Meneillään olevissa naisten MM-kisoissa on jo ensimmäisen viikon jälkeen nähty hurja määrä loukkaantumisia. Perjantaina loukkaantui Englannin ja Barcelonan tähtipelaaja Keira Walsh, joka joutui jättämään ottelun Tanskaa vastaan kesken polvivamman takia. Kisojen aikana loukkaantuneet pelaajat ovat vain lisäys niiden kymmenien pelaajien listaan, jotka eivät alun perinkään päässeet turnaukseen mukaan loukkaantumisen vuoksi.

Kesän 2023 naisten MM-kisojen on perjantain jälkeen takana yhdeksän päivää. Reiluun viikkoon on mahtunut täysiä katsomoita, useita hyvätasoisia otteluita sekä joitakin uskomattomia yksilösuorituksia, mutta myös yksi valitettavan suuri lieveilmiö. Turnauksen aikana on jo tähän mennessä loukkaantunut selvästi yli kymmenen pelaajaa, joista iso osa vakavasti.

Tähtipelaajia riivaavat loukkaantumiset ovat viime vuosina nousseet naisjalkapalloa piinaavaksi epidemiaksi samalla, kun laji on ammattimaistunut ja sen vaatimustaso on merkittävästi kasvanut. Etenkin polven eturistisiteen vammat ovat naispelaajilla valitettavan yleisiä – mahdollisesti jopa kuusi kertaa yleisempiä kuin miehillä.

Turnauksen aikana loukkaantuneista pelaajista esimerkiksi Haitin Jennyfer Limage ja perjantaina Tanskaa vastaan loukkaantunut Keira Walsh ovat joutuneet jättämään kentän juuri polvivaivojen takia.

Etenkin Walshin loukkaantuminen on hänen joukkueensa kannalta todella surullinen asia, sillä Englannin MM-joukkueesta olivat jo ennen kisoja sivussa viime kesänä EM-kultaa voittaneet Leah Williamson, Fran Kirby ja Beth Mead – kaikki leikkaushoitoa vaativien polvivammojen takia.

MM-kisat väliin jättäneistä tähtipelaajista myös esimerkiksi Catarina Macario, Christen Press, Marie-Antoinette Katoto, Delphine Cascarino, Vivianne Miedema, Janine Beckie, Giulia Gwinn ja Katie Rood ovat kaikki sivussa eturistisidevamman takia. Uusiseelantilainen Rood ottikin loukkaannuttuaan polvivammojen yleisyyteen kantaa julkaisemalla Instagrammissa ironisen päivityksen saatesanoilla ”olen surullinen todetessani, että olen liittynyt jatkuvasti kasvavaan eturistiside-kerhoon”.

MM-kisojen aikana on polvivaivojen lisäksi nähty vielä lukuisia muita loukkaantumisia, jotka pitävät huippupelaajia pois pelikentiltä. Australian suurin tähti Sam Kerr kärsii Ranskan Wendie Renardin tavoin pohjevammasta, kun taas Kerrin joukkuetoverit Mary Fowler ja Aivi Luik ovat kumpikin sivussa aivotärähdyksen takia. Norjan huippuhyökkääjä Ada Hegerberg taas potee nivustaan.

MM-kisojen aikana loukkaantuneet

Sam Kerr, Australia
Mary Fowler, Australia
Aivi Luik, Australia
Ada Hegerberg, Norja
Hildah Magaia, Etelä-Afrikka
Jennyfer Limage, Haiti
Wendie Renard, Ranska
Lineth Beerensteyn, Hollanti
Lushomo Mweemba, Sambia
Keira Walsh, Englanti
Marina Hegering, Saksa
Lena Oberdorf, Saksa

Ennen MM-kisoja loukkaantuneita tähtipelaajia

Catarina Macario, USA
Sam Mewis, USA
Christen Press, USA
Becky Sauerbrunn, USA
Mallory Swanson, USA
Delphine Cascarino, Ranska
Marie-Antoinette Katoto, Ranska
Deplhine Cascarino, Ranska
Amandine Henry, Ranska
Giulia Gwinn, Saksa
Janine Beckie, Kanada
Vivianne Miedema, Hollanti
Beth Mead, Englanti
Fran Kirby, Englanti
Leah Williamson, Englanti
Hazel Nali, Sambia
Katie Rood, Uusi-Seelanti


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth