Torstaina käynnistyneissä jalkapallon naisten MM-kilpailuissa nähtiin jälleen maanantaina liuta kiinnostavia pelejä. Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Italia ja Argentiina. Saksa puolestaan sai vastaansa Marokon ja Brasilia otti mittaa Panamasta.

Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen G-lohkon toisessa pelissä vastakkain asettuivat Italia ja Argentiina. Kamppailusta muodostui todella pienten marginaalien taisto, joka ratkesi vasta aivan viimeisillä hetkillä.

Argentiina hätyytteli Italian maalia heti ensimmäisellä minuutilla, kun Mariana Larroquette taiteili itsensä tekopaikkaan. Vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus karkasi kuitenkin ohi vastustajan maalista. Italia oli ensimmäisellä puoliajalla aavistuksen kohmeessa Argentiinan vastattua parhammista tekopaikoista. Eteläamerikkalaisten sihti oli kuitenkin pahemman kerran hakusessa.

Italia sai hyökkäyspeliään paremmin käyntiin ottelun toisella puoliajalla, mutta ratkaisut viimeisellä kolmanneksella olivat turhan hätäisiä. Manuela Giugliano tälläsi vaarallisesti vapaapotkusta, mutta hänen kierteinen laukauksensa karkasi hieman vastustajan maalin yli. Argentiinan parhaat tilanteet syntyivät niin ikään erikoistilanteiden kautta. Eliana Stabilen antama sivuvapaapotku oli tuottaa tulosta reilun 70. minuutin jälkeen. Ensimmäisenä irtopallossa ollut Larroquette ei kuitenkaan saanut sudittua pelivälinettä verkon perukoille.

Italia iski ottelun ratkaisumaalin hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lisa Boattin lähetti keskityksen kohti Argentiinan rangaistusaluella ja Cristiana Girelli nousi omiin korkeuksiinsa. Juventus-pelaajan upea pusku suuntautui Vanina Correan vartioiman maalin takanurkkaan, jonka myötä Italialle arvokkaat avauspisteet.

Italia – Argentiina 1-0

87. Cristiana Girelli

Maanantain toisessa pelissä Marokko joutui hurjaan testiin, kun vastaan asettui MM-kisojen kestosuosikki Saksa. Kaksinkertainen maailmanmestari oli odotusten mukaisesti tyly vastustaja ja suunta oli nähtävillä heti pelin alkuhetkistä lähtien. Wolfsburgin maalitykki Alexandra Popp vei maansa johtoon vain 11. minuutin jälkeen Kahtrin Hendrichin esityöstä. Sama nainen oli asialla toistamiseen vielä ennen taukovihellystä, joten puoliajalle siirryttiin Saksan kahden maalin johtoasemassa.

Jälkimmäinen nelivitonen jatkui samalla kaavalla ja Klara Bühl onnistui lähes välittömästi. Hetkeä myöhemmin Marokon Hanane Ait El Haj ohjasi pallon omaan verkkoon, jonka myötä peli oli jo 4-0. Afrikkalaiset olivat koko ottelun ajan jyrän alla, eivätkä pystyneet luomaan hallituja hyökkäyksiä. Zined Reduani oli seuraava epäonnensoturi tehtyään joukkueensa toisen oman maalin. Lea Schüller paketoi ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, jonka myötä Saksa otti murskaavan 6-0 voiton.

Saksa – Marokko 6-0

11. Alexandra Popp 1-0
39. Popp 2-0
46. Klara Bühl 3-0
54. Hanane Ait El Haj (oma maali) 4-0
79. Zined Reduani (oma maali) 5-0
90. Lea Schüller 6-0

F-lohkon ottelu Brasilian ja Panaman välillä lähti suhteellisen odotetulla tavalla liikkeelle. Pia Sundhagen luotsaamat keltapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä hurjalla sykkeellä kohti Panaman maalia. Pallo oli ensimmäisen kerran verkossa vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Ary Borges puski voimalla Debinhan upeasta keskityksestä. Avausmaali ei hillinnyt Brasilian hyökkäysintoa lainkaan, vaan joukkue piti hurjaa tempoa yllä läpi ensimmäisen puoliajan. Borges viimeisteli toisen osumansa vielä ennen 40. minuutin täyttymistä, jonka myötä Panaman usko alkoi olla koetuksella.

Pelin kuva ei muuttunut toisellakaan puoliajalla Brasilian ollessa edellä jokaisella osa-alueella. Panama tuskaili edelleen organisoitujen hyökkäysten rakentelun kanssa ja keltapaitojen yksilötaito oli yksinkertaisesti liikaa. Beatriz vei Sundhagen ryhmän kolmen maalin karkumatkalle Borgesin syötöstä. Ottelun paras pelaaja, Borges täydensi hattutemppunsa 70. minuutin kohdalla. Panaman paras tilaisuus tarjoitui Riley Tannerille, mutta Brasilian maali säilyi koskemattomana.

Peli päättyi näihin lukemiin, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. Brasilia antoi todellisen myrskyvaroituksen ja kuuluu toistaiseksi turnauksen vakuuttavimpiin joukkueiseen yhdessä Saksan kanssa.

Brasilia – Panama 4-0

19. Ary Borges 1-0
39. Borges 2-0
48. Beatriz 3-0
70. Borges 4-0

 


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth