OTTELU: Hollanti – Argentiina

VETOVIHJE: Argentiina voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 9.12. klo 21:00

YHTIÖ: MobileBet

Kertoimet:

2.20
PELAA NYT

Jalkapallon MM-kisojen 2022 toisessa puolivälieräottelussa kohtaavat Hollanti ja Argentiina. Kummallakin on ollut omat vaikeutensa näissä kisoissa, mutta tässä kohtaa turnausta kummankaan maailmanmestaruutta ei voi enää sulkea pois laskuista. Toisen MM-kisat kuitenkin päättyvät tähän, ja väitän, että kyseessä on Hollanti.

Argentiina lähtee Qatarin MM-kisojen puolivälierään Hollantia vastaan jokseenkin ristiriitaisista asetelmista. Joukkue on juuri siellä, missä sen kuuluukin olla – ennakkosuosikkina MM-kisojen puolivälierissä – mutta silti joukkueen yllä leijuu merkittäviä kysymysmerkkejä.

Avausottelun tappio Saudi-Arabiaa vastaan oli yksi jalkapallon MM-kisojen yllätyksellisimmistä, eikä seuraavassa ottelussa kovien paineiden alla irronnut voitti Meksikoa vastaan ollut sekään kovin vakuuttava. Seuraavassa ottelussa Argentiina kuitenkin suorastaan käveli Puolan yli, ja neljännesvälierästä Australiaa vastaan irtosi voitto, joskin huomattavasti hikisemmällä tavalla kuin argentiinalaiset olisivat toivoneet.

Hollanti puolestaan aloitti turnauksensa voittamalla laadukkaan Senegalin hienosti 2–0. Tätä seurasi yllätystasapeli Ecuadoria vastaan, mutta päätösottelussa kisojen heikoin joukkue Qatar kaatui helposti ja Oranje marssi lohkovoittoon. Neljännesvälierissä Hollanti oli paikoittain pahoissakin vaikeuksissa USA:ta vastaan, mutta hoiti voiton kotiin kypsällä esityksellä.

Hollannin pelaaminen ei ole kuitenkaan vakuuttanut näiden kisojen aikana. Neljännesvälierissä USA:ta vastaan joukkue hävisi pallonhallinnan ja voitti ottelun maaliodottaman vain niukasti 1,7–1,5. Lohkovaiheessa Qatar toki kaatui, kuten kuuluikin, mutta sekä Senegalia että Ecuadoria vastaan Hollanti oli maaliodottamien perusteella jopa selvästi huonompi.

Hollanti ei itse asiassa pystynyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa juurikaan rakentamaan kunnon maalipaikkoja joukkueena, vaan tarvittavat maalit tulivat enemmänkin yksilöiden huippusuoritusten tai vastustajan virheiden kautta.

Oranjen pelaamisessa on toki se hyvää, että joukkue on parantanut turnauksen edetessä. Väitän kuitenkin, ettei se riitä Argentiinaa vastaan.

Siinä, missä Hollannin peli ei ole ollut niin hyvää kuin tulokset antavat ymmärtää, on Argentiina taas ollut paljon tuloksiaan parempi.

Tiukassa ottelussa Meksikoa vastaan maaliodottamat menivät tasan, mutta muuten Argentiina on luonut selvästi vastustajaansa laadukkaammat maalipaikat jokaisessa ottelussaan. Saudi-Arabiaa vastaan kohtaloksi koitui huono viimeistely ja saudiarabialaisten todennäköisyyksiä uhmaava tehokkuus. Puola taas jäi täysin jalkoihin, ja Australiaakin vastaan Argentiina oli maaliodottamien valossa parempi lukemin 1,6–0,6.

Argentiina on itse asiassa jatkossa olevista joukkueista toiseksi paras, jos asiaa katsotaan maaliodottamien perusteella. Se on luonut turnauksessa maaliodottamaa 8 maalin verran ja päästänyt omiin vain 1,3 xG:tä. Koko turnauksen osalta parempi maaliodottama on vain Brasilialla ja Saksalla.

Hollanti taas on koko turnauksen osalta maaliodottamansa kanssa pakkasen puolella, vaikka on saanut pelata todella heikkoa Qataria vastaan. Joukkue on tehnyt tuplasti niin paljon maaleja kuin sen xG antaa ymmärtää ja päästänyt tuplasti niin vähän. On vaikea uskoa, että ylisuorittaminen voisi jatkua selvästi kovempaa vastustajaa vastaan.

Tilastojen valossa ei ole mitään syytä epäillä Argentiinan voittoa. Toki pelejä ei ratkaista paperilla, mutta Argentiina on ollut kahdesta joukkueesta selvästi parempi sekä luomaan maalipaikkoja että estämään vastustajaa luomaan niitä. Jos sellaisen joukkueen voitolle tarjotaan kertoimeksi 2,20, otan sen vastaan milloin tahansa.

Pelaan Argentiinan voittoa (2,20), koska:

  • Argentiina on luonut turnauksessa kolmanneksi eniten maaliodottamaa

  • Argentiinan päästettyjen maalien odottama on koko turnauksen pienin

  • Hollanti on neljää altavastaajaa vastaan päästänyt enemmän maalipaikkoja kuin luonut

Pelaa MobileBetillä!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jalkapallon-mm.fi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.

Tilastot: Fotmob