Englanti teki vaadittavan ja voitti perjantaina Tanskan 1-0 naisten MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa. Peliesitys jätti kuitenkin toivomisen varaa. Etenkin joukkueen tähtiin kuuluvan Keira Walshin loukkaantuminen tuntui sekoittavan Englannin pelaamista.

Englanti ja Tanska kohtasivat perjantaiaamuna D-lohkon toisen ottelukierroksen ensimmäisessä ottelussa. Panoksena ottelussa oli hyvin todennäköinen lohkovoitto, sillä kummallakin maalla oli takanaan 1-0 voitto ensimmäiseltä ottelukierrokselta.

Englanti avasi ottelun terävästi. Lauren James sai kuudennella minuutilla aivan liikaa tilaa Tanskan puolustuksen taskussa ja osoitti omaa yksilötaitoaan. Chelsean pelaaja loi itselleen parilla räjähtävällä askeleella laukaisupaikan ja lähetti upean vedon Tanskan maalin takakulmaan.

Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin Tanska sai oman paikkansa, kun Rikke Madsen löytyi Englannin rangaistusalueelta. Upea pyörähdys sai tanskalaishyökkääjän jalan vapaaksi, mutta laukaus karkasi niukasti Englannin maalin ohi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Englannin turnaus sai todella ikävän käänteen, kun joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Keira Walsh loukkasi polvensa ja jouduttiin kantamaan kentältä paareilla. Maailman parhaimpiin maajoukkueisiin kuuluvan Englannin MM-joukkue oli jo valmiiksi valitettavan siipirikkoinen, sillä viime kesänä EM-kultaa voittaneista pelaajista Leah Williamson, Fran Kirby ja Beth Mead putosivat loukkaantumisten vuoksi pois jo ennen turnausta.

Tanska yritti toisen puoliajan alussa horjuttaa Englantia omalla hyökkäyspelaamisellaan, mutta ei todellisuudessa saanut ennakkosuosikin puolustusta murrettua. Paras paikka siunaantui heti jakson alussa Kathrine Møller Kühlille, joka pääsi etenemään yllättävänkin vapaasti Englannin rangaistusalueelle. Laukaus jäi kuitenkin todella heppoiseksi.

Ottelu jatkui tasaisissa ja melko hidastempoisissa merkeissä. Vain muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Tanska sai kuitenkin luotua loistavan maalintekopaikan. Nicoline Sørensen keskitti ja Amalia Vangsgaard taisteli itsensä väkisin vapaaksi Englannin topparin puristuksesta. Pusku ei kuitenkaan suuntautunut tolppaa lähemmäksi Englannin maalia.

Tämän lähemmäksi maalia Tanska ei enää päässyt, vaan Englanti nappasi tärkeät kolme pistettä ja varmasti pudotuspelipaikkansa jo ennen lohkovaiheen päätöskierrosta. Myös Tanskalla jatkopaikka on omissa käsissä, kun se kohtaa päätöskierroksella Haitin. Haiti ja Kiina, jotka kohtaavat perjantai-iltapäivänä pelattavassa ottelussa, ovat avauskierroksen jälkeen nollassa pisteessä.

Englanti – Tanska 1-0 (1-0)

6’ 1-0 Lauren James


Kanada - Uusi-Seelanti