Jamaika kesti uskomattomasti 90 minuuttia Brasilian rynnistystä ja eteni jalkapallon naisten MM-kisojen pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa historiassaan. Brasilian tie päättyi lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa lähes 30 vuoteen.

Brasilia ja Jamaika lähtevät omaan päätöskierroksen otteluunsa selvin sävelin. Ottelun voittaja jatkaa pudotuspeleihin. Mikäli Ranska häviää yllättäen Panamalle, myös tasapeli riittää kummallekin joukkueelle. Ranskan voittaessa tasapeli tarkoittaa Brasilian putoamista ja Jamaikan etenemistä jatkoon.

Brasilia aloittaa ottelun terävänä ja ottaa pelin täydellisesti komentoonsa. Viiden minuutin pelin jälkeen Debinha ja Marta ovat pilkkoa Jamaikan puolustuksen osiin, mutta pallo karkaa viime hetkellä Jamaikan maalivahdille Rebecca Spencerille. Hetkeä myöhemmin sama kaksikko on luomassa uutta maalipaikkaa, mutta Vyan Sampson ehtii blokkaamaan vedon.

Muutaman minuutin kuluttua Adriana pääsee laukomaan, mutta veto suuntautuu päin Spenceriä. Hetken päästä Luana Bertolucci puskee, mutta jälleen Spencer torjuu. Ja jo seuraavasta hyökkäyksestä Tamires pääsee kokeilemaan Spencerin kykyjä uudestaan, mutta maalivahti on hereillä. Brasilian maali alkaa jo roikkua ilmassa. Ensimmäisen jakson puoliväliin tultaessa Brasília on hallinnut palloa 70-prosenttisesti.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua Ary Borges nostaa pallon taitavasti Jamaikan linjan taakse ja Tamires pääsee laukomaan, mutta Spencer venyy siihenastisen ottelun parhaaseen torjuntaan.

Brasilia kontrolloi ensimmäistä puoliaikaa käytännössä miten haluaa, mutta ei onnistu rakentamaan yhtään absoluuttista huippupaikkaa. Maaliodottamaa joukkue luo kuitenkin 0,63 maalin edestä, ja jos sama jatkuu toisella jaksolla, on pallo todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin Jamaikan maalissa.

Toisen puoliajan alkaessa Ranska johtaa Panamaa 4-1, joten joukkueet tietävät, että Jamaikalle riittää tasapeli neljännesvälieräpaikkaan. Brasilia puolestaan on pakkovoiton edessä.

Brasilia myös osoittaa tilanteen pelaamisellaan. Pelin painopiste vyöryy Jamaikan päätyyn väkisin kerta toisensa jälkeen, eivätkä väliamerikkalaiset pääse pallon kanssa edes puoleen kenttään. Marta näyttää jo kertaalleen karkaavan puolittaiseen läpiajoon, mutta Jamaika puolustaa tilanteen loistavasti.

Tunnin pelin jälkeen hermot alkavat saada otetta brasilialaisista, jotka kuitenkin määräävät ottelun tahdin edelleen. Ratkaisuista tuntuu kuitenkin puuttuvan se rentous, joka niissä näkyi toisen jakson alkuhetkillä. Puoliajan puoliväliin tultaessa Brasilia on pitänyt palloa yli 80-prosenttisesti.

Kello käy Brasiliaa vastaan, eikä Jamaikan puolustus murru. Myös Brasilian omat otteet alkavat heiketä. Brasilian uskon loppuessa Jamaika pääsee hyökkäämään, mutta Khadija Shaw’n upea soolo päättyy vain laukaukseen, joka karkaa yli Brasilian maalin.

Varsinaisen peliajan tullessa täyteen Brasilia saa vapaapotkun läheltä rangaistusalueen rajaa. Andressa laukoo, mutta päin Spenceriä. Lisäajan viimeisellä minuutilla Brasilia saa vielä viimeisen mahdollisuutensa kulmapotkusta. Pallo putoaa keskelle sekasortoa brasilialaisten jalkoihin, mutta kukaan ei saa kunnon vetoa aikaan. Peliväline pomppaa korkealle ja Debinha pääsee puskemaan, mutta ei saa voimaa puskun taakse. Spencer koppaa pallon helposti.

Jamaika jatkaa naisten MM-kisojen pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa historiassaan. Brasilian turnaus puolestaan päättyy alkulohkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995. Samalla todennäköisesti päättyy myös MM-historian parhaan maalintekijän Martan maajoukkueura.

Jamaika – Brasilia 0-0 (0-0)


Kanada - Uusi-Seelanti