Sveitsi ja Norja pelasivat A-lohkossa maalittoman tasapelin tiukan kohtaamisen jälkeen. Lohkoon ennakkosuosikkina lähtenyt Norja jatkaa ilman maaleja kahden pelatun ottelun jälkeen naisten MM-kisoissa 2023.

Tiistaiaamuna Norjalla oli edessään A-lohkossa tärkeä ottelu Sveitsiä vastaan, jossa norjalaiset halusivat revanssia viime viikon avaustappiosta Uutta-Seelantia vastaan. Norja lähti otteluun ilman supertähti Ada Hegerbergiä, joka poistui kentältä vain minuutteja ennen aloituspotkua loukattuaan nivusensa alkulämpöjen aikana.

Kumpikin joukkue aloitti vahvasti ja pyrki selvästi välttämään pudotuspelipaikan kannalta kriittisen tappion. Etenkin avausjaksolla Norja antoi Sveitsin pitää palloa ja pyrki iskemään nopeasti vastaan tilaisuuden auetessa.

Sveitsi piti ottelun tasaisena ja onnistui haavoittamaan Norjaa pallonhallintansa kautta, mutta Norja loi kuitenkin ottelun vaarallisemmat maalintekopaikat. Ottelun sankariksi nousikin Sveitsin maalivahti Gaelle Thaimann, joka otti useamman laatutorjunnan ja piti lukemat nollissa.

Sveitsille tasapelipiste oli jo puoli voittoa, sillä joukkue on kahden pelatun kierroksen jälkeen A-lohkon kärjessä neljällä pisteellä. Jos joukkue ei häviä päätöskierroksella Uudelle-Seelannille, se on varmasti pudotuspeleissä.

Lohkoon ennakkosuosikkina lähtenyt Norja paransi merkittävästi avausottelustaan, mutta on silti lohkon hännillä vain yhdellä pisteellä ja ilman yhtään tehtyä maalia. Pohjoismaalaiset kohtaavat päätöskierroksella Filippiinit, ja voivat voitolla vielä jatkaa neljännesvälieriin.

A-lohkon taulukko kahden kierroksen jälkeen (maaliero suluissa)

Sveitsi, 4p (+2)
Uusi-Seelanti, 3p (+-0)
Filippiinit, 3p (-1)
Norja, 1p (-1)

Jäljellä olevat ottelut lohkossa A

Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 10:00: Sveitsi – Uusi-Seelanti (Forsyth Barr Stadium)
Sunnuntaina 30. heinäkuuta klo 10:00: Norja – Filippiinit (Eden Park)