Englanti eteni vuoden 2023 naisten MM-kisojen neljännesvälieriin lohkovoittajana. Lohkovoitto varmistui, kun joukkue nappasi vakuuttavan 6-1 Kiinasta tiistaina. Englannin jälkeen lohkokakkosena pudotuspeleihin jatkaa Tanska. Englanti kohtaa neljännesvälierissä Nigerian, kun Tanska taas saa vastaansa emäntämaa Australian. Haitin ja Kiinan matka tässä turnauksessa päättyi alkulohkoon.

Tiistain iltapäiväotteluissa pelattiin jatkopaikoista D-lohkossa, joka oli ennen päätöskierrosta yksi niistä lohkoista, jossa vielä kaikilla joukkueilla oli ainakin teoreettinen mahdollisuus edetä pudotuspeleihin. Lohkoa johtanut Englanti kohtasi omassa ottelussaan Kiinan, jolla oli voitolla mahdollisuus nousta Englannin kanssa kuuteen pisteeseen ja lohkokärkeen. Tanska puolestaan pelasi Haitia vastaan. Tanska oli ennen päätöskierrosta lohkokolmosena kolmella pisteellä ja Haiti lohkojumbona nollalla pisteellä. Haitin olisi jatkopaikan eteen pitänyt paitsi voittaa Tanska, myös ohittaa sekä se että Kiina maalierovertailussa.

Haiti – Tanska 0-2 (0-1)

22’ Pernille Harder 0-1 (rp.)
90+10’ Sanne Troelsgaard 0-2

Tanska näytti saaneen omaan otteluunsa unelma-alun, kun puolustaja Simone Boye Sörensen iski pallon Haitin verkkoon jo neljän minuutin pelin jälkeen. VAR-tarkastuksen jälkeen osuma tuomittiin kuitenkin paitsioksi.

Haiti oli yllättänyt MM-kisojen aikana lähes kaikki tiiviillä puolustuspelaamisellaan, jolla se piti ahtaalla sekä Kiinaa että Englantia. Joukkue kuitenkin antoi kummassakin ottelussa vastustajalleen yhden rangaistuspotkun, mikä riitti kummankin ottelun häviämiseen, kun joukkue ei onnistunut itse maalinteossa kertaakaan.

Sama tarina näytti jatkuvan Tanskaa vastaan, kun juuteille tuomittiin rankkari kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen käsivirheen vuoksi. Tanskan suurin tähti Pernille Harder ei erehtynyt, vaan vei joukkueensa helpottavaan johtoon. Haitin maalivahti Kerly Theus paljasti aikeensa aivan liian aikaisin, ja Harder sai käytännössä vain sijoittaa pallon tyhjään maaliin.

Harder iski pallon Haitin maaliin uudestaan vielä ennen taukoa, mutta jälleen kerran VAR-tarkastus pelasti Haitin takaiskuilta.

Tanskalaiset vaikuttivat toisella jaksolla tyytyväisiltä maalin johtoonsa, eivätkä antaneen Haitille sellaista painetta, johon heidän olisi materiaalinsa puolesta pitänyt pystyä. Haiti puolestaan yritti aktiivisesti hyökätä ja aiheuttaa ongelmia Tanskan puolustukselle pitääkseen pudotuspelihaaveensa elossa.

Hyökkääminen kuitenkin tarjosi Tanskalle tilaa vastaiskuihin. Yhden tällaisen jälkeen Tanska sai kulmapotkun, jonka päätteeksi Harder puski pallon jo kolmannen kerran tässä ottelussa Haitin verkkoon. Jälleen kerran VAR-tarkastus kuitenkin hylkäsi maalin.

Sanne Troelsgaard viimeisteli ottelun loppulukemat vielä minuutti ennen ottelun päättymistä. Tanska jatkoi odotetusti lohkon kakkosena pudotuspeleihin ja kohtaa Australian ensi viikon maanantaina.

Englanti – Kiina 6-1 (3-0)

4’ Alessia Russo 1-0
26’ Lauren Hemp 2-0
41’ Lauren James 3-0
57’ Wang Shuang 3-1 (rp.)
65’ Lauren James 4-1
77’ Chloe Kelly 5-1
84’ Rachel Daly 6-1

Englanti sai Kiinaa vastaan lentävän lähdön, kun Alessia Russo vei maansa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen upealla laukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta. Maali pudotti Kiinan samalla Tanskan taakse lohkokolmoseksi livesarjataulukossa.

Kiina ei missään kohtaa toipunut taistelemaan jatkopaikasta. Ensimmäisen jakson aikana Englanti iski vielä kahdesti, ensin Lauren Hempin ja sitten Lauren Jamesin toimesta, ja sysäsi Kiinan yhä suurempaan alhoon. Ennen taukoa James näytti vielä lisäävän johdon neljään, mutta maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen.

Toisen jakson alkaessa Kiina oli pudonnut jo kauas pudotuspelipaikasta, sillä ennen päätöskierrosta sen kanssa tasapisteissä ollut Tanska johti omaa otteluaan Haitia vastaan. Englanti puolestaan näytti jo varmalta lohkovoittajalta. Kiina sai kuitenkin kipeästi kaipaamansa tasoituksen, kun Wang Shuang onnistui tuomaan joukkueensa kahden maalin päähän rangaistuspotkusta.

Sen lähemmäksi Kiina ei päässyt. James iski hetkeä myöhemmin ottelun toisen ja turnauksen kolmannen maalinsa. Turvallisen tuntuisessa johdossa oleva Englanti aloitti vaihtoruletin avainpelaajiaan lepuuttaakseen ja jäädyttämään ottelua.

Englannin puolustus ei herpaantunut missään kohtaa, eikä Kiinalla juuri ollut mahdollisuuksia. Chloe Kelly ja Rachel Daly kaunistelivat vielä loppulukemiksi 6-1. Englanti kohtaa omassa neljännesvälierässään Nigerian, joka jätti yllättäen B-lohkossa Kanadan taakseen. Myös näiden maiden välinen ottelu pelataan ensi maanantaina.

Lopputulokset, D-lohko

Englanti, 9p (16 joukkoon)
Tanska, 6p (16 joukkoon)
Kiina, 3p
Haiti, 0p