Japani antoi maanantaiaamuna oppitunnin kurinalaisesta puolustuspelaamisesta ja tilanteenvaihtojen dominoinnista, kun se möyhensi yhden kesän MM-kisojen suurimmista suosikeista pidetyn Espanjan peräti 4-0. Voiton myötä Japani nappasi C-lohkon kärkipaikan. Espanja jatkaa pudotuspeleihin lohkokakkosena.

Ottelu alkoi odotetusti. Espanja otti pallonhallinnan ja oli jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen pitänyt palloa yli 80-prosenttisesti. Japani kuitenkin osoitti vaarallisuutensa vastaiskuissa jo kahdentoista minuutin kohdalla, kun Jun Endo löysi puolesta kentästä lähteneellä läpisyötöllä Hinata Miyazawan, joka ei erehtynyt päästyään nokikkain Espanjan maalivahdin Misan kanssa.

Ottelun kulku jatkui samanlaisena. Espanja piti palloa niin paljon kuin halusi, eikä Japani oikein edes pyrkinyt riistämään pelivälinettä takaisin itselleen. Japani kuitenkin sumputti oman rangaistusalueensa edustan niin tiiviisti, ettei Espanja löytänyt keinoja maalipaikoille etenemiseen.

Pallon saadessaan Japani pyrki lähtemään nopeasti vastahyökkäykseen. Näin kävi myös puolen tunnin pelin jälkeen, kun joukkue siirtyi yllättävästi jo kahden maalin johtoon. Espanja nosti ryhmitystään jopa hienoisella riskillä korkealla Japanin kenttäpuoliskolle, mikä jätti valtavan tyhjän tilan joukkueen puolustuksen selustaan.

Tämän Japani myös hyödynsi. Joukkue pelasi pallonriiston jälkeen pelivälineen nopeasti tyhjään tilaan ja pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Miyazawa vaihtoi painopisteen puolustajan selustaan Riko Uekille, joka näytti jo hukanneen tilaisuutensa turhalla hidastelulla. Japanin sai kuitenkin haastolla jalkansa vapaaksi ja laukaus löysi tiensä Irene Paredesin jalan kautta Espanjan maaliin.

Hetki ennen taukoa otteluun altavastaajana lähtenyt Japani iski jo kolmannen maalinsa. Paredes antoi keskialueella todella huolimattoman syötön ja Japani pääsi taas nopeaan tilanteenvaihtoon. Ueki haastoi tempokuljetuksellaan ja Espanjan keskuspuolustuksen pelinluku petti aivan totaalisesti. Miyazawa jäi täysin ilman vartiointia, sai pallon vauhtiin Uekilta ja ohitti Misan hienolla laukauksella yläkulmaan.

Upean ensimmäisen puoliajan pelannut Miyazawa sai jättää kentän tauolla, todennäköisesti puhtaana lepuutustoimenpiteenä edessä olevaa neljännesvälieräottelua ajatellen. Myös Espanja teki yhden vaihdon, kun Oihane Hernandez korvasi ensimmäisellä jaksolla kuumana käyneen kapteenin Olga Carmonan.

Espanja sai siihenastisen ottelun parhaan paikkansa heti toisen jakson alkuun, kun Ona Batlle pääsi nousemaan Japanin rangaistusalueelle estelyittä. Laukaus karkasi kuitenkin selvästi ohi maalista.

Espanja jatkoi toisella puoliajalla uskollisena omalle tyylilleen, mutta lyhytsyöttöpeli ja tarjonnut minkäänlaisia aseita Japanin tiiviin puolustusmuurin murtamiseksi. Espanja olisi voinut jatkaa yrittämistään vaikka koko päivän ilman minkäänlaista tulosta.

Japani sen sijaan osasi tuloksenteon. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua se iski jo neljännen maalinsa viidennellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan. Peliä käännettiin jälleen nopeasti ja Mina Tanaka pääsi haastamaan Espanjan puolustusta sivurajan tuntumassa. Espanjan pelaajat vaikuttivat jo hieman luovuttaneilta, sillä Tanaka pyyhälsi kuin taiottuna ohi huolimattoman Batllen, leikkasi sisään Espanjan rangaistusalueelle ja ampui täydellisen kudin aivan ristikon tuntumaan.

Japani kohtaa lohkovoittajana A-lohkon toiseksi tulleen Norjan lauantaina pelattavassa neljännesvälierässä. Espanja puolestaan saa lohkokakkosena vastaansa Sveitsin niin ikään lauantaina.

Japani – Espanja 4-0 (3-0)

12’ Hinata Miyazawa 1-0
29’ Riko Ueki 2-0
40’ Hinata Miyazawa 3-0
83′ Mina Tanaka 4-0