F-lohkon suurimmat ennakkosuosikit Ranska ja Brasilia kohtasivat lauantain toisessa ottelussa. Pelistä oli lupa odottaa jännittävää näytöstä ja semmoinen myös saatiin, kun lajin kaksi huippumaata iskivät yhteen.

Ranskan ja Brasilian väliseen kamppailuun lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista. Ranska jäi avauspelissään tasapeliin Jamaikaa vastaan, joten joukkueella oli vain yksi tavoite lauantaina. Pia Sundhagen luotsaama Brasilia lähti otteluun puolestaan kolmella pisteellä kaadettuaan Panaman tyylipuhtain 4-0 lukemin.

Peli lähti liikkeelle vauhdikkaissa merkeissä. Brasilia hätyytteli muutamaan otteeseen Ranskan puolustusta ensimmäisten minuuttien aikana, mutta sinisten pakka pysyi tiiviinä. Eugenie Le Sommerille tarjoutui hyvä tilaisuus viedä Ranska johtoon reilun kymmenen minuutin kohdalla, mutta Brasililian maalivahti Leticia venyi Lyon-hyökkääjän yrityksen tielle. Adriana Maga laukoi toisessa päässä vihaisesti vapaapotkusta, mutta hänen vetonsa painui yli päätyrajasta.

Ranska avasi maalihanat 17. minuutin kohdalla, kun Le Sommer onnistui Kadidiatou Dianin upeasta jatkosta. Osuma oli Le Sommerin maajoukkueuran 90:s. Magalle siunaantui hetkeä myöhemmin loistava tilaisuus tasoittaa, mutta parhaalta maalintekosektorilta lähtenyt laukaus karkasi pahemman kerran keittiön puolelle.

Ranskan vahva keskialueen prässi teki Brasilian pelinrakentelusta vaikeaa, mutta eteläamerikkalaiset pääsivät muutaman kerran murtautumaan Ranskan rangaistusalueen tuntumaan nopeilla syöttökombinaatioilla. Tauolle siirryttiin kuitenkin Ranskan 1-0 johdossa suhteellisen tasaväkisen avauspuolikkaan jälkeen.

Pienten marginaalien ottelu ratkesi Ranskan tehokkuuteen

Peli jatkui tauon jälkeen aavistuksen rikkonaisissa merkeissä. Brasilia pyrki prässäämään korkealta ja lähti nopeasti ylöspäin aina onnistuneen pallonriiston jälkeen. Ranskan vahva puolustus ei antanut kuitenkaan ollenkaan ylimääräistä tilaa keltapaidoille.

Sundhagen joukkue painoi pelin väkisin tasoihin hieman ennen tunnin täyttymistä. Debinha otti irtopallon kauniisti haltuun Ranskan boksissa ja laukoi vastustamattomasti takanurkkaan. Brasilia sai tasoituksesta uutta virtaa ja pelin painopiste kääntyi yhä selvemmin kohti Ranskan päätyä.

Kesken Brasilian painostuksen Ranskalle aukesi paikka kuin tyhjästä. Grace Geyoro pääsi kokeilemaan hyvältä tontilta, mutta Leticia torjui varmasti. Reilun 70. minuutin kohdalla Brasilialle tuomittiin sivuvapaapotku Ranskan rangaistusalueen tuntumasta. Kerolinin jatkoyritys päätyi kuitenkin reilusti maalin yli.

Brasilia sai kylmää vettä niskaansa viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Wendie Renard puski Ranskan johtoon kulmapotkusta. Brasilia ei saanut enää kunnon takaa-ajoa aikaiseksi, joka näkyi ajoittaisena turhautumisena. Ranska pelasi kylmänviileästi johtoasemassa ja rauhoitti pelin tempoa huomattavasti. Lukemat säilyivät ennallaan loppuun asti, joten Herve Renardin ryhmälle kultaakin kalliimmat pisteet.

Ranska – Brasilia 2-1 (1-0)

17’ 1-0 Eugenie Le Sommer
58’ 1-1 Debinha
83’ 2-1 Wendie Renard


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth