Saksa voitti MM-kisojen avausottelussaan Marokon peräti 6-0 ja osoitti, etteivät puheet mahdollisuudesta mestaruudesta ole tuulesta temmattuja.

Maailmanrankingin kakkonen ja lista paras eurooppalainen maa Saksa aloitti kesän 2023 MM-kisat omalta osaltaan maanantaina, kun se kohtasi Marokon Melbournessa. Ottelusta tuli täyttä saksalaisten näytöstä, kun joukkue nappasi vakuuttavan voiton peräti maalein 6-0.

Koko turnauksen suurimpiin tähtiin kuuluva Alexandra Popp avasi ottelun maalihanat jo 11. minuutin jälkeen. Marokko menetti pahasti omalla alueelleen ja Kathrin Hendrich pääsi keskittämään täysin vapaasti. Popp jäi aivan yksin Marokon rangaistusalueen keskelle ja puski kisojen avausmaalinsa helposti.

Hetki ennen taukoa Popp tuplasi joukkueensa johdon. Klara Bühl lähetti kulmapotkun ja saksalaiskärki taisteli itsensä väkisin vapaaksi. Taitava pusku todella vaikeasta asennosta ohitti Khadija Er-Rmichin Marokon maalilla.

Saksa iski uudestaan heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Bühl käynnisti hyökkäyksen, jonka päätteeksi pallo jäi pyörimään flipperinä Marokon maalin eteen. Lopulta sekavan tilanteen ratkaisijaksi nousi Bühl itse nousemalla boksiin ja kiskaisemalla irtopallon maalin alakulmaan.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin peli oli jo 4-0. Saksa sai kulmapotkun jälkeen pidettyä paineen Marokon päädyssä. Svenja Huth keskitti ja Hanane Ait El Haj ohjasi suuntaan muuttaneen keskityksen epäonnekseen omaan maaliinsa.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Marokko teki jo toisen oman maalin, ja jälleen kulmapotkusta. Saksa sumputti maalin edustan, eikä nyrkkeilemään tullut Er-Rmichi saanut palloon kunnon osumaa. Pallo kimposi Yasmin Mrabetin selästä kohti maalia, eikä maaliviivalla puolustanut Zineb Redouani onnistunut venyttämään jalkaansa pelivälineen eteen.

Vaihdosta kentälle tullut Lea Schüller kaunisteli loppulukemat vielä lisäajalla, kun hän pääsi siirtämään Lea Lattweinin laukauksen paluupallon tyhjään Marokon maaliin.

Saksaa pidetään yhtenä MM-kisojen suurimmista mestarisuosikeista. Maa on voittanut aiemmin kaksi naisten maailmanmestaruutta ja eteni viime kesän EM-kisojen finaaliin, jossa se hävisi Englannille. Joukkue nousi EM-kisojen jälkeen Fifa-rankingin kakkoseksi ohi Ruotsin.