen maalin.

Maali näytti varmistaneen Argentiinan jäämisen alkulohkoon, sillä huolimatta toisen ottelun tuloksesta eteläamerikkalaisten pitäisi voittaa, mikä näytti pelitilanteisiin nähden todella epätodennäköiseltä. Joukkue ei lopulta saanut aikaiseksi kummoistakaan kiriä. Neljännetkään MM-kisat eivät lopulta tuoneet Argentiinalle sen ensimmäistä MM-voittoa.

Ruotsi sen sijaan kaunisteli loppulukemat 2-0, kun Gabriela Chavez aiheutti ruotsalaisille rangaistuspotkun. Elin Rubensson upotti pallon varmasti maaliin ja ottelu oli enää vihellystä vaille valmis.

Ruotsi eteni voiton myötä puhtaalla pelillä pudotuspeleihin. Se ei kuitenkaan saa lohkovoitostaan kummoistakaan palkintoa, sillä neljännesvälierissä vastaan tulee hallitseva maailmanmestari USA tämän viikon sunnuntaina. Tuon ottelun voittaja kohtaa puolivälierissä joko Japanin tai Norjan.

Argentiina – Ruotsi 0-2 (0-0)

67’ Rebecka Blomqvist 0-1
90’ Elin Rubensson 0-2 (rp.)