Leah Williamsonin polvivamma osoittautui pelättyä vakavammaksi, mikä pakottaa Englannin kapteenin jättämään kesän MM-kisat väliin.

Leah Williamson joutui jättämään keskiviikon Arsenalin ja Manchester Unitedin välisen Superliigan ottelun kesken ensimmäisellä puoliajalla tulleen polvivamman takia. Torstaina tehdyissä lisätutkimuksissa selvisi, että Arsenalin tähtipelaajan ja Englannin maajoukkueen kapteenin polven eturistiside on revennyt.

Williamsonin polvi leikataan lähiaikoina, minkä jälkeen puolustaja aloittaa pitkän kuntoutusprosessin. Polven eturistisiteen repeämisen, mitä pidetään yhtenä vakavimmista jalkapallovammoista, kuntouttaminen voi kestää jopa vuoden. Maailman parhaaksi pelaajaksi syksyllä valittu Alexia Putellas esimerkiksi rikkoi eturistisiteensä viime vuoden heinäkuussa vain päivää ennen EM-kisojen alkua, eikä ole sen jälkeen pelannut peliäkään.

Vuoden 2023 naisten MM-kisat alkavat 20. heinäkuuta.

Polven eturistisidevammat ovat tällä hetkellä naisjalkapalloa rajusti piinaava epidemia. Esimerkiksi Arsenalin pelaajista ovat samat vamman takia sivussa tähtihyökkääjät Beth Mead ja Vivianne Miedema, joiden kuntoutuminen MM-kisoihin on myös epävarmaa. Helmarien lääkäri Pippa Laukka kertoi huhtikuun puolessavälissä Urheilulehdelle, että polven eturistisidevammat voivat olla naispelaajilla jopa yhdeksän kertaa miehiä yleisempiä.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth