G-lohkossa nähtiin todellinen huippukamppailu, kun Ruotsi ja Italia kohtasivat Sky Stadiumilla Wellingtonissa. Viihdyttävä ottelu päättyi länsinaapurin selkeään voittoon, vaikka Italiallakin oli omat etsikkoaikansa.

Avausottelunsa voittaneet Ruotsi ja Italia asettuivat vastakkain lauantain ensimmäisessä pelissä. Peter Gerhardssonin valmentama Ruotsi joutui avauspelissään yllättävänkin koville Etelä-Afrikkaa vastaan, mutta klaarasi lopulta pisteet loppuhetkien voittomaalilla. Italia puolestaan kaatoi Argentiinan tiukan taistelun jälkeen.

Lohkon kärkimaiden välinen mittelö lähti liikkeelle Italian määrittäessä pelin virtausta. Sinipaidat kontrolloivat kenttätapahtumia ja kykenivät luomaan lupaavia aihioita enimmäisen vartin aikana. Lucia Di Guglielmo pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Ruotsin maalivahti Zecira Musovic venytti itsensä vedon tielle.

Ruotsin hyökkäyspeli oli alussa tukkoista, mutta pikkuhiljaa pelin painopiste alkoi kääntyä kohti Italian päätyä. Keltapaidat alkoivat löytämään tiloja Italian selustasta ja etenkin loistavalla pelipäällä ollut Johanna Rytting Kaneryd oli alati vaarallinen. Etelä-Afrikkaa vastaan voittomaalin tehnyt Amanda Ilestedt otti jälleen roolia ja puski Ruotsin vastustamattomasti johtoon kulmapotkusta.

Tästä ehti vierähtää vain muutama minuutti, kun pallo oli jälleen Italian maalissa. Saapasmaan puolustus ei saanut siivottua pelivälinettä väljemmille vesille ja Fridolina Rolfö vei Ruotsin kahden maalin johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Stina Blackstenius osui vielä jakson loppuhetkillä Rytting Kanerydin upeasta esityöstä, jonka myötä tauolle siirryttiin Ruotsin 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika silkkaa pelailua – Ruotsi varmisti jatkopaikkansa

Ensimmäisellä puoliajalla toiminut kaava tuotti jälleen tulosta toisen jakson alkajaisiksi, kun Ilestedt puski pallon verkkoon Jonna Anderssonin antamasta kulmapotkusta. Italia oli täysin lamaantunut ja näytti menettäneen uskonsa nopealla aikavälillä syntyneiden takaiskumaalien jälkeen. Pelin tempo alkoi vähitellen laskea Ruotsin kovimman hyökkäysinnon laannuttua. Rebecka Blomqvist kaunisteli lisäajalla lukemia pitkän pystyjuoksun päätteeksi.

Toinen jakso jäi viihdearvoltaan kauas ensimmäisestä puoliajasta, mutta Ruotsin kypsä ja riskitön pelaaminen selkeässä johtoasemassa teki vaikutuksen. Italia jätti itsestään todella kaksijakoisen kuvan, sillä alussa joukkue pystyi pelaamaan todella hyvää jalkapalloa, mutta selkäranka katkesi luvattoman helposti. Sinipaidat kohtaavat lohkovaiheen päätöskierroksella Etelä-Afrikan ja panoksena on suurella todennäköisyydellä toisen jatkajan paikka. Ruotsi puolestaan varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa ja kohtaa viimeisessä lohkovaiheen pelissään Argentiinan. Pistekin riittää länsinaapurille lohkovoiton varmistamiseen.

Ruotsi – Italia 5-0 (3-0)

39’ 1-0 Amanda Ilestedt
44’ 2-0 Fridolina Rolfö 
45+1′ 3-0 Stina Blackstenius 
50’ 4-0 Ilestedt 
90+6′ 5-0 Rebecka Blomqvist


Kanada - Uusi-Seelanti