Jalkapallon MM-kisat käynnistyivät emäntämaa Uuden-Seelannin ja Norjan välisellä ottelulla. Fanaattinen kotiyleisö sai aihetta riehuun, sillä Hannah Wilkinsonin ensimmäisellä puoliajalla tekemä maali riitti Uudelle-Seelannille voittoon.

Eden Parkilla Aucklandissa paikallista aikaa klo 19:00 pelattu Uuden-Seelannin ja Norjan välinen kamppailu lähti liikkeelle tunnustelevissa merkeissä. Kotijoukkue oli aavistuksen niskan päällä avausjaksolla Norjan tuskaillessa oman hyökkäyspelaamisensa kanssa. Ensimmäinen nelivitonen päättyi kuitenkin 0-0 tasalukemissa.

Hieman verkkaisen avausjakson jälkeen toisella puoliajalla alkoi tapahtua välittömästi. Jacqui Haland nousi väkevästi pitkin oikeaa laitaa ja lähetti tarkan pallon keskustassa odottaneelle Hannah Wilkinsonille. Konkarihyökkääjä niittasi pallon reppuun, jonka jälkeen juhlat stadionilla olivat valmiit alkamaan.

Norja suoraviivaisti takaiskumaalin jälkeen pelaamistaan ja pyrki rakentelemaan tekopaikkoja pitkien pallojen avulla. Uusi-Seelanti vastasi kuitenkin edelleen vaarallisemmista tilanteista näyttävien syöttökombinaatioiden ja vastahyökkäysten avulla. Loistavalla pelipäällä ollut Wilkison oli läpi ottelun vaarallinen aiheuttaen päänvaivaa norjalaisten puolustukselle.

Norjan paras tekopaikka tarjoutui lopulta Tuva Hansenille, mutta hänen kaukolaukauksensa jysähti ylärimaan. Viimeinen kymmenminuuttinen oli Norjan hallintaa Uuden-Seelannin puolustaessa johtoaan.

Kisaemännille tarjoutui vielä varsinaisen peliajan lopulla loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun pallo vietiin pilkulle. Ria Percivalin yritys pysähtyi kuitenkin poikkipuuhun.

Lisäaikaa tuomittiin peräti yhdeksän minuuttia, jonka myötä Norjalla oli vielä mahdollisuudet nousta takaisin peliin. Viimeistely jätti kuitenkin toivomisen varaa, joten Uusi-Seelanti pääsi nauttimaan voitosta mylvivän kotiyleisönsä edessä. Norjalle puolestaan karmiva pettymys MM-avauksessaan.

Uusi-Seelanti – Norja 1-0

48. Hannah Wilkinson 1-0