Nigeria jatkaa tärkeiden pisteiden napsimista naisten MM-kisoissa. Joukkue käänsi tappioaseman 2-3 voitoksi Australiaa vastaan ja pimensi kotiyleisön illan Brisbanessa.

Australia pelasi kotikisojensa toisen ottelun Brisbanen Lang Parkilla suurilukuisen yleisön edessä. Vastassa oli Nigeria, joka lähti otteluun selvänä altavastaajana, huolimatta siitä, että Australia kärsii tällä hetkellä lukuisista loukkaantumisista. Australia voitti omassa avauskierroksen ottelussaan Irlannin 1-0, ja olisi voitolla voinut varmistaa paikkansa turnauksen neljännesvälierissä. Nigeria puolestaan jäi avauskierroksella tasapeliin Kanadan kanssa ja tarvitsi kipeästi pisteitä pitääkseen jatkohaaveensa elossa.

Australia aloitti ottelun terävästi ja kontrolloi selvästi pelin virtausta ensimmäiset kymmenminuuttiset. Paras tilanne siunaantui Hayley Rasolle puolen tunnin pelin jälkeen, mutta laituri ei aivan onnistunut jatkamaan kulmapotkua Nigerian maaliin.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Australia rokotti Nigerian maalivahdin Chiamaka Nnadozien heikosta avauksesta. Caitlin Foord pääsi katkaisemaan syötön syvällä Nigerian alueella ja pelasi pallon Emily van Egmondille, joka kiitti noususta avauskokoonpanoon iskemällä ottelun avausmaalin.

Ensimmäinen puoliaika näytti jo olevan ohi, mutta Nigeria virkosi vielä antaakseen kylmän suihkun niin kotijoukkueen pelaajille kuin kannattajillekin. Rasheedat Ajibaden laukaus kimposi onnekkaasti australialaispuolustuksen kautta Uchenna Kanulle, joka viimeisteli taidokkaasti ja pakotti pelin tauolle tasatilanteessa.

Reilun tunnin pelin jälkeen Nigeria, täysin pelin kulun vastaisesti, hiljensi brisbanelaisyleisön täysin. Pallo jäi kulmapotkun jälkeen pyörimään Australian rangaistusalueelle. Ajibade unohtui kotijoukkueen puolustukselta täysin yksin ja pääsi estelyittä yrittämään maalintekoa. Mackenzie Arnold onnistui torjunnassaan puolittain, mutta Osinachi Ohale oli maalin eteen jääneessä irtopallossa ensimmäisenä ja vei Nigerian johtoon ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa.

Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Nigeria hyödynsi Australian shokkitilan ja iski jo kolmannen erän. Alanna Kennedy palautti pallon todella huolimattomasti omalle maalivahdilleen ja vaihtopelaaja Asisat Oshoala ehti palloon ensimmäisenä. Nigerian tähti ei erehtynyt, vaan viimeisteli taululle jo ratkaisevan kuuloiset numerot 3-1.

Nigeria antoi ottelun lopussa suosiolla pelin hallinnan Australialle, mutta puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti ja piti maalinsa ovet suljettuina. Viimeisenä lukkona hääri hienon ottelun pelannut Nnadozie, joka sai venyä useampaan torjuntaan.

Nigerian kolmannessa maalissa epäonnistunut Kennedy toi Australialle vielä toivoa puskemalla joukkueensa maalin päähän lisäajan 10. minuutilla. Enempää huippupaikkoja hermostuneesti peliä rakentanut Australia ei kuitenkaan onnistunut luomaan.

Kahden kierroksen jälkeen Nigeria johtaa B-lohkoa neljällä pisteellä. Se kohtaa päätöskierroksella lohkojumbona olevan Irlannin, joka on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Kolmessa pisteessä olevan Australia kohtaa Kanadan, jolla on niin ikään neljä pistettä, mutta Nigeriaa vähemmän tehtyjä maaleja.

Australia – Nigeria 2-3 (1-1)

45+1 1-0 Emily van Egmond
45+5
 1-1 Uchenna Kanu
65
 1-2 Osinachi Ohale
72
 1-3 Asisat Oshoala
90+10
 2-3 Alanna Kennedy

B-lohkon viimeisen kierroksen ottelut

  • Maanantaina 31. Heinäkuuta klo 12:00 Kanada – Australia (Melbourne Rectangular Stadium)
  • Maanantaina 31. Heinäkuuta klo 12:00 Irlanti – Nigeria (Brisbane Stadium)