Japani otti Suomen aikaa keskiviikkoaamuna pelatussa ottelussa tärkeän voiton Costa Ricasta ja käytännössä varmisti paikkansa MM-kisojen neljännesvälierissä. Costa Rica jäi täysin aseettomaksi, kun Japani nousi lohkon kärkeen 2-0 voitolla.

Hyvin palloa liikuttanut Japani laittoi Costa Rican ahtaalle jo heti ottelun alussa. Jo ensimmäisten minuuttien aikana eteläamerikkalaisten päässä nähtiin useampikin vaaratilanne, kun avausottelussaan Sambian voittanut Japani jahtasi avausmaalia.

Reilun 20 minuutin jälkeen japanilaiset siirtyivät johtoon, kun Hikaru Naomoto rikkoi ottelun kuparisen hienon laitapelaamisen jälkeen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Japani tuplasi johtonsa vasta 19-vuotiaan Aoba Fujinon maalilla.

Johtoasema antoi Japanille mahdollisuuden kontrolloida ottelua haluamallaan tavalla, eikä Costa Rica päässyt enää missään kohtaan toden teolla peliin mukaan. Vaikka lisämaaleja ei nähty, kertoo ottelun kuvasta kaiken olennaisen se, että Japanin kolmas maali oli huomattavasti Costa Rican avausosumaa lähempänä. Maalintekoyritykset menivät lopulta Japanille 25-6 ja maaliodottama 1,93-0,2.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Japani johtaa C-lohkoa kuudella pisteellä ja on hyvin lähellä pudotuspelipaikkaa. Jos Espanja ei häviä Sambialle myöhemmin tänään pelattavassa ottelussa, varmistaa Japani paikkansa neljännesvälierissä jo ennen lohkovaiheen päätöskierrosta. Espanja lähtee otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

Vaikka Sambia onnistuisikin Espanjan yllättämään, on Japani hyvin lähellä pudotuspelipaikkaa. Sen maaliero on kahden ottelun jälkeen +7, joten tasapisteisiin päädyttäessä joukkue olisi todella hyvissä asemissa.

Japani – Costa Rica 2-0 (2-0)

’25 1-0 Hikaru Naomoto
’27 2-0 Aoba Fujino


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth