Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen neljäs pelipäivä lähti käyntiin Ruotsin ja Etelä-Afrikan välisellä kohtaamisellä. Ruotsi kesti ennakkosuosikin paineet ja otti tärkeät kolme pistettä, vaikka ottelu ei sujunutkaan täysin länsinaapurin käsikirjoituksen mukaan.

G-lohkon ennakkosuosikki Ruotsi aloitti oman MM-urakkansa varhain sunnuntaina Etelä-Afrikkaa vastaan. Peter Gerhardssonin valmentamaman Ruotsin avauskokoonpanosta löytyi todellista tähtiloistoa, kun muun muassa Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö ja Stina Blackstenius kirmasivat kentälle.

Sateisissa olosuhteissa pelattu ottelu käynnistyi Ruotsin hallinnalla, mutta märkä nurmi teki hallittujen hyökkäysten rakentelusta vaikeaa. Etelä-Afikka pysyi valtaosan avausjaksosta omalla alueellaan hyökäten muutaman kerran vaarallisesti vastaan.

Ruotsi oli ensimmäisellä puoliajalla lähempänä maalintekoa, mutta Etelä-Afrikka vastasi pelin avausmaalista heti toisen nelivitosen alkuhetkillä. Thembi Kgatlana käytti nopeuttaan ja murtautui väkisin Ruotsin puolustuksen selustaan. Ruotsin tolppien välissä seisonut Zecira Musovic lahjoitti jatkopallon Hildah Magaialle, jolla oli helppo työ viedä maansa johtoon.

Ruotsi tiivisti tämän jälkeen pelaamistaan ja sai ansaitun tasoituksen reilun tunnin pelin kohdalla, kun Rolfö ohjasi Johanna Rytting Kanerydin keskityksen verkon perukoille. Topparin tontilla luutinut Amanda Ilestedt puski Ruotsin voittomaalin kulmapotkusta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Näin ollen Ruotsille voitokas startti turnaukseen, mutta on selvää, että länsinaapurin täytyy nostaa tasoaan tulevissa kamppailuissa. Sitkeästi vastaan taistellut Etelä-Afrikka ei ole vielä todellinen mittari, vaikka maa voikin olla ylpeä esityksestään.

Ruotsi – Etelä-Afrikka 2-1

45+3. Hildah Magaia 0-1
65. Fridolina Rolfö
90. Amanda Ilestedt


Kanada - Uusi-Seelanti