OTTELU: Ruotsi – Tsekki

VETOVIHJE: Alle 1,5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 24.3. klo 21:45

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

2,80
PELAA NYT!

Tänään nähdään todellinen trilleri Solnan Friens Arenalla, kun Ruotsi ja Tsekki iskevät yhteen MM-kisojen jatkokarsinnassa. Kyseessä on todennäköisesti tasainen ja vähämaalinen ottelu, sillä kumpikin joukkue vannoo kenttätasapainon nimeen ja pyrkii pitämään maalipaikat kurissa. 

Pitkän tauon jälkeen edessä on jälleen hieman maajoukkuejalkapalloa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa harjoitusottelu, vaan Euroopan MM-karsintojen pudotuspeliottelu. Ottelun häviäjä on varmuudella ulkona vuoden 2022 MM-kisoista – panokset eivät voisi olla juuri isommat.

Ottelusta ei tule helppo kotijoukkueena peliin lähtevälle Ruotsille, mutta täysi Friends Arena antaa länsinaapurille sen verran etua, että Ruotsi lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Kertoimien perusteella Ruotsi on yli kaksinkertainen suosikki Tsekkiin nähden, vaikka joukkueet ovatkin paperilla melko tasapainoiset. Syynä tähän ovat todennäköisesti Ruotsin kotietu ja Tsekin ykköskärjen Patrick Shickin loukkaantuminen.

Shickin poissaolo on Tsekille todella iso takaisku, joka ei voi olla vaikuttamatta siihen, miten Tsekki otteluun lähtee. Joukkueella ei ole selvää korvaajaa Bayer Leverkusenin tähdelle. On arveltu, että nuori Adam Hlozek saattaa aloittaa yksinäisenä kärkenä, vaikka onkin enemmän laitapelaajatyyppiä. Myös Lokomotiv Moskovan Jan Kuchta saattaa saada paikan avauksessa. Joka tapauksessa Tsekin joukkue on selvästi heikompi Shickin poissa ollessa.

Tsekin joukkue on kuitenkin, aivan kuten Ruotsinkin, todella tasapainoinen. Tsekin joukkue ei tule ottamaan riskejä ja tarjoamaan vastustajalleen tiloja, joihin edetä, vaan pitää kentän pienenä ja pelaajien väliset tilat pieninä. Viime kesän EM-kisoissa Tsekki oli todella tasapainoinen ryhmä läpi koko turnauksen. Joukkue nollasi Skotlannin, pelasi tasan Kroatian kanssa ja hävisi Englannille. Tie vei pudotuspeleihin, joissa kaatui ensimmäisellä kierroksella Hollanti 2-0 todella vakuuttavan esityksen päätteeksi. Joukkue ei todellakaan anna vastustajalleen paljon maalipaikkoja, ja käyttää omat tilaisuutensa yleensä tehokkaasti hyödyksi. Tsekkiä ei haittaa, vaikka vastustaja veisi ottelun pallonhallinnan, vaan joukkue vetäytyy mielellään.

Joukkueen puolustuksessa on kuitenkin kysymysmerkkejä ennen illan ottelua. Ei ole aivan varmaa, minkälaisen nelikon joukkue saa otteluun jalkeille. Etenkin West Hamin Vladimir Coufal on todella merkittävä poissaolo. Joukkueen valmentaja Jaroslav Silhavy on kuitenkin saanut vyöryttää ideoitaan pelaajille pitkän aikaa, ja jokainen pelaaja varmasti tietää tasan tarkkaan, mitä milläkin pelipaikalla vaaditaan.

Vastaansa Tsekki saa vähintään yhtä tasapainoisen Ruotsin. Vaikka joukkueen viimeiset ottelut eivät MM-karsintojen lohkovaiheessa menneet aivan putkeen, on varmaa, että tänään Friends Arenalla nähdään tasapainoinen ja otteluun valmis Ruotsi. Myös Ruotsilla on kuitnekin ongelmia puolustuksensa kanssa. Loukkaantumisia on useampi, minkä lisäksi Emil Krafth kärsii pelikieltoa. Muilta osin Ruotsi lähtee otteluun valmiina ja täynnä itseluottamusta.

Myös Ruotsi tulee pitämään kenttätasapainon rikkoutumattomana, ja ottelu tulee todennäköisesti näyttämään samalta kuin useimmat Ruotsin ottelut. Uskon, että tänään Solnassa nähdään kahden todella tasaväkisen joukkueen hermoja raastava ottelu, jossa jokainen kaksinkamppailu käydään loppuun asti. Ruotsilla on ehkä hieman enemmän laatua pelaajamateriaalissaan, mutta ei niin paljon, että se tulisi dominoimaan ottelua. Suurimman yksittäisen uhan tarjoaa Emil Forsberg, jonka kaukolaukaukset voivat jopa ratkaista ottelun.

Kaiken tämän perusteella pelaan alle 1,5 maalia, ja nappaan siihen todella hyvän kertoimen Rabonalta.

Pelaan alle 1,5 maalia, koska:

  • Kumpikin joukkue on todella tasapainoinen

  • Vastakkain on kaksi fiksua valmentajaa, jotka molemmat priorisoivat kenttätasapainoa ja kurinalaisuutta

  • Uskon, että ottelusta tulee tasainen ja hermostunut

Pelaa alle 1,5 maalia Rabonalla!

Kaikki vetovihjeet sivustolla Jalkapallon-MM.fi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.