Australian ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen kolmas pelipäivä tarjosi mielenkiintoisia otteluita, kun toisistaan mittaa ottivat USA ja Vietnam, Sambia ja Japani, Englanti ja Haiti sekä Tanska ja Kiina.

MM-kisojen E-lohkon voittajasuosikki USA astui nurmelle ensimmäistä kertaa turnauksen aikana perjantaina, kun vastaan asettui Vietnam. Eden Parkilla Aucklandissa pelattu ottelu käynnistyi Vlatko Andonovskin valmentama Yhdysvaltojen joukkueen komennossa. Pallo oli ensimmäistä kertaa maalissa jo ennen varttitunnin päättymistä, kun Sophia Smith onnistui upean seinäsyöttökuvion päätteeksi. Ratkaisevan syötön maalin antoi Alex Morgan.

Turnauksen suurimpiin tähtiin lukeutuva Morgan pääsi hetkeä myöhemmin yrittämään rangaistuspotkusta, mutta hänen vetonsa jäi heppoiseksi. Smith osui toistamiseen jakson päätöshetkillä.

Vietnam oli täysin köysissä avauspuolikkaalla ja sama jatkui toisella jaksolla. USA dominoi pelitapahtumia mielin määrin ja otti lopulta helpon voiton ilman minkäänlaisia ongelmia. Joukkueiden tasoerosta kertoo paljon se, että Vietnamille ei kirjattu koko ottelun aikana ainuttakaan maalintekoyritystä. Lindsey Horan viimeisteli loppulukemat viimeisen vartin aikana vahvalla pelipäällä olleen Smithin syötöstä.

USA – Vietnam 3-0

14. Sophia Smith 1-0
45+7 Smith 2-0
77. Lindsey Horan

Perjantain toisessa ottelussa kohtasivat C-lohkossa pelaavat Sambia ja Japani. Tässäkin kamppailussa askelmerkit olivat välittömästi selvillä Japanin heiluttaessa tahtipuikkoa ensimmäisestä pillin vihellyksestä lähtien. Fukoshi Ikedan valmentaman joukkueen pelaaminen oli alussa tehotonta ja ensimmäinen jakso näytti päättyvän maalittomana. Hinata Miyazawa avasi kuitenkin maalihanat hieman ennen taukovihellystä.

Sambia oli täysin aseeton Japanin paineen alla koko ottelun ajan, eikä pystynyt luomaan lainkaan vaarallisia maalintekotilanteita. Japani pelasi vapautuneemmin toisella puolikkaalla, jonka myötä ketsuppipullo vihdoin aukesi. Ikedan suojatit mättivät taululle rumat lukemat, kun maalinteossa onnistuivat Mina Tanaka, toistamiseen osunut Miyazawa, Jun Endo ja Riko Ueki. Japanille näin ollen selkeä 5-0 voitto eleettömän esityksen jälkeen. Sambialle voi povata vaikeaa kisaurakkaa.

Sambia – Japani 0-5

43. Hinata Miyazawa 0-1
55. Mina Tanaka 0-2
62. Miyazawa 0-3
71. Jun Endo 0-4
90+11. Riko Ueki 0-5

D-lohkon ensimmäisessä pelissä toisistaan mittaa ottivat Sarina Wiegmanin valmentama Englanti ja piskuinen Haiti. Peli lähti liikkeelle tunnustelevissa merkeissä valkopaitaisen Englannin hallitessa palloa. Syötöt eivät kuitenkaan napsuneet kohdilleen ja Haitin aktiivinen prässi teki hallitsevan Euroopan mestarin pelinrakentelusta vaikeaa. Lioness sai kuitenkin aihetta juhlaan puolen tunnin kohdalla, kun pallo vietiin pilkulle. Georgia Stanwayn kylmänviileä viimeistely ei jättänyt Haitin maalia vartioineelle Kerly Theusille mahdollisuuksia.

Haiti nosti riskitasoa toisella puoliajalla ja pystyi hätyyttelemään muutaman kerran Englannin maalia. Mary Earps joutui muutaman kerran esittämään parastaan pitääkseen lukemat ennallaan. Stanwayn ensimmäisellä puoliajalla syntynyt maali jäi lopulta ottelun ainokaiseksi, joten Englannille arvokkaat kolme pistettä. Tehokkuus on varmasti asia, johon valkopaitojen kannattaa kiittää huomiota jatkossa. Pirteästi esiintynyt Haiti jätti positiivisen kuvan itsestään ja maa voi olla ylpeä suorituksestaan tappiosta huolimatta.

Englanti – Haiti 1-0

29. Georgia Stanway 1-0

Tanska ja Kiina avasivat turnausurakkansa D-lohkon toisessa ottelussa. Pelistä muodostui varsin tasaväkinen kamppailu, josta Lars Søndergaardin luotsaama Tanska pystyi lopulta raapimaan tärkeät kolme pistettä. Avausjakso starttasi hieman verkkaisesti, eikä kumpikaan joukkue tuntunut saamaan kunnolla pelin juonesta kiinni. Kiina pääsi pikkuhiljaa paremmin mukaan ja vastasi ensimmäisen nelivitosen vaarallisimmista tekopaikoista.

Tanska vei toisella puolikkaalla pallonhallinnan selkeämmin nimiinsä, mutta Kiina pystyi uhkaamaan Lene Christensenin vartioimaa maalia terävillä vastahyökkäyksillä. Pelin loppua kohden Tanska kiristi otettaan ja suoraviivaisti pelaamistaan. Korkeat pallot tuottivat jatkuvasti ongelmia Kiinan puolustukselle, joka joutui ajoitellen turvautumaan hätäisiin ratkaisuihin. Tanska sai lopulta palkinnon yritykselleen, kun Amalie Vangsgaard onnistui lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Sondergaardin ryhmä nappasi loputa ansaitut kolme pistettä kovan taistelun jälkeen.

Tanska – Kiina 1-0

90+1. Amalie Vangsgaard 1-0