Englanti lähtee vuoden 2023 naisten MM-kisoihin hallitsevana Euroopan mestarina, mutta ilman mestaruusjoukkueen parasta pelaajaa. Beth Mead on vain yksi avainpelaajista, jotka joutuvat jäämään ulos Englannin MM-joukkueesta loukkaantumisten takia.

Yksi tämän kesän jalkapallon MM-kisojen suurimmista mestarisuosikeista joutuu lähtemään turnaukseen merkittävän siipirikkoisena. Englannin MM-joukkue vuoden 2023 naisten MM-kisoihin nimettiin keskiviikkona, ja niin joukkueen kapteeni Leah Williamson, keskikentän ankkuri Fran Kirby kuin viime kesän EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu ja Ballon d’Or -äänestyksessä toiseksi tullut Beth Mead puuttuvat joukkueesta.

Kaikki kolme pelaajaa kärsivät polven eturistisidevammasta, joka on yltynyt valtavaksi epidemiaksi naisjalkapallossa. Viime vuoden lopulla jopa viisi kahdestakymmenestä maailman parhaasta naisjalkapalloilijasta oli samaan aikaan sivussa eturistisidevamman takia.

Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman onkin joutunut nimeämään MM-joukkueeseensa jopa kuusi arvokisojen ensikertalaista, joihin kuuluvat muun muassa Chelsean tähtipelaajat Lauren James ja Niamh Charles.

Englanti lähtee kesän MM-kisoihin suurimpana mestarisuosikkina hallitsevan mestarin USA:n jälkeen. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattava turnaus käynnistyy 20. heinäkuuta ja päättyy 20. elokuuta. Englanti pelaa alkulohkossa D yhdessä Tanskan, Haitin ja Kiinan kanssa.

Joukkueiden lopulliset kokoonpanot vuoden 2023 naisten MM-kisoihin tarvitsee lyödä lukkoon 11. heinäkuuta.

Englannin ottelut MM-kisojen lohkovaiheessa

Ajat Suomen aikaa.

Lauantaina 22. heinäkuuta klo 12:30
Englanti – Haiti
Lang Park (Brisbane)

Perjantaina 28. heinäkuuta klo 11:30
Englanti – Tanska
Sydney Football Stadium (Sydney)

Tiistaina 1. elokuuta klo 14:00
Englanti – Kiina
Hindmarsh Stadium (Adelaide)

Englannin MM-joukkue 2023

Maalivahdit:
Mary Earps, Manchester United
Hannah Hampton, Aston Villa
Ellie Roebuck, Manchester City

Puolustajat:
Millie Bright, Chelsea
Lucy Bronze, Barcelona
Jess Carter, Chelsea
Niamh Charles, Chelsea
Alex Greenwood, Manchester City
Esme Morgan, Manchester City
Lotte Wubben-Moy, Arsenal

Keskikenttäpelaajat:
Laura Coombs, Manchester City
Jordan Nobbs, Aston Villa
Georgia Stanway, Bayern Munich
Ella Toone, Manchester United
Keira Walsh, Barcelona
Katie Zelem, Manchester United

Hyökkääjät:
Rachel Daly, Aston Villa
Bethany England, Tottenham
Lauren Hemp, Manchester City
Lauren James, Chelsea
Chloe Kelly, Manchester City
Katie Robinson, Brighton Hove & Albion
Alessia Russo, Manchester United